Moderator: Marcin-Kraków
W moich dotychczas posiadanych 29 autach tego nie miałem, dlatego jestem taki zdziwionyleon zet pisze:Olej w studzienkach świec jest przypadłością, która się zdarza.
Zgadza się, myślę jednak o zakupie Sorento w przyszłościleon zet pisze:Rozumiem, że kijankę miałeś/ masz jedną.
Zrobiłem podobniewampiir pisze:uszczelniłem dodatkowo na silikon i jak narazie jest spokuj
Na tą nie będzie mnie stać, więc będzie (chyba) kolejne auto z ramąleon zet pisze:Tylko nowa generacja nie ma ramy![]()
Nie zauważyłem, trochę wzrosło zużycie LPG i czuć było nieprzepalony gaz w wydechu.druciak pisze:Seba a podkapcała Ci bestia jak ci podmyło świece?
da siędruciak pisze: Da się u nas wymienić uszczelniacze zaworowe bez zdejmowania głowicy?
Pozdrawiam
gdzieleon zet pisze:Zawór PCV - taki piprztak w kształcie kolanka po lewej stronie pokrywy głowicy pod alu rurą... Jego awaria może wpływać na:
- masakrycznie szybkie zużywanie oleju;
- wypychanie uzczelnień;
- nierównomierną pracę silnika na biegu jałowym (podobno).
Dziś po wizycie u gazownika i wymianie oringa w pierwszej sekcji listwy rozdzielacza gazu auto skończyło z "przebieraniem: i śmiga, jak dawniej.seba4x4 pisze:Minimalnie przebiera na wolnych obrotach, ale mam nadzieję, że jej to przejdzie![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość