KS1 swieci check engine 2.0 dohc
Moderator: Marcin-Kraków
KS1 swieci check engine 2.0 dohc
PROSZE O PODPOWIEDZ SWIECI CHECK samochód potrafi zgasnąc w czasie jazdy lub zupełnie traci moc,dodam ze wszystkie czujniki wału temp. cewki swiece nowe ,instalacja sprawdzona nie ma przerw,POMOCY
Re: KS1 swieci check engine 2.0 dohc
u mnie też świeci check i czasem ma odchyły że nie chce się wkręcać na obroty, dusi się i strzela z tłumika. Pojechałem do mechaniora i podpiął ją pod kompa (bo inaczej oprócz siły brutalnej to nie pogada z nią) i pokazało że padł czujnik lub potencjometr(jak kto woli) przepustnicy. Polecam podpięcie pod kompa na początek.
Nie zabijajcie! Nie kradnijcie! ->rząd nie lubi konkurencji
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Check Engine to młodszy brat Chaka Norisa więc wali niespodziewanie i z pół obrotumadrider5 pisze:u mnie też świeci check i czasem ma odchyły że nie chce się wkręcać na obroty, dusi się i strzela z tłumika. Pojechałem do mechaniora i podpiął ją pod kompa (bo inaczej oprócz siły brutalnej to nie pogada z nią) i pokazało że padł czujnik lub potencjometr(jak kto woli) przepustnicy. Polecam podpięcie pod kompa na początek.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Czekendżyn to najgorsze kurestwo w tym aucie. Koszmar senny i samo zło wcielone w jedną małą lampkę 

a moja nie jeździ, krztusi sie i gubi obroty... a Czak sie nie pali
wot technika

wot technika

- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Brak postępów?
Dalej na trzech chodzi?
Dalej na trzech chodzi?
niestety... na gazie i benzynie to samo... zdaje mi sie ze bez "szpeca" sie nie obejdzie...
obecnie pozucona na młocinach... sił juz wczoraj nie miałem...
obecnie pozucona na młocinach... sił juz wczoraj nie miałem...

- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Sprawdź czy kompresja w tym garze występuje.
no i jeszcze pasek rozrządu musze oblukac bo nie wiadomo kiedy i jak...
-
- jestem tu nowy...
Witam. Tak jak piszą , sprawdź kompresje na tym garze na którym nie pali. Ja ostatnio miałem podobną sytuację w oplu, też palił na 3 cylindry, właściciel powymieniał wszystko co mógł, i dalej chodziła na 3. Otóż problem okazał się łatwy do zlokalizowania. Zmierzyłem ciśnienie na niepalącym, okazało się bardzo malutkie względem pozostałych. A więc pasek od rozrządu okazał się okej. Następnie pokrywa zaworów w górę i szukamy. Ja znalazłem brak luzu zaworowego, ale dosłownie brak luzu, na pozostałych wszystko okej. A wiadomo że luz musi być , a jak nie ma to zawór prawdopodobnie nie domyka się w wszystkich fazach. Nie obyło się ze ściągnięciem głowicy daniem do planowania , i zrobienia wszystkich zaworów. Spec od głowic sam powiedział że nie spotkał się z czymś takim. Poskładałem i posprawdzałem luzy, i zagadał na wszystkich od pierwszego. Otóż podobnie jest w kijankach więc być może warto sprawdzić ciśnienie na początku. Myślę że to komuś pomoże.kubbaas pisze:no i jeszcze pasek rozrządu musze oblukac bo nie wiadomo kiedy i jak...
Pozdrawiam.
jeżeli kupiłeś auto z taką wadą to życzę powodzenia..... wiem po swoim że jeżeli ktoś się nie zna i zaczyna za coś brać to nawet mogą być i nie te kabelki nie w tych miejscach co trzeba
jeśli świeca daje Ci iskre na tym garze to zostaje komprecha ze szczelnością zaworów. A bierze Ci olej?

Nie zabijajcie! Nie kradnijcie! ->rząd nie lubi konkurencji
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
moje auto jeździło a nawet zapierdalało że aż strach... i zonk powyższy nastąpił nagle...
zajmę się nią za tydień...
od wszystkiego trzeba odpocząc
zajmę się nią za tydień...

od wszystkiego trzeba odpocząc