Tarcze zmierzone z przodu: znacznie mniej niż 22,5mm
Klocki wymienione jedną stronę (koło) udało się zrobić tak jak należy teraz chodzi luźniutko z drugiej będzie jeszcze trochę roboty ponieważ tak zapieczone było to ze prowadnica zacisku hamulca się ukręciła podczas próby odkręcenia. ze 2 cm prowadnicy zostało (tej śruby) W poniedziałek odwiedzę serwis i zakupie prowadnicę. na kiasklep 54 zł więc nie jest strasznie zobaczymy co w serwisie powiedzą. będzie trzeba to co zostało rozwiercić i wyciągnąć resztę. i dać nową prowadnicę. Tak mi się zdawało że te prowadnicę powinny chodzić luźno. A tak klocek od wewnątrz zawsze ścierał się szybciej. nie miałem wcześniej doświadczenia z hamulcami więc nie wiedziałem że tak ma być ale po pomyśleniu stwierdziłem że to powinno chodzi lekko. I teraz chodzi.
Od kupna tak miałem, że było to zapieczone.(myślałem że to ciężko chodzi i nie walczyłem z tym i nie używałem siły)
I teraz mamy też rozwiązany problem tego że łożyska z przodu mi siadły szybciej (ponieważ większy nacisk szedł na jedną stronę tarczy)
A co najważniejsze. pedał hamulca znacząco wyżej. i Kijanka hamuje teraz a nie zwalnia jak ostatnio