Tylni most

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

marko 1971
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Tylni most

Post autor: marko 1971 » czw gru 13, 2012 8:10 pm

Witam
Po długich poszukiwaniach kupiłem nową tarcz kotwiczną. Po dokładnych oględzinach zobaczyłem wybity napis "MADE IN USA". Wygląda na to że most jest z jakiegoś amerykańca, może ktoś wie z jakiego. Kijanka z 96 roku.

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Re: Tylni most

Post autor: leon zet » czw gru 13, 2012 10:06 pm

Na mechanizmie różnicowym też jest taki napis.

survivalwolf
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: survivalwolf » pt gru 14, 2012 9:21 pm

Podepnę się pod temat tylnego mostu :D Potrzebuje nabyć most do kijanki :evil: kijanka z 95r 2.0 benzyna Czy są jakie różnice w mostach pomiędzy rocznikami. ? Kupując kijankę byłem świadom że most będzie do wymiany ( strasznie wył ) wczoraj zrobiłem około 80 kilometrów po lasach. Dziś w drodze powrotnej most umarł :D 500metrów przed domem na rondzie :lol: Pierdyknęło zazgrzytało i buch :lol: do przodu jakoś jedzie do tyłu już nie :D tyrkocze tylko jak stary kołowrotek. Proszę o podpowiedzi czym mam się kierować przy kupnie nowego, czy może być z innego rocznika innej pojemności z benzyny, diesla itp podpowiedzi.

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » pt gru 14, 2012 10:04 pm

http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... ost%C3%B3w

W handlu dostępne są kompletne główki mostów. Jeśli półosie są całe to taki zabieg jest najkorzystniejszy ekonomicznie. Jeśli nie... No cóż - bałbym się kupować używany most z tak archiwalnego rocznika :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”