"Fachowcy" twierdzą, że wtrysk ok i rozbierają mi pól auta

ja nie mam pojęcia co oni w ogóle kombinują

ja podejrzewam wtrysk, a oni coś mnie słuchać nie chcą i twierdzą, ze wiedzą co robią :/ pewnie jest tak jak pisał marko, ale im go teraz rozebranego w pi... Nie wyszarpie z rąk.
Ma ktoś moze wtryskiwacz jakiś na podmianke? Bo nowy trochę kosztuje. Chętnie pozyczę jak ktoś miał by zapasowe na czarną godzinę.
Edit:
No i oczywiście miałem racje, że wtryskiwacze. Podobno dwa były zasyfione i teraz jest o niebo lepiej, ale... Zawsze to ale. Mechanior fachura chce mnie bezczelnie naciągnąć i nie wiem co mam zrobić. Jeszcze nie dał rozliczenia, ale już zasugerował koszta.
Więc co zrobił na moje zlecenie:
- wymiana rozrusznika - cena umówioną na 80zł
- wymiana amortyzatorów tył - nie ustalałem ceny, ale ile to moze kosztować? Sam bym to zrobił, ale jak już stał na podnośnika to kazałem wymienić. Oczywiście było tyle roboty, że szok, bo "odboje, osłony i wogóle masakra", a przed wymianą słówkiem nie pisneli.
- sam wymieniłem pompę paliwa ale musiał oczywiście wszystko pięć razy rozebrać i sprawdzić bo napewno było coś nie tak, tylko ze to nic nie dało.
- sam wymieniłem filtr, ale na nieoryginalny, więc kupił oryginał i wymienił, pomimo, że mój był nowy, co oczywiście nic nie dało.
- uszczelnił mi zbiornik po moim odwierceniu śrub, bo "testy były niebezpieczne"
- rozebrali kolektora ssący i wszystko dookoła bo "napewnotam tkwi usterka" i nic oczywiście
- po mojej chyba dziesiątej wizycie i kolejnej prośbę o sprawdzenie wtrysku, rozebrali je, wypłukali bo był syf i "profesjonalnie, tak jak się to zawsze robi wyczyścili je SPRĘŻONYM POWIETRZEM"
I nagle samochód ożył! Wow cud, wszystko super, tylko dlaczego tak późno? Dziesięć razy mówiłem im, że to wtryskiwacz, lub coś kolo tego, ale oni lepiej wiedzieli i twierdzili, że wiedzą co robią.
No i najlepsze teraz. Wyliczenie kosztów. Wstępnie wyszacowano na 1200-1400! Nie, nie pomyliłem żer, słownie tysiąc! Uważam, że to jakaś porażka kompletna. Jeszcze nie rozmawiałem o tym z właścicielem warsztatu, ale myślę, że próbują mnie ewidentne naciągnąć.
Rozrusznik 80, ile za wymianę amorów?
Od początku mówiłem im, że to wtrysk, więc cała reszta to tylko ich opieszałość moim zdaniem. Więc ile jeszcze za "profesjonalne czyszczenie wtryskiwacze SPRĘŻONYM powietrzem?
Jak sądzicie co powinienem zrobić? Po jutrze mam odebrać samochód. Ile to powinno rzetelnie kosztować? Czy ja powinienem zostać obciążony kosztami ich dwu tygodniowej pracy, pomimo, że rozwiązanie problemu podalem im już w pierwszy dzień? Oni go nawet jeszcze do komputera nie podłączyli
KIA Sportage Cabrio 2.0 16v 99r.