Kia Sportage 3D
Moderator: Marcin-Kraków
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Kia Sportage 3D
Czy ktoś miał okazję porównać jazdę Sportage krótką (3D) i długą (5D)? Interesuje mnie kwestia stabilności krótkiej, mam jedną na oku i chciałbym przeznaczyć ją typowo do zabawy w terenie, w związku z tym powyższe pytanie.....
Re: Kia Sportage 3D
z tego co zauważyłem to większość z tych którzy używają kijanek do zabawy w terenie wybrała właśnie krótką wersję.
na pewno ma lepszy kąt rampowy więc nie uwiśniesz na byle górce. minus to brezentowe gacie zamiast porządnego dachu.
co do stabilności. myślę, że na pewno jest stabilniejsza od samuraja. przy zapodaniu felg z większym odsadzeniem nawet -25 (przy motaniu do trudnego terenu nie będzie rozterek z podcięciem tu i tam nadkoli) będziesz znacznie szerszy niż większość samurajów i witar przy mniejszej wysokości auta. zapas mocy znacznie większy. silnik w miarę niezawodny. zauważyłem, że w terenie przy dłuższej jeździe na reduktorze niezbędne jest posiadanie wydajnego chłodzenia silnika (sprawne wisco albo przeróbka na wiatrak elektryczny).
ja sam jakbym miał kupić auto tylko do terenu poważnie zastanawiałbym się nad krótkim sportkiem. co prawda nie ma do tego gotowych rozwiązań off-roadowych ale własnym sumptem i o wiele mniejszą ilością gotówki niż przy innych autach można zapewnić sobie wcale nie gorszą zabawę w terenie.
na pewno ma lepszy kąt rampowy więc nie uwiśniesz na byle górce. minus to brezentowe gacie zamiast porządnego dachu.
co do stabilności. myślę, że na pewno jest stabilniejsza od samuraja. przy zapodaniu felg z większym odsadzeniem nawet -25 (przy motaniu do trudnego terenu nie będzie rozterek z podcięciem tu i tam nadkoli) będziesz znacznie szerszy niż większość samurajów i witar przy mniejszej wysokości auta. zapas mocy znacznie większy. silnik w miarę niezawodny. zauważyłem, że w terenie przy dłuższej jeździe na reduktorze niezbędne jest posiadanie wydajnego chłodzenia silnika (sprawne wisco albo przeróbka na wiatrak elektryczny).
ja sam jakbym miał kupić auto tylko do terenu poważnie zastanawiałbym się nad krótkim sportkiem. co prawda nie ma do tego gotowych rozwiązań off-roadowych ale własnym sumptem i o wiele mniejszą ilością gotówki niż przy innych autach można zapewnić sobie wcale nie gorszą zabawę w terenie.
Kia Sportage, lift 2", 30x9,5x15 KL71.
Kia K2700.
Samurai Metal Top 94'.
Jimny 2010 r. automat.
Kia K2700.
Samurai Metal Top 94'.
Jimny 2010 r. automat.
Gdybyś szukał inspiracji jak np. by wyglądała na 33'' oponach to zajrzyj tu:
http://www.cardomain.com/ride/2996543/2 ... -sportage/
A tu fotka na zachętę

http://www.cardomain.com/ride/2996543/2 ... -sportage/
A tu fotka na zachętę

Nie zabijajcie! Nie kradnijcie! ->rząd nie lubi konkurencji
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Upatrzona ma hard-topagotrek18 pisze:minus to brezentowe gacie zamiast porządnego dachu.

Parę aut kiedyś zmotałem, i z tym sobie poradzę.gotrek18 pisze:co prawda nie ma do tego gotowych rozwiązań off-roadowych ale własnym sumptem i o wiele mniejszą ilością gotówki niż przy innych autach można zapewnić sobie wcale nie gorszą zabawę w terenie.
Taaaaamadrider5 pisze:A tu fotka na zachętę![]()

No nic, w niedzielę okaże się, czy wylicytowałem auto

biorę to za pewnikmadrider5 pisze:Parę aut kiedyś zmotałem, i z tym sobie poradzę.
prawdziwa rzadkość.madrider5 pisze: Upatrzona ma hard-topa
powodzenia
Kia K2700.
Samurai Metal Top 94'.
Jimny 2010 r. automat.
Kia K2700.
Samurai Metal Top 94'.
Jimny 2010 r. automat.
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Niestety, poszła poza moim zasięgiem finansowym.... 

szkoda
Kia K2700.
Samurai Metal Top 94'.
Jimny 2010 r. automat.
Kia K2700.
Samurai Metal Top 94'.
Jimny 2010 r. automat.