rozrusznik mercedes 123 w aro pomocy
Moderator: Misiek Bielsko
rozrusznik mercedes 123 w aro pomocy
Może ktoś pomoże wyjasnić zagadke,po przekreceniu kluczyka nie odzywa sie rozrusznik ani akcji wrzucenia bendiksu ain żadnaej innej ,kable sprawdzone wszystko ok rozrusznik ;nowe szczotki zero luzów na tulejkach nowy elektromagnes.Po zapaleniu na line bydlę kreci raz albo kilka i potem powrót do stanu martwoty .może macie koncepcje co i jak bo mnie już wszystkie opcje sie skonczyły
Strefa mroku czy inna cholera?
Jak możecie to radzcie .....plisss
Strefa mroku czy inna cholera?
Jak możecie to radzcie .....plisss
aroniusze wszystkich krajów łączcie sie
- Mart
- Kontaktowanie:
spróbuj zrobic taki eksperyment: w momencie jak masz przekręcony kluczyk na rozruch, ponapieprzaj troche młotkiem w rozrusznik i cewke (tylko sensownie jakoś
) jak to nie pomorze, to masz najprawdopodobniej cewke czyli elektromagnes do wymiany,
P.S. jak cewka "nie wybija" to nie podaje także prądu do rozrusznika!!!

P.S. jak cewka "nie wybija" to nie podaje także prądu do rozrusznika!!!
motanie...
-
Miałem podobny przypadek cewka od bendiksu działała tylko że kiepsko. W swoim złomie mam silnik od 123 czyli rozrusznik też, tam jest zrobiony jakiś taki patent że cewka połączona jest ze stojanem. Ja miałem zwarcie w stojanie i cewka nie miała siły przyciągać bendiksu. Rozrusznik też działał jak mu pasowało przerabiałem nowe elektromagnesy i było bez zmian, w końcu wymieniłem stojan i wszystko wróciło do normy.