Spotkanie posiadaczy Aro

243d i inne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Kaktus

Re: Spotkanie posiadaczy Aro

Post autor: Kaktus » ndz sty 30, 2011 5:04 pm

:) nie miałeś zasięgu a jak złapał to tak wyszło że nagle się przemieściłeś, normalka :)

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » ndz sty 30, 2011 5:28 pm

Outsider: a gdzieś tyle wycisnął? :)21
I dlaczego te zdjęcia jakoś tak z góry są robione? :wink:
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia :)

Awatar użytkownika
Zielony&Załoga
Kontaktowanie:

Post autor: Zielony&Załoga » ndz sty 30, 2011 7:06 pm

suzus1995 pisze:Outsider: a gdzieś tyle wycisnął? :)21
wyliftował plemnika to i foty z wysokości :)21
PIMPEK albinos - brudna świnia :)21

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » ndz sty 30, 2011 7:20 pm

Zielony&Załoga pisze:
suzus1995 pisze:Outsider: a gdzieś tyle wycisnął? :)21
wyliftował plemnika to i foty z wysokości :)21
42" to dobry rozmiar dla kół na przeprawy, a nie liftu na wyprawy :)21

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

Post autor: Gabriel Tatoj » wt gru 04, 2012 9:11 pm

WITAJCIE :D
suzus1995 pisze:(.......) Dajcie znać, jak by coś się szykowało... Może nie mam już Aro, ale wciąż auto z niezależnym przednim zawieszeniem i gruchą z tyłu jest ;)
Ze dwa Aro z Wrocławia też by pewnie przyjechały...
A w sumie integracja najważniejsza ;)
Inaczej mówiąc masz wizję zorganizować zlot tylko nie wiesz jak to powiedzieć ??
Zapodaj gdzie masz miejscówkę z odpowiednimi warunkami na zimę i kiedy planujesz spotkanie a będziemy gotowi w ciągu 48 godzin w wystarczająco licznym składzie :)13
Nasz przyjaciel Lorado już się zdeklarował, ja bedę, Wrocław będzie,jeszcze wiem o kilku co bedą(nie wiedzą jeszcze o zlocie ale przyjadą) :)21
Pogoda na zlotowanie zaczyna się robić akurat :)2 Nic tylko się spakowac i w drogę :)13
POZDRAWIAM :D

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » śr gru 05, 2012 3:21 pm

Byłby problem typu noclegowego...
Ale poligon mamy fajny do pomęczenia sprzętów :)21

Awatar użytkownika
CRANE

Post autor: CRANE » wt mar 19, 2013 9:29 pm

ostatnie kilka postów się całkiem ciekawie zapowiadało a tu cisza???

Może mnie by żona w końcu gdzieś puściła??? :)2

Musze koledze z futrzaka wejść na ambicje
suzus1995 pisze:Byłby problem typu noclegowego...
nocleg - to się kilka pokoi gdzieś zawsze wynajmie

a oficjalnego zlotu we Wrocławiu jeszcze nie było

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » wt mar 19, 2013 9:45 pm

Z przyjemnością zapraszam posiadaczy i sympatyków samochodów marki Aro.

W przyszły wtorek napiszę wszystko dokładnie, ponieważ jeszcze muszę załatwić pewne sprawy z władzami poligonu.

I wstępnie proponuję termin 6. - 7. kwietnia 2013.

Poniżej mapa:

http://maps.google.pl/maps?daddr=51.221 ... 3&t=m&z=13

A teraz czekam na informację ile osób pisałoby się na taki zlocik.

Awatar użytkownika
posynicz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: posynicz » śr mar 20, 2013 11:36 am

jeśli uda mi się uporać z instalacją elektryczną to będę. szanse że się uda to około 95% ;)

Awatar użytkownika
CRANE

Post autor: CRANE » śr mar 20, 2013 3:04 pm

no to mi teraz nie zostaje mi nic innego jak się stawić na miejscu. :)2

żona to jakoś przełknęła

Awatar użytkownika
bodo735

Post autor: bodo735 » śr mar 20, 2013 10:58 pm

ja też sie pisze :D

2Kółka

Post autor: 2Kółka » czw mar 21, 2013 12:48 am

:)21

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » czw mar 21, 2013 10:34 pm

Dobra wiadomość: nie ma problemu z organizacją zlotu na poligonie.
W związku z tym zapraszam już oficjalnie wszystkich właścicieli i sympatyków marki Aro na zlot w okolicach Wrocławia 6-7. kwietnia 2013 roku.

Co do noclegów, to każdy znajdzie sobie sam według preferencji wygodnicko-finansowych i tak będzie najlepiej. Z poligonu do Wrocławia jest z 11 kilometrów, więc nie ma problemu ze znalezieniem czegoś sensownego.
Zainteresowanym mogę dać namiary na takie miejsca.

I kolejna kwestia: będzie oczywiście ognicho, dobra zabawa i ciekawe tereny (trasa zaczyna się na poligonie, ale w zależności od warunków atmosferyczno glebowych polecimy dalej turystycznie, łączna trasa wyniesie do 90 km), ale dodatkowo chciałbym zrobić nalepy zlotowe - w związku z tym potrzebuję najpóźniej 1,5 tygodnia przed zlotem informację +/- ile załóg przybędzie.

Mam nadzieję, że frekwencja dopisze!

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

Post autor: Gabriel Tatoj » pt mar 22, 2013 4:01 pm

suzus1995 pisze:Dobra wiadomość: nie ma problemu z organizacją zlotu na poligonie.
W związku z tym zapraszam już oficjalnie wszystkich właścicieli i sympatyków marki Aro na zlot w okolicach Wrocławia 6-7. kwietnia 2013 roku.

Co do noclegów, to każdy znajdzie sobie sam według preferencji wygodnicko-finansowych i tak będzie najlepiej. Z poligonu do Wrocławia jest z 11 kilometrów, więc nie ma problemu ze znalezieniem czegoś sensownego.

I kolejna kwestia: będzie oczywiście ognicho, dobra zabawa i ciekawe tereny (trasa zaczyna się na poligonie, ale w zależności od warunków atmosferyczno glebowych polecimy dalej turystycznie, łączna trasa wyniesie do 90 km), ale dodatkowo chciałbym zrobić nalepy zlotowe - w związku z tym potrzebuję najpóźniej 1,5 tygodnia przed zlotem informację +/- ile załóg przybędzie.

Nie wiem jaki koszt Ci się z nalepami kroi, ale ja czy Krzyś zawsze robimy więcej niż zaklepana frekwencja ?? Jak zrobisz przykładowo 20 sztuk- czy kompletów to zapłacisz tylko coś mniej niż np. za 50 nalepek. :)13 Tak myślę ??
No chyba , że zamawiasz coś przez mennicę państwową i drukować będą te nalepy gdzieś w wytwórni papierów wartościowych pod Berlinem ?? :)21
Jak masz jakiś pomysł na widok na tej nalepie i nie masz powodów do niezaprezentowania swojej pracy, to poślij mi ten projekt, albo nawet na forum go objaw wszystkim ?? :)13 Może rzeczywiście złupią cię za kilka samoklejnych papierków tam u siebie, a ja mógłbym to jakoś po swojemu ogarnąć ?? Ja myślę, że na nalepie będzie opis, że to zlot aro-z kolejnym numerem imprezy ?? :D

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » pt mar 22, 2013 6:34 pm

suzus1995 pisze:Z przyjemnością zapraszam posiadaczy i sympatyków samochodów marki Aro.

W przyszły wtorek napiszę wszystko dokładnie, ponieważ jeszcze muszę załatwić pewne sprawy z władzami poligonu.

I wstępnie proponuję termin 6. - 7. kwietnia 2013.

.
Łooooo matko i córko :)9 !!
Pierwszy ARO zlot, na który pojadę Land Roverem :o :)21 :)21 :)21

Ja się piszę, nie ma totamto :wink: :)13

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » pt mar 22, 2013 7:50 pm

Gabriel Tatoj pisze:WITAJCIE :D
suzus1995 pisze:Dobra wiadomość: nie ma problemu z organizacją zlotu na poligonie.

Nie wiem jaki koszt Ci się z nalepami kroi, ale ja czy Krzyś zawsze robimy więcej niż zaklepana frekwencja ?? Jak zrobisz przykładowo 20 sztuk- czy kompletów to zapłacisz tylko coś mniej niż np. za 50 nalepek. :)13 Tak myślę ??
No chyba , że zamawiasz coś przez mennicę państwową i drukować będą te nalepy gdzieś w wytwórni papierów wartościowych pod Berlinem ?? :)21
Jak masz jakiś pomysł na widok na tej nalepie i nie masz powodów do niezaprezentowania swojej pracy, to poślij mi ten projekt, albo nawet na forum go objaw wszystkim ?? :)13 Może rzeczywiście złupią cię za kilka samoklejnych papierków tam u siebie, a ja mógłbym to jakoś po swojemu ogarnąć ?? Ja myślę, że na nalepie będzie opis, że to zlot aro-z kolejnym numerem imprezy ?? :D
Witam serdecznie Guru od wszelkiej maści Aronów :wink:
Grafiki jeszcze nie zrobiłem, bo mam kilka pomysłów, ale koszt wyjdzie około 3 zł / nalepkę, więc pewną różnicę robi jednak ilość.

W każdym razie nie w tym problem.
Zwrócono moją uwagę na to, że jednak warto zainteresować się przyjezdnymi i z góry określić noclegi: cenę i zaklepać miejsce.

Dla mnie to bez różnicy, czy będę noc, czy dwie będę spał w aucie, bo już tak też bywało w Suzi, ale nie każdy jadąc na taki zlot ma potrzebę "wyjazdu dla twardzieli" ;)
Proszę zatem dać znać, kto będzie się pisał, jeśli koszt noclegu wyniesie na osobę od 45 do 100 zł za osobę w zależności od opcji. Jak zbiorę listę osób, będę mógł mówić o szczegółach.
Krzysiek-74 pisze: Łooooo matko i córko :)9 !!
Pierwszy ARO zlot, na który pojadę Land Roverem :o :)21 :)21 :)21

Ja się piszę, nie ma totamto :wink: :)13
Ale wyprawa Ci się szykuje! Kawał Polski przejedziesz... :)21

Awatar użytkownika
CRANE

Post autor: CRANE » pt mar 22, 2013 8:07 pm

proponuje coby wszyscy uczestnicy nocowali w jednym miejscu

ja jestem z tych zmarzluchów - więc wolę spać w pokoju

ale jeżeli większość zdecyduje się na extream night w samochodzie lub namiocie to też dam radę

także mnie możesz śmiało liczyć do noclegu
jak byś potrzebował zaliczkę to pisz śmiało

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

Post autor: Gabriel Tatoj » sob mar 23, 2013 8:20 pm

CRANE pisze:proponuje coby wszyscy uczestnicy nocowali w jednym miejscu

ale jeżeli większość zdecyduje się na extream night w samochodzie lub namiocie to też dam radę

Ze względu na porę roku i nieprzewidywalność aury zgadzam się z propozycją Tomka (CRANE) w sprawie noclegu. W okolicy Wrocka niema żadnej agro za 25 zetów dobowego spanka i cena pewno musi być wyższa z racji hotelu,motelu,pensjonatu,..........z taką a nie inną lokalizacją - nie wiem tego na pewno, ale jeżeli ktoś będzie chciał nos spędzić przy ogniu, albo w aucie to każdego indywidualna decyzja :)13
Niemniej Kamil trzeba przygotować zlot z możliwością kwaterunku dla jego uczestników i śmiało możesz zapodać kilka ofert z takimi noclegami w okolicy zlotowiska :)13

Podlicz zdeklarowane ekipy i niech już coś się klaruje :)1 Na razie widzę ~6 załóg, ale może się coś poruszy jak będzie więcej informacji organizacyjnych ?? :D

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » ndz mar 24, 2013 3:13 am

Gabriel Tatoj pisze:WITAJCIE :D
CRANE pisze:proponuje coby wszyscy uczestnicy nocowali w jednym miejscu

Ze względu na porę roku i nieprzewidywalność aury zgadzam się z propozycją Tomka (CRANE) w sprawie noclegu. W okolicy Wrocka niema żadnej agro za 25 zetów dobowego spanka i cena pewno musi być wyższa z racji hotelu,motelu,pensjonatu,..........z taką a nie inną lokalizacją - nie wiem tego na pewno, ale jeżeli ktoś będzie chciał nos spędzić przy ogniu, albo w aucie to każdego indywidualna decyzja :)13
Niemniej Kamil trzeba przygotować zlot z możliwością kwaterunku dla jego uczestników i śmiało możesz zapodać kilka ofert z takimi noclegami w okolicy zlotowiska :)13

Podlicz zdeklarowane ekipy i niech już coś się klaruje :)1 Na razie widzę ~6 załóg, ale może się coś poruszy jak będzie więcej informacji organizacyjnych ?? :D
Witam!
Rozmawiałem zarówno z Gabrysiem, jak i kilkoma osobami i dla mnie najważniejsza sprawa, to ilość chętnych osób.
Od tego uzależnione będzie miejsce i koszt noclegu. Oczywiście najtaniej byłoby znaleźć jakąś agroturystykę, ale jeszcze niczego takiego nie odnalazłem.
Natomiast ceny we Wrocławskich hostelach to tak jak napisałem za noc z soboty na niedzielę (bo taką rezerwację zapewne większość by chciała) to koszt od 45 złotych na osobę. Oczywiście im wcześniej będę miał listę, tym lepszą ofertę mogę wybrać, z tym że pamiętajcie, że rezerwacji miejsc muszę dokonać z wyprzedzeniem.
Nieprzekraczalny termin zgłaszania załóg (w tym wątku, lub na PW), to 3 kwietnia.
Jutro podeślę listę możliwości noclegu.
Co Was jeszcze interesuje?

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » ndz mar 24, 2013 10:13 am

Weż pod uwagę, możliwość zaparkowania naszych samochodów pod, lub w pobliżu hostelu lub innej agro.

Trzeba też pamiętać, czy można będzie w planowanym miejscu noclegu, wieczorno-nocną integrację przeprowadzić.

Tak pozatym, to na niedzielny poranek - nic więcej mi do głowy - nie przychodzi.

PS. - jak już te słowa napisałem to kuknąłem za agro. Coś takiego znalazłem, między innymi:
http://meteor-turystyka.pl/pensjonatwalek,wroclaw.html

Parking, kuchnia, pokoje z WC, świetlica i odległość pomiędzy Malinem a Poświęcką - około 9 km.

Możemy też gdzieś w centrum / niemalże :wink: / poszukać noclegu a na integrację pójść piechotą do jakiejś knajpy w rynku, lub okolicach ?? ??
Może być knajpa ze streaptease'm - to byłaby duża zmiana w off-roadowej formule zlotów :)9 :)21 :)21
Ale to, raczej nie w naszym stylu, by było :)21

Noo :)14

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

Post autor: Gabriel Tatoj » ndz mar 24, 2013 1:14 pm

Krzysiek-74 pisze:Weż pod uwagę, możliwość zaparkowania naszych samochodów pod, lub w pobliżu hostelu lub innej agro.

Trzeba też pamiętać, czy można będzie w planowanym miejscu noclegu, wieczorno-nocną integrację przeprowadzić. (....) Noo :)14
Tak to ważne zważywszy, na to, że poraz pierwszy zlot zahacza w znaczący sposób o aglomerację wielkomiejską :)13
Sama możliwość zaparkowania to jedno, a podjechanie sprzętami na których zalegają fragmenty poligonu po którym się poruszały to już inna sprawa. Rodzi się pytanie; czy będzie możliwość ubłoconymi autami podjechać w upatrzone miejsce i do tego przejechać te kilka kilometrów po drogach publicznych nie wprawiając w zdumienie patroli drogówki ?? :-? Gdyby znalazła się jakaś lokalizacja na obrzeżach i do tego w agro, to już by było super :)13 To nie jakiś przymus , ale to o wiele wygodniejsze rozwiązanie dla całej strony organizacyjno sprawnościowej :)13

Możliwość integracji to niebagatelna sprawa i warunki do niej muszą jakieś być. Wiem , że w ostateczności można w ogóle z poligonu nie wyjeżdżać, ale jest plan połączyć poligon z cywilizacją a co za tym idzie integracja odbywać się będzie w tych drugich warunkach -ucywilizowanych :)21

2Kółka

Post autor: 2Kółka » ndz mar 24, 2013 3:49 pm

Są miejscówki w miarę fajne w okolicach W-wia, rozejrzę się i zobaczę, co wolne i już czynne.
Samo miasto bym wykluczył raczej :wink:
Do kogo dzwonić?

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » ndz mar 24, 2013 8:08 pm

Możemy, po manewrach na poligonie, udać sie w kierunku przeciwnym, niż Wrocław i tam gdzieś nocować.

Sprawę noclegu, trzeba oczywiście wcześniej załatwić.

No i oficjalną listę, czas zacząć.

1) Krzysiek-74 + 1

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

Post autor: Gabriel Tatoj » ndz mar 24, 2013 8:54 pm

Krzysiek-74 pisze:.
No i oficjalną listę, czas zacząć. 1) Krzysiek-74 + 1
Jeżeli mój świat się nie przewróci to też się melduję na spotkaniu ?? :D

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » ndz mar 24, 2013 9:11 pm

Nocleg noclegiem, ale dzięki Tomkowi zwróciłem uwagę na to, że każdy po na.ebie powinien gdzieś legnąć.
Bo ciężko ściągać zwłoki z poligonu... :)21
Dlatego też jutro podam dokładne informacje (cena i miejsce - prawdopodobnie Psary) dotyczące noclegu i jednocześnie miejsca imprezy integracyjnej w sobotni wieczór :wink:

Zatem o 10:30 widzimy się tutaj:

http://maps.google.pl/maps?daddr=51.194 ... sz=19&z=19

Zrobimy jak już pisałem do 90 km. Prawdopodobnie jednak będzie mokro i zimno, więc jak będzie na prawdę źle, to skrócimy trasę.
Trasa będzie taka, aby każdemu udało się bez strat przejeździć w sobotę, chociaż znajdziemy kilka miejsc, gdzie opcjonalnie będzie można Zacieka przemienić w łódź podwodną :)21
Spragnionym wrażeń w niedzielę jeszcze odrobina ekstremu. :wink:

Upaprane auta nie będą stanowiły problemu. Natomiast zwracam uwagę na dwie kwestie:
-nie pijemy przed jazdą
-każdy oczywiście powinien mieć podstawowe wyposażenie typu gaśnice, apteczki, trójkąty, ale przede wszystkim SPRAWDZONE ZACZEPY HOLOWNICZE i LINY/taśmy/szekle.

Uzupełniajcie listę ;)

Pozdrawiam!

1) Krzysiek-74 + 1
2) Gabriel Tatoj

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aro”