Spotkanie posiadaczy Aro

243d i inne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Re: Spotkanie posiadaczy Aro

Post autor: Krzysiek-74 » pn mar 10, 2014 8:04 pm

Motto ze zlotu: "Pamiętajcie - w holowanym ARO, zawsze jest cicho" !!!! :)2 :)2 :)2 :)21

Tomek :)2

Awatar użytkownika
Zielony&Załoga
Kontaktowanie:

Post autor: Zielony&Załoga » pn mar 10, 2014 8:17 pm

Krzysiek-74 pisze:Motto ze zlotu: "Pamiętajcie - w holowanym ARO, zawsze jest cicho" !!!! :)2 :)2 :)2 :)21
poprawiłeś nam humor :)2

jednak wydaje mi się, że "cicho" i ARO w jednym zdaniu jakoś się gryzą :)21

i żeby nie było, jeszcze pamiętam tą ciszę :)21
PIMPEK albinos - brudna świnia :)21

Awatar użytkownika
kugel2

Post autor: kugel2 » pn mar 10, 2014 9:45 pm

Marcin nie stresuj się,koledzy zrobią ,ale podstawowa zasada to poznaj swój samochód.
Pozdrawiam Wszystkich
kugel NIVKA 2,1 TD

marek243
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marek243 » pn mar 10, 2014 10:25 pm

Grunt to nie tracić dobrego humoru i nawet w trudnej sytuacji znaleźć jakieś pozytywy - nigdy nie ma tak źle, żeby gorzej być nie mogło. Mogło by np tak, źle być, że jakiś zły człowiek ukradł by aro z przeznaczeniem na złom (bo przecierz nie do jazdy:):)) i ktoś inny niezuważywszy postrzępiłby :)16 taki pojazd w młynie strzępiarki do złomu:):)
to by dopiero źle było !! !! !! :)11 :)11 :)16
wiem co muwię bo conieco widziałem:):)

życzę pustynnemu ptakowi aby odnalazł swą drogę , i niech to będzie nawet droga do domu

Awatar użytkownika
CRANE

Post autor: CRANE » wt mar 11, 2014 5:15 am

Marcin

same plusy:
- najdłuższy zlot aro na jakim byłeś
- dzięki temu miałeś okazje dwa razy odwiedzić Bieszczady
- wizyta u Gabrysia
- wrażenia bezcenne

marek243
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marek243 » wt mar 11, 2014 8:56 pm

ja to myślę, że to wszystko to próba siły charakteru, albo wytrzymsz abo nie , jak nie to będzie wolność

tak dla przykładu: po zlocie zacząłem remontować kolejne moje aro, reduktor zdjąłem i urwaną półoś mostu wymienilem, nowe oleje i takie tam, luzy pokasował, sama zabawa. Na próbę pojechałem za dom gdzie górkę mam fajna , zabawa była jakąś godzinę, aż tu nagle urwałem tym razem przednią oś napędzającą prwe koło. I fajnie, następnego dnia rozebrałem wszystko, nowe uszczelniacze, łożyska igiełkoowe, półoś nowa oczywiście - nie ma tego złego bo i tak planowałem przegląd tych podzespołów, awaria tylko przyspieszyła roboty. Na pewno się tu nie załamywałem, a cała robota mnie dość ucieszyła bo lubię dłubanie (nie tylko w maszynach :lol: )
Co ważne - cała zabawa niewiele mnie kosztowała, parę złoty dosłownie, wszystko zrobiłem sam - żaden mechanik nic mi nie popsuł.

Nie wiem jak tam z rozrządem w andorii, nie ma takiego silnika, ale jedno jest pewne - " nie Święci garnki lepią" - tak mówi mój tata przynajmniej. Trzeba zdobyć dobą DTR do tego silnika, ja nie wiem czasem czy od CRANA takowej kiedyś nie dostałem , i się po prostu na spokojnie z tym rozrządem rozprawić a nawet zdoktoryzować. :)9

Wytrwałości życzę w tym motaniu - a w najgorszym razie zawsze można silnik BRASOV 3,2 zapodać, tam jest rozrząd prosty na tryba, silnik ten znacznie szybciej urywa za to półosie :lol: , tak czy siak zabawa jest, grunt to zachować dystans i humor dobry

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » pn mar 17, 2014 10:16 am

Jest i drugi film. Miłego oglądania :)13 : http://www.youtube.com/watch?v=tMlJ2FFScmQ

MarcinekZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MarcinekZ » sob mar 22, 2014 7:51 pm

Ciąg dalszy mojego powrotu do Wrocławia, czyli powrót z Bieszczad trwa....

W tym tygodniu Straż Miejska miasta Krosna w imieniu tegoż miasta przesłała mi ostatnią, ale za to najcenniejszą pamiątkę ze zlotu :D Pamiątka składa się z czterech zdjęć i opisu sytuacji w której została wykonana Jako, że rozdzielczość zdjęć jest kiepściutka to postanowiłem ponegocjować cenę. Jak coś utarguję to się pochwalę.
Obrazek

Awatar użytkownika
suzus1995

Kontaktowanie:

Post autor: suzus1995 » sob mar 22, 2014 9:25 pm

MarcinekZ pisze:Ciąg dalszy mojego powrotu do Wrocławia, czyli powrót z Bieszczad trwa....

W tym tygodniu Straż Miejska miasta Krosna w imieniu tegoż miasta przesłała mi ostatnią, ale za to najcenniejszą pamiątkę ze zlotu :D Pamiątka składa się z czterech zdjęć i opisu sytuacji w której została wykonana Jako, że rozdzielczość zdjęć jest kiepściutka to postanowiłem ponegocjować cenę. Jak coś utarguję to się pochwalę.
Obrazek
Pokaż im silnik Arona i powiedz, że w takim stanie nie mógł rozwinąć takiej prędkości :mrgreen:
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia :)

marek243
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marek243 » sob mar 22, 2014 9:53 pm

Ja też kiedyś dostałem podobne zdjęcie z wakacji, jakość nie najlepsza ale i tak trzeba było chyba z 200 pln za fotkę zapłacić. :)11 :)16 Oczywiście idzie się z tymi złodziejami wykłucać, a nawet nie płacić, no ale wiadomo, jest różnie.

Trzymam kciuki i wytrwałości życzę

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

Post autor: Gabriel Tatoj » ndz mar 23, 2014 12:11 pm

WITAJCIE NIEDZIEKLNIE :D
MarcinekZ pisze:C
W tym tygodniu Straż Miejska miasta Krosna w imieniu tegoż miasta przesłała mi ostatnią, ale za to najcenniejszą pamiątkę ze zlotu(.....) postanowiłem ponegocjować cenę. Jak coś utarguję to się pochwalę.
Napisz im , że mają zjarane te klamoty bo skoro sama policja nimi jeździła 40km/h - bo szybciej się nie dało(tak widziałem na filmie), to jak aro może przekroczyć prędkość ??
Tym bardziej , że to (identyczne) aro z filmu było z tamtejszej okolicy i sami policjancie się mieli okazję nad tym użalić przed wielomilionową publiką :)21 Ja bym im nie zapłacił tym bardziej, że możesz powiedzieć o tym, że na trzech tłokach nie mógł tak jechać :)21 !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aro”