szroty/złomy
Moderator: Misiek Bielsko
orginalne springi były luxmientkie miał na nich fajny wykrzyz a i po asfalcie wygodnie sie jeżdziło, ale ku.rwać zachciało sie potwora, no i zakupiłem mocniejsze - wykrzyż zniknoł wygoda znikneła ale lift jest. No i to błąd był bo mnie lift niepotrzebny.
Tylnych resorów są trzy rodzaje - móje działaja bardzo ok. Spotkałem sie z opinią że robią jak spreżyny
co do wyciszenie - miałem orginalne i je wypieprzyłem bo namakało wodą ( jakaś watolina czy inny syf)wiec mam gumowe dywaniki na gołej podłodze i troche głośno.Tera kupuje pianke z pełnymi porami ( nie wchłania wody) i chce wykleić gródź dzwi i tylną klape a na podłoge przyczepić na rzepy co by możnabyło wilgoć ogarnąć.
@Wiechu: klima powiadasz??? w damisie powiedzieli że za 4000zyla mi założą
Tylnych resorów są trzy rodzaje - móje działaja bardzo ok. Spotkałem sie z opinią że robią jak spreżyny

co do wyciszenie - miałem orginalne i je wypieprzyłem bo namakało wodą ( jakaś watolina czy inny syf)wiec mam gumowe dywaniki na gołej podłodze i troche głośno.Tera kupuje pianke z pełnymi porami ( nie wchłania wody) i chce wykleić gródź dzwi i tylną klape a na podłoge przyczepić na rzepy co by możnabyło wilgoć ogarnąć.
@Wiechu: klima powiadasz??? w damisie powiedzieli że za 4000zyla mi założą

mientkie zamówic można w damisie w łodzi, mientkie sa cieńsze a MFy sa grubsze ( chyba 16mm i 18mm).
Wyciszyć chce tym:
http://www.rolep.pl/pianki.html o takiej pascie (caraudio)też myslałem co by ną zakamarki wypełnić.
klime to Tarmot ( zle napisałem że damis) proponował mi od razu, a także czujniki cofania centralny zamek i coś tam jeszcze...
Wyciszyć chce tym:
http://www.rolep.pl/pianki.html o takiej pascie (caraudio)też myslałem co by ną zakamarki wypełnić.
klime to Tarmot ( zle napisałem że damis) proponował mi od razu, a także czujniki cofania centralny zamek i coś tam jeszcze...
- CZOBIK
-
- Kontaktowanie:
Nie wiem czy to jeszcze aktualne,czy nie poszedł na żyletki,bo nawet kumpel żałował że zrobił holownik do ciągania wraków po placu z tarpana rolnika z domotaną trzecią osią coby świec nie stawiał,a mógł zacieka pomotać.Przy okazji zaglądne popytam,gdyby co jeszcze zostało to się odezwę.zax pisze:Masz do niego kontakt?
Bo potrzebuje klosze tylnych lamp... Ale tanio...
Muscel`72, Pajero`87 2.5TD, Żuk4x4 wywrotka 

no ja mam normalnie klamke z przyciskiem a pod spodem zamek na kluczyk
jakoś tam centralny motaja do tego. Szef tarmotu powiedział że moga mi nawet TV w zagłowki wsadzic - nooo to był by juz SUV jak trza, bo przypomne że w standarcie to ja plastikowe zderzaki miałem i nakładki na nadkola i progi
co do pianki caraudio to pewen nie jestem bo to jedynie dodatek miał byc, ale tymi matami PE to w budowlance robią i na 100% nie chłonie wilgoci.
@czobik - dzięki, ja dyframi mocno zainteresowany jestem jak by co to wal na PW

co do pianki caraudio to pewen nie jestem bo to jedynie dodatek miał byc, ale tymi matami PE to w budowlance robią i na 100% nie chłonie wilgoci.
@czobik - dzięki, ja dyframi mocno zainteresowany jestem jak by co to wal na PW
Koro a Ty chyba masz na tylnym dyfrze blokade pneumatyczną/hydrauliczną...
Kurde chętnie bym zobacyzł jak to u Ciebie jest wmotane bo taka blokada to fajna rzecz jest (szczegónie jak złapiesz wykrzyż albo stoisz na lodzie dwoma kołami
)

Przy okazji... znacie jakieś auto wyprodukowane po 2000 roku które nie byłoby plastikowym suvem a porządną terenówką?
Nie chodzi mi o home czy garaż made ale o normalne firmowe auta...
Kurde chętnie bym zobacyzł jak to u Ciebie jest wmotane bo taka blokada to fajna rzecz jest (szczegónie jak złapiesz wykrzyż albo stoisz na lodzie dwoma kołami

Nawet taka firma z tradycjami jak aro już robi plastikowe SUVyw standarcie to ja plastikowe zderzaki miałem i nakładki na nadkola i progi

Przy okazji... znacie jakieś auto wyprodukowane po 2000 roku które nie byłoby plastikowym suvem a porządną terenówką?
Nie chodzi mi o home czy garaż made ale o normalne firmowe auta...
Wybaczcie że tak sobie kolorkami pooznaczałem ale mi tak wygodniejKoro pisze:mam mechaniczną 100% sterowana podcisnieniowo - włsnie mi sie jedna membrana przedziurawiła i nie robi![]()
Przy okazji:
oczywiście ARO![]()
Santana
LC HZJ 78
Defender
Honker
UMM
Hunter
Patriot
pewnie jest więcej ale se przypomnieć musze

Nie znam
Nie jestem przekonany ale ten jest jeszcze najbardziej uterenowiony z nowych UAZów

Z filmu poglądowego nie wygląda... Wygląda za to na SUVa

Nie kojarze modelu...
No tu sie zgodze...
I tu też... Chociaż już coraz bardziej przypominają lublina...

Ad1. w google wpisz UMM
ad2. widziałem jezdziłem wydaje sie Ok
ad3 super fura wyprawowa-zawiecho przód kalka z G-klasy tył resory hd do bagażnika widlak wkłada europalete widziałem przymierzałem sie-rewela
ad4 - hzj78 tzw bushtaxi- moje marzenie
ad5 ostatnie podrygi-coraz wiecej elektroniki
ad6 w tych samochodach wygoda nie jest na pierwszym miejscu.
w zadnym z nich.
każdy znajdziesz w necie - google i jazda
ad2. widziałem jezdziłem wydaje sie Ok
ad3 super fura wyprawowa-zawiecho przód kalka z G-klasy tył resory hd do bagażnika widlak wkłada europalete widziałem przymierzałem sie-rewela
ad4 - hzj78 tzw bushtaxi- moje marzenie

ad5 ostatnie podrygi-coraz wiecej elektroniki
ad6 w tych samochodach wygoda nie jest na pierwszym miejscu.
w zadnym z nich.
każdy znajdziesz w necie - google i jazda
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Na alledrogo znalazłem ostatnio coś takiego
http://www.allegro.pl/item129168616_aro ... zynia.html
Warszawa - Wesoła - czyli rzut kamieniem...
http://www.allegro.pl/item129168616_aro ... zynia.html
Warszawa - Wesoła - czyli rzut kamieniem...