uote="MarekG21"]J5 z peugeota bez turbo..[/quote]
masz już silnik z peugota ?czy może coś innego?a może dałeś sobie spokój zmotaniem?

Moderator: Misiek Bielsko
Jeżeli masz możliwość zaimputować taki motor do Swojej zmoty, to wartoMarekG21 pisze:J5 z peugeota bez turbo..
Reduktor z GAZ-a 66 jest oczywiście OK, ale sami piszecie że ciężki i to prawda , tym bardziej że nie motasz rajdowego monstra na 6-cio litrowym silniku z DODŻAMarekG21 pisze:reduktor z gaza ma sąsiad, miał 2 gazy i trochę części zostało, tylko tak jak piszesz dużo waży dziad...
Na szczęście nie mam Michaś, miałem to robić ale ktoś inny mnie wyręczył, a i tak nie wiem co dalej się działo z tym szpejemmichaswappa pisze:Gabrys masz jeszcze ten reduktor od honkera?
Jest już na ten temat an forum ARO powiedziane co nie coa co powiecie na temat reduktora z aro
Odpowiedzialna za odprężenie wnętrza silnika jest odma.michaswappa pisze:Dobra posluchajcie mnie, jak juz kiedys tam wspomnialem siadly mi pierscionki w moim MB, a teraz na to wychodzi ze dal d.py mi sznur lojowy. Pytanie czy jest mozliwe to ze on siadl od tego ze czesc cisnienia powstalego podczas spalania mieszanki wpadalo do miski olejowej i musialo znalezc jakies ujscie i wysadzilo wlasnie ten sznur??
I tak to nic nie daje bo sznur się wyciera i zaczyna kapać czyli uruchamia się automatyczny wskażnik obecności oleju ,kapie jest, nie kapie nie ma i trzeba dolać do miskiGabriel Tatoj pisze:WITAJCIE.
Odpowiedzialna za odprężenie wnętrza silnika jest odma.michaswappa pisze:Dobra posluchajcie mnie, jak juz kiedys tam wspomnialem siadly mi pierscionki w moim MB, a teraz na to wychodzi ze dal d.py mi sznur lojowy. Pytanie czy jest mozliwe to ze on siadl od tego ze czesc cisnienia powstalego podczas spalania mieszanki wpadalo do miski olejowej i musialo znalezc jakies ujscie i wysadzilo wlasnie ten sznur??.Ten sznur to ,,zaleta" w tych motorach i wszystko musi być bardzo dokładnie poskładane ,żeby nie było problemów z wyciekami w tym miejscu.
POZDRO
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości