W końcu musiał nadejść ten czas,że okoliczności zmusiły mnie do sprzedaży mojego ukochanego M-461.Ponieważ nowy nabywca od ponad roku nie odebrał zapasowych części do niego,postanowiłem je sprzedać.Jest tego naprawdę sporo i jeśli chodzi o cenę,to do uzgodnienia.Co tam jest;kilka kompletnych ,gotowych do natychmiastowego użytku przekładni głównych.Cała masa półosiek,tylnych i kilka przednich,niektóre razem z zwrotnicami.Tarcze kotwiczne,kilka kompletów zegarów,Włącznik świateł,przednia szyba i kompletny tylny most.I jeszcze sporo drobiazgów.
Mój tel;501203967.
Co prawda nie dane mi już będzie jezdzić sobie z położoną szybą,jednak dalej będę tutaj obecny.Pozdrawiam wszystkich.
No i stało się.
Moderator: Misiek Bielsko
- Marek 41
- jestem tu nowy...
No i stało się.
Muscel M-461 i International Scout Traveller.
Re: No i stało się.
To ja się przyłączę.
Podobnie nadszedł czas żeby pozbyć się Muscela. Na szczęścia nie daleko, bo przejął go mój brat.
Ale nadal pozostały części które jeszcze trzymałem ale niestety muszę się ich pozbyć bo nie mam już gdzie tego trzymać.
U mnie rarytasów nie ma, ale muszę się pozbyć:
- silnik oryginalny do Muscela w stanie do remontu lekko zdekompletowany
- silnik diesla od ARO tzw mały, czyli silnik oparty na tym samym bloku co benzyna i pasuje 1:1 do Muscela, tylko przykręcić śrubki. Silnik odpalałem kilka lat temu i jeździł (bez koła zamachowego i rozrusznika, bo poszły do Muscela
)
- 2 skrzynie biegów do ARO (komplet do powyższego silnika) z reduktorem. Jedna cała i sprawna, druga też była ok ale jest rozdzielony reduktor i jakiś wandal ułamał wałek sprzęgłowy.
- dwie ramy do Muscela (obydwie dopadła rdza, ale mają oryginalne mocowania więc szkoda mi je wywozić na złom)
- jakieś zęby do skrzyni biegów (4 wiadra
)
- buda do Muscela rozłożona na części (oddzielnie podłoga, boczki, ściana grodziowa, drzwi i progi, błotniki, grill, maska). Na uwagę zasługuje oryginalna podłoga lekko wydeptana ale warto ją wyprostować.
- dodatkowa maska
- jakieś gaźniki
- jakaś skrzynia biegów do Muscela... jedna czy cztery, nie pamiętam.
- wałki, cięgna, półosie, obudowy mostów.
- kilka misek olejowych - nowe
i jeszcze jakieś duperele.
Większość rzeczy po cenie złomu. Jak się nikt nie znajdzie, silniki buda i ramy pojadą na złom. A tego bym nie chciał
Podobnie nadszedł czas żeby pozbyć się Muscela. Na szczęścia nie daleko, bo przejął go mój brat.
Ale nadal pozostały części które jeszcze trzymałem ale niestety muszę się ich pozbyć bo nie mam już gdzie tego trzymać.
U mnie rarytasów nie ma, ale muszę się pozbyć:
- silnik oryginalny do Muscela w stanie do remontu lekko zdekompletowany
- silnik diesla od ARO tzw mały, czyli silnik oparty na tym samym bloku co benzyna i pasuje 1:1 do Muscela, tylko przykręcić śrubki. Silnik odpalałem kilka lat temu i jeździł (bez koła zamachowego i rozrusznika, bo poszły do Muscela

- 2 skrzynie biegów do ARO (komplet do powyższego silnika) z reduktorem. Jedna cała i sprawna, druga też była ok ale jest rozdzielony reduktor i jakiś wandal ułamał wałek sprzęgłowy.
- dwie ramy do Muscela (obydwie dopadła rdza, ale mają oryginalne mocowania więc szkoda mi je wywozić na złom)
- jakieś zęby do skrzyni biegów (4 wiadra

- buda do Muscela rozłożona na części (oddzielnie podłoga, boczki, ściana grodziowa, drzwi i progi, błotniki, grill, maska). Na uwagę zasługuje oryginalna podłoga lekko wydeptana ale warto ją wyprostować.
- dodatkowa maska
- jakieś gaźniki
- jakaś skrzynia biegów do Muscela... jedna czy cztery, nie pamiętam.
- wałki, cięgna, półosie, obudowy mostów.
- kilka misek olejowych - nowe
i jeszcze jakieś duperele.
Większość rzeczy po cenie złomu. Jak się nikt nie znajdzie, silniki buda i ramy pojadą na złom. A tego bym nie chciał

"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."
Re: No i stało się.
uuuu...
Czasy się zmieniają.
Kiedyś posty leciały jeden za drugim. A tu zero ruchu.
Czasy się zmieniają.
Kiedyś posty leciały jeden za drugim. A tu zero ruchu.
"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."