Szukam opisu reduktora!!
Moderator: Misiek Bielsko
Szukam opisu reduktora!!
Szukam opisu reduktora do ARO 243D, chodzi mi mianowicie o opis w jakich pozycjach jest położony drążek i co jest w takiej pozycji włączone, jak narazie to wiem jak zablokować tak żeby ciągneły 4 kółka, jak ktos wie to prosze o pomoc, a najlepiej jeszcze schemat 

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 4&start=50
Może to Ci pomoże. Miałem kiedyś aro, ale nie pamiętam jak te wajchy chodziły, bo aro kupiłem na części i nie jeździło.
Może to Ci pomoże. Miałem kiedyś aro, ale nie pamiętam jak te wajchy chodziły, bo aro kupiłem na części i nie jeździło.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Cze Zaciekowce.
Napiszę tu o co mi biega i mam nadzieję że post nie wyleci bo giełda itd.
- W Pokurczu mam rozdzielkę opartą w dużym stopniu o skrzynie rozdzielczą aro diesel chyba 244 , niestety po ostatniej rundzie RMPST trzeba się remontować a okazuje się że w magazynie zostały mi już tylko puste kartery quarwa... W związku z czym przyjmę , zakupię , zamienię na inne części każdą ilość zębatek oraz wałków do rzeczonego reduktora.
Poszukajcie chłopaki czegoś w swoich szpejowniach - silnie wdzięczny bedę.
Ponieważ czesław w rumunii siedzi akurat więc kazałem mu kupić cały nowy piękny reduktor - jak sprawdził cenę to mi przeszło.
Pozdr.

Napiszę tu o co mi biega i mam nadzieję że post nie wyleci bo giełda itd.
- W Pokurczu mam rozdzielkę opartą w dużym stopniu o skrzynie rozdzielczą aro diesel chyba 244 , niestety po ostatniej rundzie RMPST trzeba się remontować a okazuje się że w magazynie zostały mi już tylko puste kartery quarwa... W związku z czym przyjmę , zakupię , zamienię na inne części każdą ilość zębatek oraz wałków do rzeczonego reduktora.
Poszukajcie chłopaki czegoś w swoich szpejowniach - silnie wdzięczny bedę.
Ponieważ czesław w rumunii siedzi akurat więc kazałem mu kupić cały nowy piękny reduktor - jak sprawdził cenę to mi przeszło.
Pozdr.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
- Gabriel Tatoj
-
REDUKTOR ARO
WITAJCIE
, zapytaj ile bez niej
. Co konkrtetnie potrzebujesz
Bo jeżeli chcesz wszystkie bebechy to znaczy że cały reduktor Tobie potrzebny
Wałki masz poskręcane na gwint wielowchodowy czy jak
Bez oleju nie jeździsz jak domniemam. Ciekawym bardzo, co tam wysiada skoro taki ważny temat z częściami
. Po za tym ten reduktor z Rumunii może nie pasować do starej skrzyni (jeżeli z nią jest ożeniony?? ). Musiałby to być reduktor starszego typu, a więc z dwoma wodzikami trójpołożeniowymi
.
POZDRAWIAM

Bo na ten reduktor z Rumunii Czesłew akcyzę doliczył i dlatego tak drogoszary pisze:Cze Zaciekowce.![]()
(......)Ponieważ czesław w rumunii siedzi akurat więc kazałem mu kupić cały nowy piękny reduktor - jak sprawdził cenę to mi przeszło.
Pozdr.

POZDRAWIAM

Już kiedyś pokazywałem schemat.

2H - napęd na tył
4H - Napęd na 4
N - Luz
4L - Napęd na 4 z reduktorem.
Poruszać wajchą wolno tylko tak jak idzie linia. Możliwe, że z pozycji 2H można przesunąć jeszcze do przodu, ale nie polecam tego robić. U mnie działało tak, że blokowało przedni napęd a z tyłu było normalnie.
Pozdrawiam.

2H - napęd na tył
4H - Napęd na 4
N - Luz
Poruszać wajchą wolno tylko tak jak idzie linia. Możliwe, że z pozycji 2H można przesunąć jeszcze do przodu, ale nie polecam tego robić. U mnie działało tak, że blokowało przedni napęd a z tyłu było normalnie.
Pozdrawiam.
- bartekbp01
-
dwa razy 4H zax nie kumam tego rysunkudo-zbanowania pisze:Już kiedyś pokazywałem schemat.
2H - napęd na tył
4H - Napęd na 4
N - Luz
Pozdrawiam.

JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

- apede
-
- Kontaktowanie:
Ano tak. W Samuraiu mam tak samo.
A tak w ogóle to spać
A tak w ogóle to spać

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22