Wyskakująca "trójka" w Muscelu
Moderator: Misiek Bielsko
- Mart
- Kontaktowanie:
Wyskakująca "trójka" w Muscelu
cześć,
wyskakuje mi trójka w muscelowej skrzyni w najmniej odpowiednich momentach, np. przy zjeżdzaniu z górek jak hamuję silnikiem, lub jak dodam gwałtownie gazu i zaraz odpuszczę całkowicie,
słyszałem że można w dekielku podłożyć podkładki pod sprężynki, jakieś kulki wymienić,
robił ktoś coś takiego,
wyskakuje mi trójka w muscelowej skrzyni w najmniej odpowiednich momentach, np. przy zjeżdzaniu z górek jak hamuję silnikiem, lub jak dodam gwałtownie gazu i zaraz odpuszczę całkowicie,
słyszałem że można w dekielku podłożyć podkładki pod sprężynki, jakieś kulki wymienić,
robił ktoś coś takiego,
motanie...
-
Witam. Nie robilem nigdy skrz. biegow od Muscala ale kazda skrz. jest podobnai problem jest typowy, prawdopodobnie masz wyrobione lozyska albo przesowke ale bez rozbiorki skrz. nie znajdziesz przyczyny. Pewnie mozna wstawic mocniejsza sprezyne nowa kulke alo to jest tylko raczej chwilowe.
cale zycie z wariatami
Zanim zaczniesz remont skrzyni
, sprawdź wcześniej opisywany dekielek. Tam są wodziki, przesówki- jak to zwał itd. do wybierania biegu, ja w mojej skrzyni miałem ten sam broblem Okazało się że pękła sprzężyna, która dociska kulkę do przesówki i bieg wyskakiwał. Zamontowałem tam sprężynę z żukowskej skrzynki i było OK. Sprężyna trochę się różni jest ciut dłuższa i trochę cieńsza, ale działa. Trzeba być zdolnym, aby tak skatować tą skrzynkę żeby straciła zęby (zdolniachy się trafiają). Ja zerknąłem do skrzynki po przywiezieniu samochodu do domu to się przeraziłem, było trochę oleju i reszta to woda. Samochód stał pod drzewem kilka lat więc wszedzie grasowała rdza. Stwierdziłem że nie będę mocno cudował, wymieniłem tylko wszystkie łożyska w skrzynce i smigam do dziś