Przednie zawieszenie w 24x

243d i inne

Moderator: Misiek Bielsko

zax

Przednie zawieszenie w 24x

Post autor: zax » sob wrz 30, 2006 5:36 pm

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma w zacieku zbyt miękkie springi... Ja mam za twarde, posiadaczy Aro jak na lekarstwo, może poszukam jeszcze springów podobnych rozmiarów od innych aut... Tylko powiedzcie jakie springi potrzebuje...

Aktualnie założone są springi chyba 22mm, które miały za zadanie nosić silnik 3,1D :)21
Aktualnie mam jakieś 100 kg mniej silnika bo wołge (ze 200 kg) i chce zmienić springi bo Arus wogóle sie prawie nie ugina :roll:

Jakie sprezyny macie w Waszych zaciekach? Jak to działa?

(Przy okazji: czy da sie podlifotwać przednie zawieszenie np wymianą springów i amortyzatorów?)

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » pt paź 06, 2006 9:26 am

da sie ale niewiele.... wynika to z konstrukcji niezależnego zawiecha.
juz raz ten temat był - orginalne spreżyny sa w dwóch grubosciach - popełniłem ten błąd ze wsadziłem se te grubsze...
jakie spreżyny potrzebujesz? nie wiem, ale wymiarowo pasują od RRclasica tył :)21

zax

Post autor: zax » pt paź 06, 2006 7:48 pm

Koro pisze:da sie ale niewiele.... wynika to z konstrukcji niezależnego zawiecha.
juz raz ten temat był - orginalne spreżyny sa w dwóch grubosciach - popełniłem ten błąd ze wsadziłem se te grubsze...
jakie spreżyny potrzebujesz? nie wiem, ale wymiarowo pasują od RRclasica tył :)21
Hmm... No ale z zawiechą od range moga byc problemy z dostepnoscia i ceną...
A da rade jakaś wydumka od popularnego auta? I jakie są wymiary tych springów (oryginalnie, tych cieńszych)... :roll:

Awatar użytkownika
wolan

Post autor: wolan » sob paź 07, 2006 8:54 am

Czy nie lepiej zadzwonić do Trzcianki do W. Magdziarza, zamiast kombinować z zamiennikami? Kupowalem u niego w zeszłym roku sprężyny po 80 zł szt.

zax

Post autor: zax » ndz paź 08, 2006 6:16 pm

Dzięki. Ale jest problem... Jakie springi powinienem wstawić (jak grubość) jeśli mam silnik wołgi (~180 kg)? Niewiem ile ważyły oryginalne silniki toteż niewiedziałem co mam gościowi powiedzieć :roll:
Może powiedzcie jakie macie silniki i jakiej grubości springi...
Wolałbym nie wydawać 160 zł plus przesyłka za springi które będą zbyt twarde tak jak moje albo springi które będą się kładły jak wsiąde... :roll:

Pozadrawiam, i dziękuje za pomoc.

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » pn paź 09, 2006 11:35 am

wolan pisze:Czy nie lepiej zadzwonić do Trzcianki do W. Magdziarza, zamiast kombinować z zamiennikami? Kupowalem u niego w zeszłym roku sprężyny po 80 zł szt.
problem moze byc - ostatnio dzwoniłem i nie miał...
:(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aro”