oto link ktory wyjasnia temat:
http://www.retromobil.ro/galerie_foto/v ... _m_mot.JPG
czy to oryginał

mam aro,ale ma jedna pompe i nie spotkałem sie z czyms takim...choc przeyznaje,ze patent robi wrazenie

Moderator: Misiek Bielsko
U mnie oprócz tych pomp miałem domotaną trzecią pompę,która miała serwo i była napędzana od tej oryginalnej pompy hamulcowej.Robiło to całkiem dobrze,bo miałem hample ze wspomaganiem,ale niestety przyszedł czas że dodatkowa pompa się rozszczelniła i zjeździłem pół światu za zestawem naprawczym i nikt nie rozszyfrował od czego ta pompa jest i niestety musiałem zostac na samym oryginale bez wspomagania. A tak na marginesie dodam,choć pewnie większość o tym wie że zestaw naprawczy do tej pompy pasuje od uaza.SZKLARZYK pisze:No tak!!
A ja - laik- myslałem,ze ktos opatentował 2 obiegi hamulcowe,co zaprawde zaintrygowało mnie.
Dziekie za wyjasnienie.
pozdrawiam
No nie wiem czy od wołgi,bo byłem w sklepie co mają tylko części do rucholi i chyba by rozpoznali.STAS pisze:To była pompa od wołgi![]()
Świetna sprawa i łatwa do zamontowania. Swego czasu szukałem takiej pompy bo mozna ją zamontować w każdym miejscu. Do sterowania używa się właśnie innej pompy, może nią być na przykład orginalna pompa muscela![]()
W sumie to nadal szukam tej pompy, ale bardziej biernie...
Skoro tak,to warto poszukać,bo czasami to trzeba stanąć obiema nogami na hamulcu ,żeby się zatrzymaćSTAS pisze:dużo się na ten wołgowski nie napatrzyłem. Ale faktycznie wygląda jak by nie po rusku...![]()
Ale na pewno serwo od Wołgi możesz w jego miejsce zamontowaćZ tego co mi wiadomo, działa tak samo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość