ustawienie zwrotnicy podkłatkami w muscelu
Moderator: Misiek Bielsko
ustawienie zwrotnicy podkłatkami w muscelu
Może ma ktoś jakiś cudowny sposób na ustawianie osiowości półośki w zwrotnicy w Muscelu czy robi się to na pałę a może są jakieś punkty odniesienia dzięki którym można to ustawić bardzo dokładnie 

a podkladki regulujące do kasowania luzu na zwrotnicy dajesz u góry u dołu to co
jak są tylko do kasowania luzu to po co są u góry i z dołu 
Może przy nowych czy oryginalnych sworzniach to bez znaczenia ale ja mam przetoczone i sporo uciekło chyba pomierzę sworznie i różnicę wyrównam podkładkami albo szczeliny między kulą a zwrotnicą choć wydaje mi się że są jakieś miejsca pomiarowe

Może przy nowych czy oryginalnych sworzniach to bez znaczenia ale ja mam przetoczone i sporo uciekło chyba pomierzę sworznie i różnicę wyrównam podkładkami albo szczeliny między kulą a zwrotnicą choć wydaje mi się że są jakieś miejsca pomiarowe
Nie, to jest regulacja ja mam stalowe grube i mosiężne cienkie i sporo ich jest różnych grubości
Są na 100% do kasowania luzu osiowego zwrotnicy i wydaje mi się że też do regulacji osiowości półośki
ale może przesunięcie 1mm nie ma znaczenia i osiowości półośki się nie reguluje jak nikt nic nie wie na ten temat to może tak być
Jestem z lekka przewrażliwiony bo sporo się natrudziłem aby kupić nowe piękne w towocie półośki i szkoda aby je zmieliło
a jak to mówią co dwie głowy to nie jedna więc zawsze lepiej zapytać
Są na 100% do kasowania luzu osiowego zwrotnicy i wydaje mi się że też do regulacji osiowości półośki

Jestem z lekka przewrażliwiony bo sporo się natrudziłem aby kupić nowe piękne w towocie półośki i szkoda aby je zmieliło