od czego cylinerki i zbiornik do Aro???
Moderator: Misiek Bielsko
od czego cylinerki i zbiornik do Aro???
Witam. mam problem z dostaniem cylinderków dwóch przednich. Niechciał mi Aro hamować, rozebrałem a tam wszystko sie zastało i płyn ucieka. No i pytałem sie w sklepach ale nigdzie niema a od żuka niepasuje. Może koledzy wiecie od czego można przypasowac??? no i jeszcze zbiornik paliwa mi sie przetarł, no i też pytanko od czego można ładny niezaduży wpakować na kipe???
z Góry Dzięki pozdrawiam
z Góry Dzięki pozdrawiam
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- CZOBIK
-
- Kontaktowanie:
Co prawda to prawda-parę lat jeździłem coprawda simsonem z bakiem załatanym distalem, po tym jak sobie chciałem wgięcie kompresorem wydmuchać i nie było nikogo żeby wyłączył kompresor. Efekt był taki że z pojemności 8,7 l zrobiło mi się 12.5lczesław&jarząbek pisze:
a bak sie kleiło distalem...

Muscel`72, Pajero`87 2.5TD, Żuk4x4 wywrotka 

- Gabriel Tatoj
-
ZAMIENNIKI CZĘŚCI
WITAJCIE
(tak myślę??
)
i to do niego szpeje mu trzeba. Podejżewam ,że we wnętrzu tych cylinderków już nie ma gładzi potrzebnej do bezwyciekowej pracy układu 
Jeżeli przyjacielu;rumak masz sobie gdzie podglądnąć zbiornik w Uazie to kto wie czy nie jest adaptowalny

POZDRAWIAM

Ale kolega rumak ma właśnie Muscelaczesław&jarząbek pisze:cylinderki połówkowe pasowały z wołgi gaz24
a same tłoczki z gumkami z polskich cylinderków do wózków widłowych suchedniów ww1213
chyba, że mi sie z muscelem ze starości podupcyło...
a bak sie kleiło distalem...

Jeżeli przyjacielu;rumak masz sobie gdzie podglądnąć zbiornik w Uazie to kto wie czy nie jest adaptowalny

POZDRAWIAM

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Gabriel Tatoj
-
ZBIORNIK PALIWA

Widziałem Muscela ze zmotanym zbiornikiem i właściciel twierdził że to; nowy zbirnik z Uzy, tylko dostosowanyczesław&jarząbek pisze:chyba nie widziałeś ani uaza ani muscela
skoro o hamulce w muscelu chodzi to cylinderki z widlaka padchadziaszcze na 100%
potem w nowszych zostały zmienione na zukowe z samoregulacją, ale te starego typu były dostępne jako część zamienna

POZDRO

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- michaswappa
- michaswappa
- michaswappa
U mnie podeszły cylinderki właśnie z samoregulacją od żukiety - ostatni wypust.
No i okładziny nabijane od jakiejś małej ciężaróweczki. Bo szczęk całych dostać nie mogłem... A do tego toczenie bębnów i jakoś to się kręciło
A co do zbiornika... Do dzis sobie pluje w brode, że opchnąłem na złomie zbiornik zacieka
Od czego podpasi? Jeden forumowiczów z powodzeniem zmotał zbiornik od żuka. Bardzo fajny pomysł z jednego powodu jeśli nie ma takiego... Odpowietrzenie. Można bardzo łatwo wyprowadzić wysoko...
No i okładziny nabijane od jakiejś małej ciężaróweczki. Bo szczęk całych dostać nie mogłem... A do tego toczenie bębnów i jakoś to się kręciło

A co do zbiornika... Do dzis sobie pluje w brode, że opchnąłem na złomie zbiornik zacieka

Od czego podpasi? Jeden forumowiczów z powodzeniem zmotał zbiornik od żuka. Bardzo fajny pomysł z jednego powodu jeśli nie ma takiego... Odpowietrzenie. Można bardzo łatwo wyprowadzić wysoko...

- michaswappa
Niestety nie mam zielonego pojęcia jak w Muscelu jest montowany zbiornik paliwa, ale w Kanciaku był na 2 pasy metalowe z jednej strony wsuwane, z drugiej przykręcane. Bardzo łatwo tam było wstawić dowolny zbiornik z wlotem u dołu.
Michaswappa: Nowy sprzęt się jakoś spisuje, ale w niektórych sytuacjach nie dorównuje Futrzakowi. Jeśli chodzi o oponki
Teraz czeka mnie wymiana rozrządu i regulacja zaworów, ale to zlecam mechanikowi... Co by nie popsuć
Teraz planuje lift, na razie tyłu, bo dość prosto, a z tyłu własnie mi brakuje paru cm... Natomiast z przodu będzie już większe motactwo.
No a potem wymiana oleum i do przodu!
No i jeszcze MTki jakieś po drodze.

Michaswappa: Nowy sprzęt się jakoś spisuje, ale w niektórych sytuacjach nie dorównuje Futrzakowi. Jeśli chodzi o oponki

Teraz czeka mnie wymiana rozrządu i regulacja zaworów, ale to zlecam mechanikowi... Co by nie popsuć

Teraz planuje lift, na razie tyłu, bo dość prosto, a z tyłu własnie mi brakuje paru cm... Natomiast z przodu będzie już większe motactwo.
No a potem wymiana oleum i do przodu!
No i jeszcze MTki jakieś po drodze.

- michaswappa
Nie wiem co wy z tymi pół cylinderkami ale u mnie w muscelu z przodu są cylinderki całościowe (jak w syrence i starym żuku tłoczek 32mm) wstawiłem z uaza pasują bez przeróbek na początku ładnie ciekły,aż mi farba zlazła teraz się uszczelniły
cud
Podobno z nimi tak jest nie wierzyłem
a jednak, no i jeszcze słyszałem mają trzymać tylko pół roku
Dodam jeszcze że z tyłu z braku cylinderków 28mm wstawiłem też 32 mm no i tak jak myślałem, tył za wcześnie blokuje się więc wstawię chyba korektor hamowania regulujący na obciążenie osi tyle że zrobię regulację śrubką powinno być OK.

Dodam jeszcze że z tyłu z braku cylinderków 28mm wstawiłem też 32 mm no i tak jak myślałem, tył za wcześnie blokuje się więc wstawię chyba korektor hamowania regulujący na obciążenie osi tyle że zrobię regulację śrubką powinno być OK.