od czego cylinerki i zbiornik do Aro???

243d i inne

Moderator: Misiek Bielsko

rumak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

od czego cylinerki i zbiornik do Aro???

Post autor: rumak » ndz maja 11, 2008 8:59 pm

Witam. mam problem z dostaniem cylinderków dwóch przednich. Niechciał mi Aro hamować, rozebrałem a tam wszystko sie zastało i płyn ucieka. No i pytałem sie w sklepach ale nigdzie niema a od żuka niepasuje. Może koledzy wiecie od czego można przypasowac??? no i jeszcze zbiornik paliwa mi sie przetarł, no i też pytanko od czego można ładny niezaduży wpakować na kipe???

z Góry Dzięki pozdrawiam

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz maja 11, 2008 9:48 pm

cylinderki połówkowe pasowały z wołgi gaz24
a same tłoczki z gumkami z polskich cylinderków do wózków widłowych suchedniów ww1213

chyba, że mi sie z muscelem ze starości podupcyło...

a bak sie kleiło distalem...
#noichuj

Awatar użytkownika
CZOBIK

Kontaktowanie:

Post autor: CZOBIK » ndz maja 11, 2008 10:37 pm

czesław&jarząbek pisze:
Co prawda to prawda-parę lat jeździłem coprawda simsonem z bakiem załatanym distalem, po tym jak sobie chciałem wgięcie kompresorem wydmuchać i nie było nikogo żeby wyłączył kompresor. Efekt był taki że z pojemności 8,7 l zrobiło mi się 12.5l :)21
Muscel`72, Pajero`87 2.5TD, Żuk4x4 wywrotka ;)

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

ZAMIENNIKI CZĘŚCI

Post autor: Gabriel Tatoj » pn maja 12, 2008 9:41 pm

WITAJCIE :D
czesław&jarząbek pisze:cylinderki połówkowe pasowały z wołgi gaz24
a same tłoczki z gumkami z polskich cylinderków do wózków widłowych suchedniów ww1213

chyba, że mi sie z muscelem ze starości podupcyło...

Ale kolega rumak ma właśnie Muscela !! (tak myślę?? :o ) :)13i to do niego szpeje mu trzeba. Podejżewam ,że we wnętrzu tych cylinderków już nie ma gładzi potrzebnej do bezwyciekowej pracy układu :-?
Jeżeli przyjacielu;rumak masz sobie gdzie podglądnąć zbiornik w Uazie to kto wie czy nie jest adaptowalny ?? ??
POZDRAWIAM :D

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn maja 12, 2008 9:43 pm

chyba nie widziałeś ani uaza ani muscela
:)21

skoro o hamulce w muscelu chodzi to cylinderki z widlaka padchadziaszcze na 100%
potem w nowszych zostały zmienione na zukowe z samoregulacją, ale te starego typu były dostępne jako część zamienna
#noichuj

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

ZBIORNIK PALIWA

Post autor: Gabriel Tatoj » pn maja 12, 2008 9:55 pm

:D :D :D
czesław&jarząbek pisze:chyba nie widziałeś ani uaza ani muscela

skoro o hamulce w muscelu chodzi to cylinderki z widlaka padchadziaszcze na 100%
potem w nowszych zostały zmienione na zukowe z samoregulacją, ale te starego typu były dostępne jako część zamienna
Widziałem Muscela ze zmotanym zbiornikiem i właściciel twierdził że to; nowy zbirnik z Uzy, tylko dostosowany :)1 . Nie powiedziałem że tylko wystarczy przełożyć :)21 :)21.A może właściciel też nigdy Uaza nie widział ?? :wink: :wink:
POZDRO :D

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn maja 12, 2008 9:57 pm

tyle, że muscel ma jeden duży z tyłu a uza dwa małe pod burtami...

#noichuj

rumak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rumak » wt maja 13, 2008 7:11 am

zbiornik już jakiś mam dziś zobacze jak to wyjdzie tylko problem z dostaniem tych cylinderków. Są jakies na allegro wiec trzeba będzie zamówić chyba. Jak będziecie mieli jakies pomysły to piszcie.

Muscla mam od lekko ponad tydzień i troche rzeczy trzeba zrobić.
M 461

Awatar użytkownika
michaswappa

Post autor: michaswappa » wt maja 13, 2008 11:03 am

Fakt to sa cylinderki od wozkow widlowych, ale takze od żuka starego typu. 32 zl jeden kosztuje:) wiem bom wyieniał.
Przeczytalem caly regulamin:D

Awatar użytkownika
michaswappa

Post autor: michaswappa » wt maja 13, 2008 11:06 am

A zbiornik paliwa to mam bodajze tez od zyka, tylko wlew mam troche przelutowany, wszedl idealnie miedzy rame i chocbym sie mocno staral to go i tak nie przytre.

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » wt maja 13, 2008 11:41 am

rumak pisze:.. Jak będziecie mieli jakies pomysły to piszcie.
poszukaj firmy PPH KOWA i pytaj o cylinderki do wózków widłowych

LJ 70

Awatar użytkownika
michaswappa

Post autor: michaswappa » wt maja 13, 2008 12:42 pm

firma jurmix sprzedaje takie cylinderki. wystarczy ze wpiszesz w wyszukiwarke i znajdziesz,

do-zbanowania

Post autor: do-zbanowania » pn maja 19, 2008 6:43 pm

U mnie podeszły cylinderki właśnie z samoregulacją od żukiety - ostatni wypust.
No i okładziny nabijane od jakiejś małej ciężaróweczki. Bo szczęk całych dostać nie mogłem... A do tego toczenie bębnów i jakoś to się kręciło :wink: :)2
A co do zbiornika... Do dzis sobie pluje w brode, że opchnąłem na złomie zbiornik zacieka :roll:
Od czego podpasi? Jeden forumowiczów z powodzeniem zmotał zbiornik od żuka. Bardzo fajny pomysł z jednego powodu jeśli nie ma takiego... Odpowietrzenie. Można bardzo łatwo wyprowadzić wysoko... ;)

Awatar użytkownika
michaswappa

Post autor: michaswappa » pn maja 19, 2008 7:13 pm

ZAXU jak ci sie nowe auto sprawuje??

do-zbanowania

Post autor: do-zbanowania » pn maja 19, 2008 7:29 pm

Niestety nie mam zielonego pojęcia jak w Muscelu jest montowany zbiornik paliwa, ale w Kanciaku był na 2 pasy metalowe z jednej strony wsuwane, z drugiej przykręcane. Bardzo łatwo tam było wstawić dowolny zbiornik z wlotem u dołu. :)2

Michaswappa: Nowy sprzęt się jakoś spisuje, ale w niektórych sytuacjach nie dorównuje Futrzakowi. Jeśli chodzi o oponki :wink:
Teraz czeka mnie wymiana rozrządu i regulacja zaworów, ale to zlecam mechanikowi... Co by nie popsuć ;-)
Teraz planuje lift, na razie tyłu, bo dość prosto, a z tyłu własnie mi brakuje paru cm... Natomiast z przodu będzie już większe motactwo.
No a potem wymiana oleum i do przodu!
No i jeszcze MTki jakieś po drodze. :wink:

Awatar użytkownika
michaswappa

Post autor: michaswappa » pn maja 19, 2008 7:44 pm

No to nie jest juz futrzak ktory sie ciagle psol i bylo co robic:) teraz tylko tankujesz i jedziesz:))

Awatar użytkownika
hal9

Post autor: hal9 » ndz cze 08, 2008 4:24 pm

Jak kto chce to moge oddać za darmo półcylinderki od Aro 243 sztuk 3 bo ja mam od lublinka wstawione.
ARO po licznych przeszczepach

Awatar użytkownika
Kaktus

Post autor: Kaktus » śr cze 11, 2008 6:15 pm

Nie wiem co wy z tymi pół cylinderkami ale u mnie w muscelu z przodu są cylinderki całościowe (jak w syrence i starym żuku tłoczek 32mm) wstawiłem z uaza pasują bez przeróbek na początku ładnie ciekły,aż mi farba zlazła teraz się uszczelniły :) cud :o Podobno z nimi tak jest nie wierzyłem :D a jednak, no i jeszcze słyszałem mają trzymać tylko pół roku :(
Dodam jeszcze że z tyłu z braku cylinderków 28mm wstawiłem też 32 mm no i tak jak myślałem, tył za wcześnie blokuje się więc wstawię chyba korektor hamowania regulujący na obciążenie osi tyle że zrobię regulację śrubką powinno być OK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aro”