Może zespawać jak w patrolu i jakoś przerobić aby dało się wymieniać uszczelniacz ale to sporo roboty
Moderator: Misiek Bielsko
kpt.Kloss pisze:choinka ale musiales brykac, ze te sruby pusciły ho,ho,ho
co do naprawy...
- najlepiej bedzie nawiercic i nagwintowc nowe obok tych[/color] zerwanych.
- mozesz tes sprobowac wydobyc resztki zerwanych srub ale pewnie w tym wypadku albo wzbogacisz słownik wyrazów obcych albo wyladujesz z nadcisnieniem w szpitalu
- rozwiercenie na wiekszy wymiar:
grubosc scianki pochwy mostu w tym miejscu ok 20 mn z tym ze odległosc krawedzi otworu od zewnetrznej sciankimostu to ok 4 mn wiec za duzo miejsca na rozwiercanie nie ma
Tak czy siak czeka Cie wyjecie zwrotnicy i polosi.
I najwazniejsze!
spawanie sobie odpusc bo:
- jak wyciagniesz półos zaś?
- i jeszcze wazniejsze :
materiał jest naprawde gatunkowy i po spawaniu utwardzi sie do tego
stopnia ze całkiem prawdopodobnie peknie gdzies w pieknym miejscu, na jakiej pisakowej górce lub dołku lub innym błocku w momencie kiedy bedziesz chciał pokazac innym co ta bestia potrafi
Jeżeli mogę cos od siebie, to powiem tak; przegwintowałbym te oryginalne otwory (te z zerwanymi gwintami) i zapodał w to miejsce śruby wytrzymałościowe-imbusowe, klasy 12,9, albo przynajmniej 8,8 i wtedy małoprawdopodobne jest że padnąKaktus pisze:Jak widać na fotce puściły gwinty w moście ma może ktoś sprawdzony sposób na naprawę , może przerobić na śruby 12mm tylko czy jest tyle miejsca .(.......)
Cięższe, skacze na dołkach i skałkachPiotrek__ARO_243D pisze:Witam
Przyczyną zaistniałego problemu jest odwrócony most i pozostawienie niezmienionego rozstawu śrub. Oryginalnie o ile dobrze pamiętam bez oglądania zabawek, kula przykręcona jest na trzy śruby z dołu i jedną u góry. Po odwróceniu mostu należało by dowiercić otworów tak by od dołu nie pozostawała tylko jedna śruba. U mnie kula skręcona jest z pochwą na osiem śrub i jak na razie nie maiłem z tym najmniejszych problemów, mimo tego że auto dużo cięższe.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość