Witam wszystkich. Posiadam Muscela M461. Wymieniłem w nim silnik włożyłem silnik forda 1.8d 60km i zostawiłem oryginalne sprzęgło i koło z wieńcem od muscela. Dorobiłem tylko kryze by połączyć silnik z skrzynią Muscela. Wyszedł problem z zapaleniem silnika. Rozrusznik muscela który jest założony za wolno kręci i nie odpali silnika. Orginalny wieniec od tego silnika (forda) jest o wiele mniejszy i chyba w tym problem. Rozrusznik muscela przez duży wieniec nie jest w stanie odpalić silnika. Czy nie wie ktoś czy może jest jakiś szybszy rozrusznik czy może jak zwiększyć mu obroty czy coś. Tylko rozrusznik musi mieć rozstaw dziur taki jak muscele mają (prawdopodobnie taki rozstaw dziur jak żuk ). Może ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać to proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam
Problem z odpalaniem Aro Muscel m461
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Problem z odpalaniem Aro Muscel m461
Nie jest to rozstaw Żuka.Ale spróbuj rozrusznik od ARO z silnikiem diesla czterocylindrowego być może kręci szybciej ale nie jestem tego pewny.Może Gabryś coś podpowie w tym temacie.
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
W jakim stanie jest silnik?
Czy odpalał przed włożeniem?
Czy odpalił po włożeniu (linka, pchnięcie)?
Jeśli odpala na "pych" to sprawdź rozrusznik lub daj komuś do sprawdzenia, bo może problem leży w samym rozruszniku (luzy, szczotki, komutator, elektromagnes) i po naprawie będzie kręcił wystarczająco szybko.
Czy odpalał przed włożeniem?
Czy odpalił po włożeniu (linka, pchnięcie)?
Jeśli odpala na "pych" to sprawdź rozrusznik lub daj komuś do sprawdzenia, bo może problem leży w samym rozruszniku (luzy, szczotki, komutator, elektromagnes) i po naprawie będzie kręcił wystarczająco szybko.
UAZ 469B 80'
dołóż 2 akumulator i przełącznik 12/24. Na rozruch bedzie podawane napięcie 24v na rozrusznik(połączenie szeregowe akumulatorów) a po rozruchu przełącznik łączy akumulatory równolegle i masz w instalacji 12v. Rozruszik na pewno wytrzyma o ile bedzie służył do odpalania a nie np do jeżdżenia ;p
przepraszam ze sie wtrace , lecz silnik forda 1.8 d. to najwieksze padlo jakie wyprodukowano.przy -2 st. juz nie pala te jednostki.zreszta zobaczysz sam. wystarczy poczytac i popytac wlascicieli tych nieszczesnych jednostek.no jesli mieszkasz na szczycie jakiejs gory to jest szansa ze jakos odpali w zimie.