Panowie, czy ktoś może zmierzyć i podać kąt zaznaczony na zdjęciu w oryginalnym Muscelu?

pzdr, W
Moderator: Misiek Bielsko
Swoje pięć groszy do tematu postanowiłem zapodać, a raczej zapytać;Czy przy takim kącie-(obstawiam , że główki mostów będą podniesione jak na szkicu?), zostanie zastosowany przegub równobieżny, czy zwykły krzyżak będzie tam miał robićWilku pisze:Witam,
Panowie, czy ktoś może zmierzyć i podać kąt zaznaczony na zdjęciu w oryginalnym Muscelu?
pzdr, W
Jest równoległa - jak w większości pojazdów w któych zastosowano wały z krzyzakami- to powód czysto techniczny. Nie będą robić krzyżaki pracujące symetrycznymi parami w wałach napędowych jeżeli wałki zdawcze nie będą równoległe do wałków atakujących przekładni głównychWilku pisze: (...)czy w oryginale skrzynia jest nieco pochylona ku tyłowi, czy raczej jest równolegle do ramy? Pzdr, W
myślę, że nikt ich nie podnosi. to za trudne. w wozie z wybebeszonym zespołem napędowym i innym szpejem resor łapie "głębszy oddech" i się misiom niektórym wydawać zaczyna, że owe ataki są pod kątemGabriel Tatoj pisze:Nie rozumiem poco się podnosi te głowy mostów ?
Widziałem też i podniesione główki-dużo podniesione i o tym właśnie napisałem w poprzednim pościeczesław&jarząbek pisze:myślę, że nikt ich nie podnosi. to za trudne. w wozie z wybebeszonym zespołem napędowym i innym szpejem resor łapie "głębszy oddech" i się misiom niektórym wydawać zaczyna, że owe ataki są pod kątemGabriel Tatoj pisze:Nie rozumiem poco się podnosi te głowy mostów ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość