KamiL200 pisze:Janusz2000 pisze:coś mi się kojarzy że ktoś mi mówił że już na Baja Poland juz jakiś Hilux Overdrivowy był z niezależnym zawiasem. Także różnice miedzy overdrivem i fabryką muszą być gdzieś indziej.
Janusz , ja pisałem że Ten Brinke testował takie auto na Baja Poland.
Poprawiłem też info o Hilach Imperial Toyota bo takim autem jedzie też Al Rajhi.
Auta z Imperiala mają inny lekki kompozytowy bodykit, koła zapasowe pod podwoziem, poprawiony układ dolotow, nowe zwrotnie itd...
W oczekiwaniu na dzisiejszy start poszperałem z nudów na stronie overdrive'u... i wychodzi na to że współpraca miedzy Toyota Imperial a Overdrivem jest chyba bliższa niż sądziliśmy:
Po Pierwsze sukcesami Toyota Imperial chwalą sie jak swoimi a po drugie Toyota Yazeeda jest wyraśnie opisana jako Overdrive Hilux a nie Toyota Imperail Hilux - a body z kołami pod podłąga ma wyraźnie takie samo jak w Imperialach...
Coś czuje, że to w jednym “garażu” wszystko powstaje – tylko generalnie najnowocześniejsze konstrukcje są zarezerwowane dla fabryki, a te ciut starsze komercyjnie dla wszystkich chętnych.. wyjątkiem jest pewnie taki Yazzed który wyłożył tyle petrodolarów, że dostał samochód w najdro… tfu w najnowszej specyfikacji

ale od Overdrive’u, a nie od fabryki bo jeździ po swoim sztandarem Yazeed Racing.