Dakar 2014
Moderator: Pasza
Re: Dakar 2014
Patronelli sie wycofał z rajdu ?
- goralski
-
- Kontaktowanie:
wg terenowo niby tak
mega dzień Polaków!!
szkoda by było jakby Patronelli się wycofał bo Rafała pewnie bardziej by interesowała bezpośrednia walka z nim na trasie...
mega dzień Polaków!!
szkoda by było jakby Patronelli się wycofał bo Rafała pewnie bardziej by interesowała bezpośrednia walka z nim na trasie...
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
ee tamgoralski pisze:..............szkoda by było jakby Patronelli się wycofał bo Rafała pewnie bardziej by interesowała bezpośrednia walka z nim na trasie...

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
wycofał się z powodu usterki technicznejwojo02 pisze:Patronelli sie wycofał z rajdu ?
Szał jego nie z głowy,lecz z serca pochodził
-
-
Stuck on the day's special shortly after CP1, Marcos Patronelli has been evacuated to the bivouac and is ok, in spite of suffering from dehydration. In a major blow for Marcos, the rally is over for the two times winner of the event from Argentina.
dakar.com
dakar.com
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
Cześć wszystkim
Czeski błąd z tą TATRĄ

tak na poważnie... to pepiczki powinni w powietrze wylecieć za taki numer
Szacun dla Martina...kilka lat temu widziałem go na rajdzie (jednym z Polskich maratonów), to jak kończył oes'a to już sędziów nie było na pk
Gość zrobił mega postęp...lepiej od ADASIA 

Czeski błąd z tą TATRĄ

tak na poważnie... to pepiczki powinni w powietrze wylecieć za taki numer

Szacun dla Martina...kilka lat temu widziałem go na rajdzie (jednym z Polskich maratonów), to jak kończył oes'a to już sędziów nie było na pk

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
Zastanawia mnie tylko gdzie reszta quadów i motocykli

KRZYSZTOF HOŁOWCZYC: - Po wczorajszym niepowodzeniu chcieliśmy z Konstantinem pojechać czysto i szybko. W żadnym razie nie chcieliśmy odrabiać strat za wszelką cenę. Taka taktyka doskonale się sprawdziła i chyba stąd tak dobry wynik. Zaliczyliśmy bardzo czysty przejazd, nie złapaliśmy żadnego kapcia, a nasze Mini spisywało się świetnie. Wyprzedziliśmy na trasie chyba 5 aut i muszę oddać swoim rywalom, że bardzo ładnie zwalniali i przepuszczali nas. Zarówno Wewers, Dąbrowski, Varela i Chabot w zasadzie się zatrzymali, tylko Alvarez przez dłuższy czas nie chciał nas przepuścić. Jadąc z trzynastej pozycji mieliśmy dziś bardzo ułatwioną nawigację, bo ślady były dobrze widoczne. Jakby pozostałe etapy poszły nam tak sprawnie, to byłby dobry wynik, ale to jest Dakar – wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie. Jestem dumny z mojego ucznia Martina, który jedzie bardzo rozsądnie, szybko i pewnie. Jego dzisiejszy wynik nawet mnie wprawił w osłupienie. 12. miejsce w takiej stawce –to nieprawdopodobny wynik jak na debiutującego w Dakarze 23 –latka
ale już wtedy był mocno pomocny i użyczał swojej lawety inym kończoncym po zmrokusciba pisze:Cześć wszystkim![]()
![]()
Czeski błąd z tą TATRĄ
tak na poważnie... to pepiczki powinni w powietrze wylecieć za taki numer![]()
Szacun dla Martina...kilka lat temu widziałem go na rajdzie (jednym z Polskich maratonów), to jak kończył oes'a to już sędziów nie było na pkGość zrobił mega postęp...lepiej od ADASIA

Ja tam nie wiem co Ty tam z nim robiłaś po zmroku
jeździł jak ciapa

jeździł jak ciapa

MT wygrał mimo, że rama w dżipie mu pękłasciba pisze:Ja tam nie wiem co Ty tam z nim robiłaś po zmroku
jeździł jak ciapa![]()

Patronelli na dzisiejszym etapie miał wypadek. Spadł ze skarpy, rolował swoim quadem połamał systemy nawigacyjne i elektorniczne sterujące pracą jego pojazdu. Ponieważ dzisiejszy etap dla motorów i quadów jest etapem maratońskim (tz bez serwisu dzisiaj), Marcos został zmuszony do wycofania sie z rajdu!Argentyńczyk został przewieziony na biwak. Jest OK, cierpi jedynie na objawy wynikające z odwodnienia organizmu.
w którym roku 
bo ja mówię o 2010

bo ja mówię o 2010
De Rooy na mecie za Karginovem przed Van Vlietem
STEPHANE PETERHANSEL: - To był dla mnie straszny dzień. Miałem sześć kapci. Na początku to była moja wina, ponieważ uderzyłem w duży kamień. Potem były pewne modyfikacje w książce drogowej i trzeba było przejechać przez trochę roślinności. Jechałem jako pierwszy i myślę, że przez to oczyszczanie miałem dwa lub trzy slow punctures. Myślę, że to były jakieś drzazgi w oponie. Co mogę zrobić? Myślę, że potem inne samochody miały już łatwiej, ale dla mnie było za późno.
rok późniejsciba pisze:w którym roku
bo ja mówię o 2010

ORLANDO TERRANOVA: - Zaczęliśmy z dobrym rytmem. Dogoniliśmy Nassera, ale nie dało się go wyprzedzić. Potem dogoniliśmy Giniela de Villiersa, który miał przebite koło. Minęliśmy go, ale złapałem kapcia. Potem dojechaliśmy do Stephane, który nie miał żadnych zapasowych kół, więc stanąłem i dałem mu jedno. Straciliśmy przez to trochę czasu, ale jesteśmy na mecie i cieszę się z tego.
albo dwa bo to chyba jednak 2012 był, albo mnie pamięć zawodziKarson pisze:rok późniejsciba pisze:w którym roku
bo ja mówię o 2010

to prawda, ale od tego czasu minęło sporo kilometrów...i to procentuje!!sciba pisze:Ja tam nie wiem co Ty tam z nim robiłaś po zmroku
jeździł jak ciapa![]()
2011, czas Magda szybko płynieLaska pisze:albo dwa bo to chyba jednak 2012 był, albo mnie pamięć zawodziKarson pisze:rok późniejsciba pisze:w którym roku
bo ja mówię o 2010

Kartoniku, niestety za szybko...
- goralski
-
- Kontaktowanie:
żaba nie dostał od orgów roadbooka jak w poprzednich latach??Świstak pisze:STEPHANE PETERHANSEL: - To był dla mnie straszny dzień. Miałem sześć kapci. Na początku to była moja wina, ponieważ uderzyłem w duży kamień. Potem były pewne modyfikacje w książce drogowej i trzeba było przejechać przez trochę roślinności. Jechałem jako pierwszy i myślę, że przez to oczyszczanie miałem dwa lub trzy slow punctures. Myślę, że to były jakieś drzazgi w oponie. Co mogę zrobić? Myślę, że potem inne samochody miały już łatwiej, ale dla mnie było za późno.

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
sami nie mieli bo trasa mieszali dzisiaj

Żeby tylko w wynikach nie mieszali,

Żeby tylko w wynikach nie mieszali,

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team