RaQ pisze:...
Mam nadzieję, że wielu z Was to zainteresuje

...
Mnie bardzo zainteresował. Ciekawi mnie jednak jak przy użyciu kamieni wymienia się krzyżak albo końcówkę walu napędowego
"Sprawa nie była jednak prosta. Nie mieliśmy odpowiednich narzędzi do zbicia uszkodzonej i nałożenia nowej części. W tym momencie wróciliśmy do epoki kamienia łupanego i mając w rękach taki pięściak, udało się naprawić auto. Było to tylko prowizoryczne rozwiązanie, ale wystarczające na przejechanie tych piekielnych wydm."
Jak by się nasz kolega mógł dopytać jak to się robi to bym był wdzięczny, przy okazji pytając jak wygląda "prowizoryczna naprawa wału napędowego"
Temat legalności dzwonienia z telefonu satelitarnego do serwisu już mnie nie interesuje, bo mam rozkminiony.
Bardzo ważna kwestię pominięto w pytaniach, a też mnie interesuje !
Dlaczego nie zapytano o co chodzi ze sprawą Pana Jacky Loomans?
"- Dakar to dla mnie coroczne wakacje, ale w przyszłym roku nie przyjadę do Argentyny - zapowiedział Jacky Loomans, szef firmy Loomans Plastic, trzeci kierowca Overdrive Racing. Belg dowiedział się w Valparaiso, że może wracać do domu, ponieważ zabrakło części zamiennych do jego Navary. Tarcze hamulcowe wprawdzie jeszcze były w zapasie, ale Overdrive miał wówczas dwie załogi w czołowej siódemce i musiał myśleć o nich."
http://www.autoklub.pl/23075,news.html
Skoro to taki sukces Overdrive to czegoś tu nie rozumiem.
PS. Nie żebym się czepiał

Koreluję tylko fakty

To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?