Moderator: Pasza
Nieprawda. Os obrotu wahacza nie jest prostopadla do osi samochodu. Jest na skos. Nie twierdze ze to jest 45 stopni ale jest na skos na pewno. Gdyby to byl wahacz wzdluzny to nie daliby sobie rady przy takim skoku kola z kompensacja dlugosci polosi. Przerabialem to - fizyki sie nie da oszukac. Nie mam idealnego zdjecia gdzie to widac ale na tym ponizzej widac choc troche co mam na mysli. Tak wiec faktycznie przy ruchu kol odleglosc miedzy kolem lewym i prawym jest zmienna - lekko ale jest.Armon pisze:no to ja w kwestii wachaczy:
1. zdecydowanie jest to wachacz podłużny (bardziej podłużny niż skośny bo oś przechodząca przez oba punkty mocowania amora do "ramy" jest prostopadła do podłużnej osi pojazdu, a wachacz porusza się wzdłuż osi pojazdu a nie pod kątem do niej)
RespecktDrako pisze:relacja byla .
moze marudze ale fajnie ze mowili Diverse extreme team a nie diverse tvnturbo extreme team !
Patrzac na klasyfikacjie i zawodnikow , ktorzy sa przed holkiem ! full szacun , same slawy!
Relacja byla krotsza i luzniejsza bo przerwa.
mam nadzieje ze holkowi uda sie dotrzymac cisnienie , i fura wyda!
W sumie ciezko wytypowac zwyciezce.
Czy znalazl sie ktos z kontaktami na Grand Kanarii ?
niczego nie reklamuje.WyRC pisze:Biga
Nie reklamuj swoich wynalazków
Za reszte szacunek
poz
WyRC
Koncepcję tego wynalazku Biga sformułował dokładnie trzy lata temu na tym forum..WyRC pisze:Biga
Nie reklamuj swoich wynalazków
Jasne że praww fizyki nie da się oszukać, tak tylko wydaje się handlowcon wciskającym trzyliterowe elektroniczne "niezbędne" gadżety do samochodów .... jednak w tym przypadku kompensacji długości półośki musi podołać wewnętrzny przegób. Nadal uważam że jest to wahacz podłóżny a dokładniej "podłóżny rozwidlony" natomiast nieznaczna odchyłka osi obrotu wahacza od "kąta prostego" służy korekcie lekkiego pocchylenia koła i zbieżności tylnych kół podczas ugięć na zakrętach - dla poprawy stabilności prowadzenia.Nieprawda. Os obrotu wahacza nie jest prostopadla do osi samochodu. Jest na skos. Nie twierdze ze to jest 45 stopni ale jest na skos na pewno. Gdyby to byl wahacz wzdluzny to nie daliby sobie rady przy takim skoku kola z kompensacja dlugosci polosi. Przerabialem to - fizyki sie nie da oszukac.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość