Homologacja FIA
Moderator: Pasza
Homologacja FIA
Witam
Czy może mnie ktoś oświecić co oznacza w homologacji FIA (na ich stronie) zapis:
Fin: 2010+
W zasadzie to chodzi mi o ten "+"
Czy może mnie ktoś oświecić co oznacza w homologacji FIA (na ich stronie) zapis:
Fin: 2010+
W zasadzie to chodzi mi o ten "+"
Tylko martwi ujrzeli koniec wojny.
Re: Homologacja FIA
PODOBNO to oznacza mozliwosc przedluzenia. Z naciskiem na "podobno". Nikt do konca nie wie na 100%.
Ale wydaje mi sie ze zadna homologacja T nie jest w tej chwili z aktywnym "+".
domator
Ale wydaje mi sie ze zadna homologacja T nie jest w tej chwili z aktywnym "+".
domator
Mam na myśli Land Cruisera 120 który ma Fine:2010+ i zastanawiam się co dalej.... 
Masz jakies stare dane. 120-ka ma homologacje do 2015. Byc moze wlasnie ja przedluzyli i stad bylo 2010+ a jest 2015.
Tu sa najnowsze dane: http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 3.2009.pdf
Chcesz jezdzic 120-ka baje? To raczej dakarowka jest.... Zobacz na wyniki historyczne - raczej nigdy wysoko nie byla w Europie.
domator
Tu sa najnowsze dane: http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 3.2009.pdf
Chcesz jezdzic 120-ka baje? To raczej dakarowka jest.... Zobacz na wyniki historyczne - raczej nigdy wysoko nie byla w Europie.
domator
Akurat to jest jeszcze nie przesądzone. Pajero albo 120tka. Oba mają tyle samo wad i zalet. Teoretycznie więcej przemawia za 120tką. Brak osiągnięć nie musi być winą samochodu 
Nurtuje mnie pewne pytanie. Może ktoś mi wytłumaczy. Czy Bowler WildCat jest homologowany do T2. Sądzę, że nie. Dlaczego więc na ich stronie można znaleźć w specyfikacji WilCata: Full F.I.A. Spec T2 2002
Bo zeby skomplikowac sprawe to gdzies w okolicy 2003-2004 zmieniono nazewnictwo. T2 stalo sie T1 a T1 stalo sie T2.
jakies logiczne przeslanki takiej zmiany ?
Chyba z 2004 na 2005domator pisze:Bo zeby skomplikowac sprawe to gdzies w okolicy 2003-2004 zmieniono nazewnictwo. T2 stalo sie T1 a T1 stalo sie T2.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?