Lift 2" w K-160
Moderator: Kosiarz
Dzięki wszystkim za pomoc
Jak już wsadzę oponki pokaże fotki
i opisze na która metodę się zdecydowałem 

Nissan Patrol K160 , 3.3 D , 33" MT
www.gdansk4x4.pl
www.gdansk4x4.pl
- janusz k160
-
Plastiki to juz mi sie prawie odkręciły
dynadaja na 2-3 srubach
wieksza gałazka i odleca 
A tak apropo cięcia błotników to mam pytanko czy po odcięciu czymś zabezpieczacie miejsce ciecia ? (jakas farbą antykorozyjną )

A tak apropo cięcia błotników to mam pytanko czy po odcięciu czymś zabezpieczacie miejsce ciecia ? (jakas farbą antykorozyjną )

Nissan Patrol K160 , 3.3 D , 33" MT
www.gdansk4x4.pl
www.gdansk4x4.pl
- janusz k160
-
SPOA odpadło-używam auta codziennie do pracy myślę, że to co mam na zawieszeniu to wystarczyMroczny pisze:przy takim patencie jak u Ciebie Janusz - wieszaki trzeba wydłużyć... ale przy seryjnym zawiasie nie jest to takie fajne.. niewiele daje a...
spoa nie robisz? kombinowałeś coś w tę stronę..

- janusz k160
-
WitamMroczny pisze:nie znalazłeś? w każdym aucie mniej więcej tak samo
kupujesz ertalon - wałek np fi 60mm i dłuższe śruby mocujące budę do ramy
wkładasz pod budę i tyle..
ciekawostki:
1. musisz prespawać mocowania dodatkowe - te zabezpieczające budę, w tylnej części ramy na wysokości koła
2. na bank okaże się, że musisz zrealizować się blacharsko reanimując budę w miejscach jej skręcania
3. warto przy okazji sprawdzić stan ramy i przewodów paliwowych, można je poprowadzić na nowo
Mam małe pytanko.Czy wkładając ertalon pod budę muszę dać podkładki ertalonowe pod nakrętkę od dołu, tak jak to było przy oryginalnych mocowaniach, czy tylko podkładka metalowa i ściągać?
Stare gumy już siadły, ingerencja spawacza potrzebna

Z góry dziękuje za podpowiedż i pozdrowionka

patrol gr y60
- Marcin 260R
-
- Marcin 260R
-
Ertalon a nie jakiś tam ortalionMarcin 260R pisze:tomek 79 pisze:jest taki wdzieczny material o nazwie ortalon kupowany na walki i pozniej ciety wedle uznania liftu ...powszechnie stosowany w tego typu sprawachdzięki bardzo! a jak jeszcze podpowiesz gdzie to zdobyć to już będzie super,
pozdrawiam!

Dostaniesz w sklepach z metalami kolorowymi

Life's Too Short For A Full Time Job
W Bielsku - spróbuj w sklepie Chemia na Korczaka. Jak nie będzie to zawsze pozostaje allegro - wpisz w wyszukiwarkę ertalon lub poliamid na pewno coś będzie.Marcin 260R pisze:dzięki bardzo! a jak jeszcze podpowiesz gdzie to zdobyć to już będzie super,
pozdrawiam!
Inna sprawa, że to Ci gumowych podkładek nie zastąpi, a tylko lift pomoże zmotać.
,pozdrawiam,
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder