Blokada ARB przód
Moderator: Kosiarz
Re: Blokada ARB przód
Kolego mayer znalazlem magiczny gwintownik heh jak chcesz daj adres na priw to ci wysle!!!
W poniedziałek zamawiam w fabory-będzie na wtorek.
1/4 npt skok 18 zw/cal
57 netto
Jak chcesz to zamówie sztukę więcej dla Ciebie tylko musze wiedziec na 100%-nie chce robic z gęby dupy
1/4 npt skok 18 zw/cal
57 netto
Jak chcesz to zamówie sztukę więcej dla Ciebie tylko musze wiedziec na 100%-nie chce robic z gęby dupy

Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
Co oznacza npt po średnicy gwintownika?
National Pipe Thread Tapered=gwint rurowy Briggsa, stożkowy
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
Co wam tyle czasu zajęło??Rado nd pisze:W sumie zajelo 18 godzin, bo....Z te wiedza sie da i za 8.
Troche improwizacji bylo potreba, zwlaszcza tokarka sie przydala.
Myśmy to w 2-3h założyli
Całość generalnie przeciągnęła się do kilku dni bo trzeba było zamówić uszczelkę główki mostu i łożyska zwrotnic, bo się skończyły.

Nie jest to skomplikowana sprawa a tą całą instrukcję to bym ograniczył do paru zdjęć i paru zdań tekstu.
A tokarka to fakt przydała się do zrobienia tulejki do wkładania nowych łożysk na miejsce

AP
Malo wiedzy, rece lewe, brak wyposazenia, troche improwizacji, pare rzecy sie popsulo i tak...
Faktycznie montaz jest banalnie prosty. Szlifowanie powierzchni na której jest zamocowany pierścień pneumatyczny można ale nie trzeba robic. Filozofii nie ma w tym żadnej. A robi az miło...

Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
Oj robi,robi heh doszla przesylka???mayer pisze:Faktycznie montaz jest banalnie prosty. Szlifowanie powierzchni na której jest zamocowany pierścień pneumatyczny można ale nie trzeba robic. Filozofii nie ma w tym żadnej. A robi az miło...
Tak doszła - serdeczne dzięki. Dużą flaszke postawie 

Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
Heh trzymam za słowo!!!!!!!mayer pisze:Tak doszła - serdeczne dzięki. Dużą flaszke postawie
U mnie właśnie się kończy zakładać.

Mam nadzieję, że teraz będzie jak w haśle reklamowym ARB - UNSTOPPABLE TRACTION

Mam nadzieję, że teraz będzie jak w haśle reklamowym ARB - UNSTOPPABLE TRACTION

Patrol GR TD4.2T A/T +4" 35"
http://www.bezdroza4x4.pl
http://www.bezdroza4x4.pl
O takie narzędzie chodzi jak na tej fotce. (za duża fota i nie mogę zrobić podglądu jak w poście wyżej)mopar pisze:W poniedziałek zamawiam w fabory-będzie na wtorek.
1/4 npt skok 18 zw/cal
57 netto
http://www.pirate4x4.com/tech/billavist ... G_3720.jpg
Patrol GRyzie
Gdzie mozna tak dobrze kupić i czy tylko do patrola?mayer pisze:blokada ARB komplet z kompresorem ARB 2850 zł z dostawa do domu - łozyska timken jakies 120 zł za 4 szt za robocizne zapłace sobie mastercard... No i Jasiu pewnie z jakieś pół skrzynki piwa osuszy..A o patencie z francuskiej stronki nie słyszałem a zasadniczo wole nie robić rzeźby w g... zwłaszcza jesli chodzi o napedy i układ kierowniczy... Nie chciałbym aby jakaś amatorszczyzna zablokowała mi most na amen np gdzieś podczas zjazdu górska serpentyną z zona i dzieciakami na pokładzie... no jakoś wole nie ryzykować.