przekladki resorow
Moderator: Kosiarz
przekladki resorow
Witam mam pytanie posiadam k169 i czy potrzebne sa przekladki resorow jaka funkcje spelniaja. Jakie zalozyc grube czy cienkie bo u mnie byly ale sie skonczyly.Pozdrawiam
Re: przekladki resorow
Przekładki zapobiegają zużyciu resorów i poprawiają prace zawieszenia - jest miękciejsze i lepiej pracuje.

a te przekladki to chyba tylko w parabolikach szly jesli dobrze kojarze,bo w zwyklych sie nie spotkalem z nimi,poproawta mnie jak sie myle 

Były i w zwykłych, ale to jednorazowy temat, jak się wydarły to co jakiś czas zwyczajnie pakowałem smar między pióra przy końcach, tam gdzie najbardziej pracuja. Nawet jak założysz wszystkie nowe, to każde pióro inaczej pracuje, jedne wydzierały do zera , inne zostawały nietknięte.
Były dwa 260, jedno D22,, chwilowo jest Pickup D40 ,i Parchol Y61
Ja mam u siebie(zwykłe resory) jeszcze przekładki fabryczne - faktycznie robią robotę

Jak się zużyją to najlepiej kupić nowe oryginalne. Resory także mogą się łamać jeśli nie ma przekładek - szybciej się wycierają.

Jak się zużyją to najlepiej kupić nowe oryginalne. Resory także mogą się łamać jeśli nie ma przekładek - szybciej się wycierają.
Gdzie takowe sprzedaja?
Na pewno w serwisie, i być może w zakładowym sklepiku.

W zakladowym tylko na przod, w aso tylko jak zestaw z resorami.
Można kupić same przekładki w ASO, tylko pracownikowi nie chce się/nie wie zazwyczaj czego szukać.