Moderator: Kosiarz
a silnik w T1 i T2 nie są takie same ?gebels pisze:kolega pytał o T1 a ty masz T2 (na wielopunkcie)
To możliwe w Terrano I tylko w silniku 3.0V6 w nowszej wersji - nowsze silniki były na wielopunkcie.Matisiek pisze:Gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy że ktoś miał w TI sekwencje.No ale widzę że będziemy musieli poeksperymentować.
dokładnie, były takie instalki III generacji osobiście takiej jeszcze nie spotkałem,Tomasz_SB pisze:To możliwe w Terrano I tylko w silniku 3.0V6 w nowszej wersji - nowsze silniki były na wielopunkcie.Matisiek pisze:Gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy że ktoś miał w TI sekwencje.No ale widzę że będziemy musieli poeksperymentować.
W jednopunktowych wtryskach (dualpoint to trochę bardziej skomplikowany jednopunkt) nie ma możliwości wysterowania wtrysku sekwencyjnego.
Kiedyś były instalacje wielopunktowego wtrysku "ciągłego" (np LandiRenzo IGS) - to już by się dało zastosować, ale to drogie rozwiązanie i już chyba nie do kupienia.
Odświeżę temat żeby nie zakładać nowego wątku. A pytanie tak jak powyżej. Przymierzam się do kupna Terrano 3.0 w benzynie żeby wrzucić do niego instalację gazową - pytanie jaką i "jak to robi" (koszt instalacji, ile pali itp.)?pietro pisze:a śmiga ktoś z forum na 3.0 V6 na sekwencji.
Na autocentrum podali że 12 a na trasie nawet mniej niż 10... Wierzyć czy nie...?Misiek Cypr pisze:3.0 robi bardzo ladnie, w gazie tez. Ale palic to raczej duzo pali
Teoretycznie kompletnie inny silnik, dobra instalacja gazowa... No ale ja się nie znam, tylko cytuję opinię, a pytam kogoś kto używa na codzień.Misiek Cypr pisze:Mi terrano TI 2,7 td palil w trasie 10,5, w miescie 11,5
Cudow nie ma, 3,0 do 12 sie nawet nie zbliza
Dokładnie mi w trasie wypije gaziuli ok 15lgebels pisze:10 w T1 3.0V6chyba jak go będziesz pchał albo koła z matiza założysz
.... aż sie boję zapytać ile poza trasą przy jeździe "wokół komina"...?pio999 pisze:Dokładnie mi w trasie wypije gaziuli ok 15l
Remixxx pisze:.... aż sie boję zapytać ile poza trasą przy jeździe "wokół komina"...?pio999 pisze:Dokładnie mi w trasie wypije gaziuli ok 15l
Nie wiem co to ma do rzeczy? Potrzebuję konkretnych informacji a nie wyceny moich możliwości finansowych.gebels pisze:Remixxx pisze:.... aż sie boję zapytać ile poza trasą przy jeździe "wokół komina"...?pio999 pisze:Dokładnie mi w trasie wypije gaziuli ok 15l
i w tym momencie sam się utrwaliłeś w stwierdzeniu że cię nie stać na takie auto
pio999 pisze:25 to optymalnie tak jak Gebels napisał. Ale ja zawsze wlewam za 60 Plnów więc jest spoko
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości