Gwintownik M22x1,5
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Gwintownik M22x1,5
Witam!
Robię drążek kierowniczy do Y60 (1989) i właściwie jest już prawie gotowy. Problem mam z lewym gwintem M22x1,5. Nie mogę znaleźć warsztatu, który miałby taki gwintownik. Może ktoś robił taki lub wie kto w okolicach Wawki ma taki gwintownik i mógłby się tą wiedzą podzielić?
Z góry dzięki za info.
Pozdrówka
g
Robię drążek kierowniczy do Y60 (1989) i właściwie jest już prawie gotowy. Problem mam z lewym gwintem M22x1,5. Nie mogę znaleźć warsztatu, który miałby taki gwintownik. Może ktoś robił taki lub wie kto w okolicach Wawki ma taki gwintownik i mógłby się tą wiedzą podzielić?
Z góry dzięki za info.
Pozdrówka
g
grejfit
Y60 long 1993
Y60 long 1993
Re: Gwintownik M22x1,5
gwintowniki do M22x1,5 można za 30-50 zł kupić, więc chyba nie bardzo opłaca Ci się jeździć i jeszcze płacić za usługę.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
chyba gumowe za ta kasę....
powinienem mieć
powinienem mieć
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
sam jesteś gumowygri74 pisze:chyba gumowe za ta kasę....
[...]

podałem ile zapłaciłem z miesiąc temu za polski gwintownik. a jak za tanio, to mogę Ci sprzedać za 500 zł. Z pewnością dzięki temu ich jakość wzrośnie

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
-
- Kontaktowanie:
ja swój kupowałem za 39 zł też polski, ale na rajdzie sie gdzieś zapodział przy dachowaniu 

Suzuki Samurai 1.3 Springi, simex, wolne mosty
Czyli moje potwory i spółka

Czyli moje potwory i spółka

Ja tak tylko zapytam, żeby nie było "zonka" - kolega potrzebuje narzynki czy gwintownika? Bo u nas na wsi, w Rzeszowie, to się te dwie rzeczy rozróżnia 
BTW - polskie bynajmniej nie są złe.

BTW - polskie bynajmniej nie są złe.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
- jestem tu nowy...
- chodzi mi o gwintownik, nie o narzynkę;
- zdarza się okazyjnie kupić taki gwintownik za 30-50pln, nieokazyjnie 80+, ale tak długo już śledzę tą kwestię (ok rok), że straciłem nadzieję na kupno;
- jest mi obojętne polski, ruski, niemiecki czy inny, zawsze można zrobić próbne gwintowanie przed ostatecznym wykonaniem;
Pozdrówka
g
- zdarza się okazyjnie kupić taki gwintownik za 30-50pln, nieokazyjnie 80+, ale tak długo już śledzę tą kwestię (ok rok), że straciłem nadzieję na kupno;
- jest mi obojętne polski, ruski, niemiecki czy inny, zawsze można zrobić próbne gwintowanie przed ostatecznym wykonaniem;
Pozdrówka
g
grejfit
Y60 long 1993
Y60 long 1993
jest firma , obecna na allegro , cena około 80-100zł , co posiada 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Jak ktoś ma niedaleko, to warto się wybrać na giełdę samochodową - czasami stoi jakiś miły starszy pan i sprzedaje porządne polskie narzędzia ze "starych zapasów". Sporo narzędzi w ten sposób nabyłem za niewielkie pieniądze i na bubel nie trafiłem, a wręcz przeciwnie.
ciezko dostac lewy dobry gwintownik
w firmie uzywamy emuge i fanar ale sa troche drozsze niz sam drazek
zawsze mozesz dorwac tokaza i to nie problem zrobic lewa nakretke a potem przyspawac ewentualnie caly drazek przetoczyc
w firmie uzywamy emuge i fanar ale sa troche drozsze niz sam drazek

zawsze mozesz dorwac tokaza i to nie problem zrobic lewa nakretke a potem przyspawac ewentualnie caly drazek przetoczyc
Jeżeli mozesz to przeczytac to znaczy ze JESTEŚ HARDKOREM
masz moze foty tego draga?
pozdrawiam
pozdrawiam
Części terrano
tuning silników
diesel fan 669936377
tuning silników
diesel fan 669936377
-
- jestem tu nowy...
Fotek jeszcze nie zrobiłem, choć zamierzam. udało mi się załatwić nacięcie tego gwintu toczeniem. Z grubsza można powiedzieć że w normalnej cenie rynkowej gwintownika, no może ciut wyższej. Póki co będę jeszcze dorabiał uchwyt do amorka skrętu i dopiero wtedy zrobię fotki. Właściwie to nie ma tu nic mądrego. Nie pamiętam dokładnych wymiarów ale rura fi40 długości coś ok 1000 a na końcach wspawane tuleje z gwintami l i p i to cała sztuka. Wolałem dać grubszą rurę od oryginału bo zawsze to pewniejsze (oryginał coś koło fi27). Ten dodatkowy ciężar patrolikowi to tyle co psu mucha, więc tą kwestię olałem.
Na razie nie mam czasu by drążek wykończyć więc ew. fotki będę pewnie miał za 2 tyg.
Pozdrówka
g
Na razie nie mam czasu by drążek wykończyć więc ew. fotki będę pewnie miał za 2 tyg.
Pozdrówka
g
grejfit
Y60 long 1993
Y60 long 1993
tez sie zabieram za dorabianie nowego draga do mojego k160, koncowki juzmamsa smarowane kalamidkami z wkladka poli-costam
takie maja w stanach wiec mysle ze beda ok. Narazie musze poskladac gientarke bo inaczej tego nie wygne.... jak zrobie to tez sie pochwale
Pozdrawiam

takie maja w stanach wiec mysle ze beda ok. Narazie musze poskladac gientarke bo inaczej tego nie wygne.... jak zrobie to tez sie pochwale

Pozdrawiam
Części terrano
tuning silników
diesel fan 669936377
tuning silników
diesel fan 669936377
kmb1 pisze:takie maja w stanach wiec mysle ze beda ok

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT