Jaka to jest głowica z podwójnym płaszczem wodnym?Quaczus pisze:Ja zrobiłem generalke silnika. Nowa głowica z podwójnym płaszczem wodnym, nowe zawory, świece, sprężyny, pierścienie, regeneracja Turbo, sprzęgło nowe. Panewki zostały stare bo były ok. I po tych zabiegach turbo daje do 1,1 a auto na wszystkich biegach miało moc do 2,3 tyś obrotów. Potem powiedzmy wszystko szło w gwizdek. Turbo biło ćiśnienie a jazdy nie było. Wymieniłem pompe paliwa na inną na pewno sprawną i dalej nic. Wszyscy mówili że pewnie to wina zaworów że się nie domykają ale ja dostałem z hurtowni dwa rodzaje i na pewno były dobre. Padło na szklanki i teraz auto lata. Silnik kręci do 6tyś bez protestów i pomimo 35" kół na drugim biegu zwija asfaltFiba pisze:Quaczus możesz coś więcej napisać o wymianie szklanek jak auto po zabiegu. U mnie też silnik nierówno chodzi po uruchomieniu przez chwilę tj około 20 sek. Świece dobre podejrzewam szklanki. Gdzie kupiłeś i ile kosztuje szt?Koszt szklanek to 73 zł za sztuke. Daje to piękną kwote 876zł + robocizna ale u mnie było warto.
A co do tulejki to jeszcze nic nie wiem bo nie było czasu zająć się skrzynią.
sprzęgło patrol gr
Moderator: Kosiarz
Re: sprzęgło patrol gr
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
Padło na szklanki i teraz auto lata. Silnik kręci do 6tyś bez protestów i pomimo 35" kół na drugim biegu zwija asfalt
żeby Ci się przy tych obrotach nie rozkęcił i nie zwinął ....asfaltu z panewek , chyba że o benzynie prawisz .
żeby Ci się przy tych obrotach nie rozkęcił i nie zwinął ....asfaltu z panewek , chyba że o benzynie prawisz .
Quaczus pisze:Iwonko to zasługa jedynego słusznego najlepszego Damiana Mechanika z Ochojca.
noooo......,bo Tadziol kiedyś taki temat przerabiał....z dobrym skutkiem nawetQuaczus pisze: Padło na szklanki i teraz auto lata.

Dzień bez Tadziola-stracony...,dzień z nim-bezcenny
Chociaż kocham okrągłe sumy...np: milion dolarów
Chociaż kocham okrągłe sumy...np: milion dolarów
Podjedź, zobacz a potem rżnij cwaniaka.anatol pisze:Padło na szklanki i teraz auto lata. Silnik kręci do 6tyś bez protestów i pomimo 35" kół na drugim biegu zwija asfalt

W moim poprzednim aucie miałem 5,2 V8 i niestety po przesiadce do patrola który mocą nie grzeszy zabiegi stały się konieczne. Teraz powiedzmy jest satysfakcjonująco. I teraz dopiero można mówić na niego Patrol.

Co do głowicy. Tak jest napisane na fakturze a podobno polega to na tym że ma więcej kanałów wodnych. Nie wiem ile więcej i nie będe tego sprawdzać.

-
Koledzy mam malutki problem.
Padlo sprzęgło w Y60 2.8 97r. Firm produkujących jest troche na rynku (Valeo, Exedo AISIN..itd), wiec jaką firme polecacie co by Patrolek posmigał troche?? Samochód z przenaczeniem turystyczno-wyprawowym..
Padlo sprzęgło w Y60 2.8 97r. Firm produkujących jest troche na rynku (Valeo, Exedo AISIN..itd), wiec jaką firme polecacie co by Patrolek posmigał troche?? Samochód z przenaczeniem turystyczno-wyprawowym..
Głowica mi puchnie
Exedy, ale za znaczkiem Nissana 

jedyne słusznemik pisze:Exedy, ale za znaczkiem Nissana

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
cena ciszylbl78 pisze:jedyne słusznemik pisze:Exedy, ale za znaczkiem Nissanaaczkolwiek drogawe
![]()

Krzyk Kamienia to był a w tym wypadku to wrzask po ValeoKarolSawiak pisze:krzyk ciszy

jak montowałęm do swojego parcha kilka lat temu to w zasadzie trzeba było dobierać exede po numerach i za komplecik zapłaciłem 1200 prawie.... ale od 3-4 lat jest spokój i żadnych problemów

Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 4:15 pm przez lbl78, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
-
Patrol GR Y60, Dobinson +2", KL1 33x12.5 R15
dokładnie : Exedy to co w linku sprawdza się w patrolach ...
nie kombinuj z Valeo bo sie rozlatuje srednio po 4-5 tys km
..
przetestowane u siebie i w innych
nie kombinuj z Valeo bo sie rozlatuje srednio po 4-5 tys km

przetestowane u siebie i w innych

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Czy to Exedy prezentowane wyzej to to samo , które jest w salonie nissana na zamówienie
.

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
niewiem jak w nissanach
ale w suzukach aisin robi bardzo dobre sprzęgła

Jimny 

bigos pisze:niewiem jak w nissanach
w suzukach tak .. w nissanach niekoniecznie

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
nieiskra69 pisze:Czy to Exedy prezentowane wyzej to to samo , które jest w salonie nissana na zamówienie.
aharamzes pisze:bigos pisze:niewiem jak w nissanach
w suzukach tak .. w nissanach niekoniecznie..
dobrze wiedzieć

Jimny 

- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Ja mam zamontowane Aisin . Przebieg 12 tyś i na razie odpukać wszystko ładnie chodzi. 

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
nie[/quote]
nie bo niema znaczka nissan , automaycznie jakości Nissan ? , z tego co pytałem w nissanie 500 zł więcej niż w tutejszym sklepie exedy.
nie bo niema znaczka nissan , automaycznie jakości Nissan ? , z tego co pytałem w nissanie 500 zł więcej niż w tutejszym sklepie exedy.
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
to ze znaczkiem nissana jest inne, ma inne sprężynyiskra69 pisze:
miałem oba w rękach w tym samym czasie
oczywiście w obydwu przypadkach Exedy
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 9:41 pm przez mik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
iskra69 pisze:nie
nie bo niema znaczka nissan , automaycznie jakości Nissan ? , z tego co pytałem w nissanie 500 zł więcej niż w tutejszym sklepie exedy.[/quote]
500 zeta za znaczek Nissana nieźle.

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
a miałeś oba dedykowane do Y60 ?mik pisze:
to ze znaczkiem nissana jest inne, ma inne sprężyny
bo ja mialem w rece exedy do Y60 i do Y61, obydwa pasujące do Y60 oczywiscie - ale dosc mocno rożniące się tłumikami (spręzynami) i to zarówno w ilości, jak i w grubości

robok rzępoli w harapuciu
seburaj pisze:a miałeś oba dedykowane do Y60 ?mik pisze:
to ze znaczkiem nissana jest inne, ma inne sprężyny
bo ja mialem w rece exedy do Y60 i do Y61, obydwa pasujące do Y60 oczywiscie - ale dosc mocno rożniące się tłumikami (spręzynami) i to zarówno w ilości, jak i w grubości
oczywiście, oba do Y60