Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

majek_pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Post autor: majek_pl » ndz wrz 05, 2010 2:15 pm

Witam

Czy ktoś oglądał może te nissanki albo może coś o nich powiedzieć?

http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7tdi-C15006645.html

http://otomoto.pl/nissan-terrano-C14932725.html

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » ndz wrz 05, 2010 3:58 pm

Jogi4x4 pisze:Witam, co myślicie o nim http://allegro.pl/patrol-gr-2-8-tdi-199 ... 22450.html ze zdięć aż tak źle nie wygląda, auto ma być dla kumpla, jutro podjedziemy obejżeć ale chciałbym się dowiedzieć co siądzicie o nim. Autko głównie z przeznaczeniem do lasu i lekki teren z tędęcią do średniego.
I co, oglądaliście, kupiliście? Jak wyglądał na żywo, bo tak po zdjęciach wygląda spoko.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » ndz wrz 05, 2010 9:19 pm

decc pisze:I co, oglądaliście, kupiliście? Jak wyglądał na żywo, bo tak po zdjęciach wygląda spoko.
Oglądaliśmy, brak Diff-Locka,podjechaliśmy wcześniej i koleś go właśnie prał w środku. Zewnętrznie ok, lampy wszystkie oryginalne, przednia szyba wymieniona, zchodzi lakier z dachu, lekko podgnity w nadkolach, na ramie powierzchowna korozja lub raczej nalot, spód nigdzie nie powgniatany więc raczej w ciężkim terenie nie chodził. Teraz motór, padnięte aku(sprzedający twierdzi że się rozładował ponieważ stał w nocy z niedomkniętymi drzwiami i lampka się paliła wewnątrz - coś mi się nie wydaje żeby duże aku padło przez noc przez lampkę - i jak rano podjechał na mycie 50m?,silnik był zimny, trzyma ciśnienie 2 po czym na rozgrzanym zchodzi na 1 dodasz gazu wzrasta na 4 i tak zostaje, lekko kopci na niebiesko jak jest zimny, panewki nie słychać. Olej nie wymieniony, nie da się odkręcić korka od oleju, przynajmniej my nie mogliśmy, sprzedający również. Felgi i zderzaki pomalowane na szybko sprayem. LSD nie sprawdzaliśmy.
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » ndz wrz 05, 2010 10:09 pm

no to kicha z tym autem :cry: picują dla paru groszy dla laika zamiast sprzedać za żetelną cene.
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » ndz wrz 05, 2010 11:08 pm

A w ogłoszeniu stało, że ma diff-locka. Kurna im więcej przeglądam tych ogłoszeń, tym bardziej zaczynam podejrzewać, że kupienie auta od uczciwego sprzedawcy graniczy z cudem. Same szroty i bzdury wypisywane w ogłoszeniach, aż się rzygać chce jak się to czyta. :evil: :)3

Awatar użytkownika
Ba
Kontaktowanie:

Post autor: Ba » pn wrz 06, 2010 10:14 am

Jogi4x4 pisze:
decc pisze:I co, oglądaliście, kupiliście? Jak wyglądał na żywo, bo tak po zdjęciach wygląda spoko.
nie da się odkręcić korka od oleju, przynajmniej my nie mogliśmy, sprzedający również.
Sposób znany i lubiany :) Pewno przedmuch taki że zasłona dymna by była.
tel: 600298546

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » pn wrz 06, 2010 10:55 am

Pewnie tak, dlatego się wycofaliśmy, a koleś dostał telefon że już wyjeżdżają chłopaki z Pozanania po niego, bierzemy czy nie bo oni biorą w ciemno buahahahaha :)21 dawno lepszej ściemy nie słyszałem.
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
mayer

Post autor: mayer » pn wrz 06, 2010 11:12 am

Jogi4x4 pisze: lekko podgnity w nadkolach,
Normalka w tym roczniku
Jogi4x4 pisze: trzyma ciśnienie 2 po czym na rozgrzanym zchodzi na 1 dodasz gazu wzrasta na 4 i tak zostaje,
Normalna tzw "praca" wskaźnika i czujnika ciśnienia - na to ustrojstwo nie ma co patrzeć , wazne jest jak szybko gaśnie kontrolka ciśnienia oleju
Jogi4x4 pisze:lekko kopci na niebiesko jak jest zimny,
przez chwile zawsze bedzie kopcił dopóki turbiny nie wygrzeje, gorzej jesli kopci na niebiesko rozgrzany to wówczas turbo oliwe wpierd... albo pompa przestawiona

żeby nie było -ja z tym autem nie mam nic wspólnego.
A co do brania w ciemno to jest w poznaniu kilka warsztatów które tak biorą parchy. Wiec kto wie, kto wie... :)21 Później maja piekny czerwony bieznik :)21
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...

Awatar użytkownika
mayer

Post autor: mayer » pn wrz 06, 2010 11:16 am

Ba pisze:
Jogi4x4 pisze:
nie da się odkręcić korka od oleju, przynajmniej my nie mogliśmy, sprzedający również.
Sposób znany i lubiany :) Pewno przedmuch taki że zasłona dymna by była.
Co miało na celu odkręcanie korka wlewu oleju???? Zawsze mnie zastanawia wróżbiarstwo przy oglądaniu samochodów... No chyba ze chcieliście zachlapac olejem pokrywe zaworów... :)21

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » pn wrz 06, 2010 11:19 am

Jogi4x4 pisze:a koleś dostał telefon że już wyjeżdżają chłopaki z Pozanania po niego, bierzemy czy nie bo oni biorą w ciemno buahahahaha :)21 dawno lepszej ściemy nie słyszałem.
He, he, to chyba oklepany numer, bo jak 3 lata temu kupowałem mojego śmiecia w komisie w Kraśniku, to podobna sytuacja była. Koleś przy mnie odbierał niby telefon że z Poznania (też, hehe!) ktoś tam chce wyjeżdżać po strucla.

Awatar użytkownika
Cement
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Cement » pn wrz 06, 2010 1:31 pm

Jak masz przedmuch na silniku to korek po odkręceniu będzie "podskakiwał"
KIA Rocsta `96 2.2 d
Patrol GR Y60-krótki 2,8 TD `95 (skradziony)
UAZ 469B `89 (sprzedany)

ramzes

Post autor: ramzes » pn wrz 06, 2010 1:45 pm

decc pisze:A w ogłoszeniu stało, że ma diff-locka. Kurna im więcej przeglądam tych ogłoszeń, tym bardziej zaczynam podejrzewać, że kupienie auta od uczciwego sprzedawcy graniczy z cudem. Same szroty i bzdury wypisywane w ogłoszeniach, aż się rzygać chce jak się to czyta. :evil: :)3

bo wiesz ... my jako tako dbamy o nasze egzemplarze :)21
ostatnio znajomy przyjechał i jak zobaczył czarną y60tke podniesioną 2" + regulowane zawieszenie Monroe;a i na 32" atekach sie spytał czy nie sprzedam od razu :)2 heh ... ( nawet za 18 chciał kupić a ja kupiłem za 13 :)21 )
jeden ma przebieg 245 tys ... drugi 273 i jak dobrze utrzymane toi jeżdżą .
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Adamo

Post autor: Adamo » pn wrz 06, 2010 1:52 pm

decc pisze:A w ogłoszeniu stało, że ma diff-locka. Kurna im więcej przeglądam tych ogłoszeń, tym bardziej zaczynam podejrzewać, że kupienie auta od uczciwego sprzedawcy graniczy z cudem. Same szroty i bzdury wypisywane w ogłoszeniach, aż się rzygać chce jak się to czyta. :evil: :)3
Uczciwe sprzedanie też :)21 Wystawiłem parcha w stanie mechanicznym igła ale poobijanego i z niezamalowaną rdzą tam gdzie wyszła bez ukrywania czegokolwiek :roll: Zero zainteresowania :)21 jak by go poszpachlować i pomalować to by poszedł za kupę kasy :)21

Awatar użytkownika
mayer

Post autor: mayer » pn wrz 06, 2010 2:53 pm

Cement pisze:Jak masz przedmuch na silniku to korek po odkręceniu będzie "podskakiwał"
Śmiem wątpić...
Jak masz przedmuchy to w parchu najłatwiej to poznać po zarzyganym olejem zaworze upustowym na kolektorze ssącym

Awatar użytkownika
michal328i
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michal328i » pn wrz 06, 2010 4:18 pm

Witam, czy ktoś zna to autko:

http://otomoto.pl/suzuki-samurai-patrol ... 12667.html

Lub ze zdjęc coś powiedzieć o nim? Czy warto? Patrolem jescze nie jeżdziłem ale zastanawiam sie nad zamianą.

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » pn wrz 06, 2010 7:38 pm

ja pie...dole zygac mi sie chce tym gadaniem,czy ludzie sie juz niczego nie ucza ,ja kilka razy bylem dalej od swego miasta za autem ,jak zwykle zastalem sztrucla ,a kolesiowi pasowalo by dac w morde ,i daletego zmadrzalem ,juz ktorys samochod kupuje na miejscu parcha tez ,i wiem co mam ,a z ta sprzedaza to faktycznie pompa ,parcha wystawilem za grosze i nikt nie chce nie rozumiem tej polityki,zlomy ogladaja a do mnie zaden naiwniak sie nie przypaleta :)21

WOTEK TYRRAN

Post autor: WOTEK TYRRAN » pn wrz 06, 2010 8:28 pm

Czas wrócić do szanowanego grona Nissanowców - upatrzyłem taką oto navarke , może ktoś zna ten sprzęt , ponoć jest w kraju od paru lat. Z góry dziękuje za odzew jeśli takowy się pojawi .Pozdrawiam serdecznie.Wojtek
http://otomoto.pl/nissan-navara-4x4-dou ... 09489.html
KANGOO 1,6 4X4 prawie TERENOWE
BYLY KIA SPORTAGE AUTOMAT,UAZ,SAMURAJ,WRANGLER,TERRANKO,BLAZEREK

Awatar użytkownika
Hugon

Post autor: Hugon » pn wrz 06, 2010 8:49 pm

a co jam mam powiedziec mój to naprawdę igła cena niby duża ale sami wiecie ile to wszystko kosztuje a jak na oryginałach jedziesz to już w ogóle i nic ani jednego telefonu i tak jak mówicie żęchy jeżdżą oglądac a dobrych aut nie. W [cenzura] z takim interesem.
Był Parch 160 3.3td 3" Cybuch , 33" Sahara
Jest Nieviasta 1.6 i GV 3D 2.5 R6

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » pn wrz 06, 2010 9:03 pm

mayer pisze:Co miało na celu odkręcanie korka wlewu oleju???? Zawsze mnie zastanawia wróżbiarstwo przy oglądaniu samochodów... No chyba ze chcieliście zachlapac olejem pokrywe zaworów... :)21
To wyszło przepadkiem, najpierw jak był zgaszony chcialem odkręcić korek, a tutaj zonk... no to do sprzedającego "Pan odkręci korek od oleju" , a sprzedający, oczka mu się powiększył i był lekko zaskoczony "ale po co, olej był nie wymieniany", "a czemu nie? bo korka nie mogliście odkręcić?" cisza sprzedającego...
i koreczka oczywiście też nie mógł odkręcić. Do tego autko bardzo zastane, trzymały hamulce itp. ale pomalu się rozruszało.
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
mayer

Post autor: mayer » wt wrz 07, 2010 7:11 am

Jogi4x4 pisze:
mayer pisze:Co miało na celu odkręcanie korka wlewu oleju???? Zawsze mnie zastanawia wróżbiarstwo przy oglądaniu samochodów... No chyba ze chcieliście zachlapac olejem pokrywe zaworów... :)21
To wyszło przepadkiem, najpierw jak był zgaszony chcialem odkręcić korek, a tutaj zonk... no to do sprzedającego "Pan odkręci korek od oleju" , a sprzedający, oczka mu się powiększył i był lekko zaskoczony "ale po co, olej był nie wymieniany", "a czemu nie? bo korka nie mogliście odkręcić?" cisza sprzedającego...
i koreczka oczywiście też nie mógł odkręcić. Do tego autko bardzo zastane, trzymały hamulce itp. ale pomalu się rozruszało.
qmam.. jak widze tak zastane auto to szerokim łukiem bo wiadomo ze na dzień dobry czeka cie remont hamulców i wymiana krzyzaków na wałach...a tego nie lubie robić:)

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » wt wrz 07, 2010 8:06 am

mayer pisze:[
qmam.. jak widze tak zastane auto to szerokim łukiem bo wiadomo ze na dzień dobry czeka cie remont hamulców i wymiana krzyzaków na wałach...a tego nie lubie robić:)
Zależy za jaką kwotę weźmiesz takie autko, moja 260tka sama hamowała przez pierwsze 10km, ale że za dobrą cene wyrwana, bez dziur w ramie, z nadwoziem w miare ok (delikatnie progi lecą i ranty drzwi) ze zdrowym RD28 tylko że wolnossący, to takie rzeczy to można sobie spokojnie porobić popołudniami, przy okazji coś pomotać delikatnie :)21
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
saleta

Kontaktowanie:

Post autor: saleta » wt wrz 07, 2010 7:39 pm

pytam w imieniu kolegi czy zna ktoś, może oglądał tego patrola http://otomoto.pl/nissan-patrol-C14936578.html z góry dzięki za wszelkie info :)21
był ZJ4.0`93LPG,31x10,5KL71,13000lbs
jest Y61`99/01SE 35``,itd
https://picasaweb.google.com/piojeep

klabton
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: klabton » wt wrz 07, 2010 11:13 pm

Witam.
Zakładam, że słów krytyki nie zabraknie, ale o to chodzi.
http://moto.allegro.pl/nissan-patrol-gr ... 86588.html

Czy ktoś zna pracę tego "warsztatu"? Jak oceniacie?

Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
sebson
Kontaktowanie:

Post autor: sebson » śr wrz 08, 2010 12:25 am

klabton pisze:Witam.

Z góry dziękuję.
Szkoda słów :)3
Nissan Patrol

klabton
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: klabton » śr wrz 08, 2010 6:35 am

sebson pisze:
klabton pisze:Witam.

Z góry dziękuję.
Szkoda słów :)3

To może z innej beki. Furka godna uwagi, "zaufana" ( może z forum) do 20k. ? Czy ten Hiszpan K260 z ogłoszeń http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... &pSt=1&p=1?

Dzięki

Zablokowany

Wróć do „Nissan”