PODOBNO

Moderator: Kosiarz
Wszystko się [prawie] zgadza:N2O pisze:Mosty H260 występowały w parchach niezmiernie rzadko(Jakieś pickupy, UTE itp)
Przedni most typu H260 to chyba tylko w wersji z resorami był dostępny.
Są mosty H233B i H260 - główki nie są zamienne.
Dalej to ja się poddaję bo nie rozumiem o co wam chodzi, piszta ludzkim językiem.
Wielkość, a przełożenie to dwa różne tematy. Poprzednie posty już to wyjasniły, więc nie dubluję.Harley pisze:Sorry, może trochę skrótowo.
Chodzi mi o to ,że jeśli jest inna budowa dyfra tylnego mostu a główka dłuższa o 5cm od "zwykłej" , co za tym idzie , jest krótszy wał.
Jeśli tak, to skoro przełożenia tylnego mostu są na talerzu większym niż normalnie to i zapewne w przednim moście no bo jak utrzymać przełożenie na różnej wielkości talerzy. Jeśli tak to i główka mostu przedniego pewnie także jest większa. Powinno to spowodować,że wał przedni też jest zapewne krótszy.
Czy dobrze rozumuję
A jeśli tak, to wyszłoby na to ,że i inne wały masz w tym gracie .
Co to za pojazd w takim razie
Moja wiara nie ma tu nic do tego.mike133 pisze:
Harley, po prostu, nie chce uwierzyć, że rzeczywistość jest inna, niż myślał
bo technika jazdy sie liczy, a mi wyszlo niecale 9 na trasie na kolach 33 (tyle, ze terrano 2) i nikt mi nie wierzy, ale to nicKarolSawiak pisze:
Spalanie 10 litrów na setkę ( w co niektórzy nie wierzą) .
pogubily sie przy rozbiorceIgor909 pisze:Na ile śrub w Y61 jest przykręcany talerz
Nie musisz zmieniać przełożeń ... o ile dobrze pamiętam 3.0 i TD42T ma te same przełożenia 4.325Paszcza pisze:mam pytanie,
zrobiłem przekładkę z 3.0 na 4,2 z turbo w automacie w Y61.
czy na hamowni będzie róznica w mocy silnika ?
Możliwe, na forum wszystko jest możliwe..pick_up_bydgoszcz pisze:Trochę odświeżę temat ale to co wyczytałem trochę mnie zmieszało, ale od początku
chcę założyć mosty od Patrola do Bronco(przedni będę musiał odwrócić niestety mam wyprowadzenie u siebie po lewej stronie)
obecnie mam przełożenia 3,73 chciałbym włożyć od silnika 2,8 4.626 ale wyczytałem( w tym temacie) że przód i tył mają różne przełożenia??????? Czy to możliwe?????
DamnIt! pisze:phi. Na szybszy most wrzuci mniejsze kółka i bedzie![]()
Co by nie było wątpliwości........JackY61 pisze:Rozmawialem z ASO i mam niezla zagwozdke. Facet mowi, ze przelozenia do Y61 z RD28 sprzedawane sa w kompletach :
-tyl 4,875
-przod 4,625
Jak to kurcze, dwa rozne przelozenia moga byc na tylnim i przednim moscie ?!
I jeszcze jedno. Czy ten sam zestaw talerz i atak mozna zalozyc zarowno z przodu jak i z tylu czy sa to dwa rozne komplety ? Jesli sprzedadza mi przelozenie 4,875 osobno bez kompletu to wezme 2szt.
W ASO chca za taki komplet 4200zł plus montaz ok. 2000 zl, wiec cena do zaakceptowania.
Nie było żadej wątpliwości (że o ten post Ci chodzi) mam tylko jedno pytanie, naprawdę uważasz, że jak się coś napisze, to staje się to rzeczywistością ?pick_up_bydgoszcz pisze: Co by nie było wątpliwości........
ops. na islandii też chyba w aso o przełożenia pytali...Wowos pisze:DamnIt! pisze:phi. Na szybszy most wrzuci mniejsze kółka i bedzie![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości