Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Post autor: Jogi4x4 » pt wrz 24, 2010 12:23 pm

esatto pisze: ( bo robi takie zmoty z wozów że wam się nie śniło) zrobił mi to za uwaga! za 90zł : ) więc Panowie karmcie serwisy ASO !!!
Zmoty czy rzeźby bo to różnica :roll: bo mam trochę styczności z autami i z RMPST i z Magamu...z Dakarówką też się spotkałem blizej...więc nie wiem co mi się jeszcze może wyśnić, Patrol na gąsienicach? Nie...oklepane :)21

Klasyczna sytuacja, jakbyś pojechał do warsztatu z padniętym Lucasem w Mercu 220D wykasują aż miło, a prosto jest go ranimować samemu za 1/4 ceny :)21
A co do przebiegu, to wiesz...mało istotne, jeździ, trzyma ciśnienie, nie grzeje się, nie dymi, prawdopodobnie ma oryginalną uszczelke więc przebieg nie jest super ważny...ot kilka cyferek...
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » pt wrz 24, 2010 1:50 pm

Zacznijmy od tego, że to w naszym kraju powstał jakiś taki mit, że auto jak ma duży przebieg, to jest be. W epoce polonezów, dużych fiatów i maluchów panował taki pogląd, że auto jak ma 200 tys. to silnik do remontu i w ogóle złom (i przy okazji drugi mit, że silnik do remontu jakieś wielkie halo i ogromne koszty). No i tak jakoś nam zostało to w pamięci i zrobił się z tego ogólnonarodowy mem. I tak jest lepiej niż parę lat temu, bo powoli akceptujemy auta w granicach 230-270 tys., ale nadal nikt nie może przeżyć jak auto ma 350 tys., czy 400 tys. Ja sam jak kupowałem parcha, to na liczniku miał 245 tys. około, ale widać było że licznik był kręcony i to nieudolnie, bo ktoś go poharatał i przy okazji uszkodził. A szkoda, bo tak z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć ile to moje parszysko faktycznie przejechało przez te 18 lat zanim go kupiłem. Podejrzewam, sądząc po paru faktach, że spokojnie koło 400 tys. musiał mieć. No i co z tego tak w sumie? Kupując go starałem się ocenić jego stan jako bazy do dłubania, a przebieg nie miał dla mnie znaczenia.

Może ten handlarz z artykułu ma faktycznie rację i te kręcenia to wina naszych mentalnych uprzedzeń i oczekiwań. W rezultacie jedyne co osiągamy to kompletną niewiedzę co do faktycznego stanu przebiegu. A szkoda, bo to by dawało nam jakąś wiedzę na temat realnych możliwości aut.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"

Adamo

Post autor: Adamo » pt wrz 24, 2010 1:58 pm

Kiedyś widziałem Parcha K160, który miał najechane ponad 800tys. km. Do dalszego użytkowania wystarczyło wymienić końcówki wtrysków, bo zaczęły lać :)21

esatto
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: esatto » pt wrz 24, 2010 2:51 pm

my tu rozmawiamy o Patrolach co japończyki robia, przepraszam robili naprawde dobre samochody,przeżyją jeszcze nie jedno cacko dzisiejszej techniki, ale mam znajomego w niemczech, handluje samochodami juz ze 20lat i widze jakie ma wozy do sprzedania z jakimi przebiegami, np Audi A4 1997r 1,9tdi przebieg: 990000km : ) pali jezdzi i trabi ! czy ma oryginalny silnik ? niewiem bo to wkońcu część wymienna nie tak jak kiedyś że numer silnika itd...wymieniamy i jest ok, ale sam fakt takie wozy robia przebiegi i niema sie co czarować... ( czy myślicie że niemiec jak ma Patrolka z przebiegiem 90tys km to sprzeda go za czapke gruszek? NIE będzie chciał prawie tyle co za nowego! ) zapytacie pewnie : ej kolego to czemu niezamówisz sobie takiego Patrola u kolegi w niemczech? już odpowiadam bo taki patrol w niemczech jak jest ładny i ma mały przebieg mówimy o 200tys km z 1997r kosztuje więcej niż w polsce plus chora akcyza 18,6% plus transport itd... zapomnij! poprostu sie nieopłaca, no chyba że tak jak niektórzy nasi rodacy robia Ciężarowy żeby uniknąc akcyzy ale? znam takich co już płacą : ) i to za samochody sprowadzone z Dani cztery lata temu ... aaaa i tu się bajka kończy tanio wychodzi drogo. dlatego wolę juz takiego zarejestrowanego sobie tu wyniuchać, ocenic na swój sposób i one stres... a jak się bedzie cos psuło to się naprawi : ) przy dzisiejszej dostępności cześci w hurtowniach czy na allegro niema z niczym problemu, no przepraszam jedynym problemem moga być pieniądze : ) ale jak ich ktoś ma za mało to lepiej niech się niebawi w Off Road czy wyprawy w nieznane takimi sprzętami... bo może się przeliczyć, ja gdybym podsumował cztery swoje patrolektóre miałem i ile w nie włożyłem kasy za życia to myślę że wybudował bym fajny dom pod klucz : ) no dobra spadam bo widzę że daje się wkręcać w te dyskusje... a miałem olac ten temat po powitaniu na forum NISSANA Patrola! Bawcie się Panowie swoimi Terenówkami i niedajcie się wkręcać w jakieś zabobony które tutaj niektórzy głoszą ! bo Patrol jak niebył ciorany w terenie co weekend to czy bezie miał na liczniku 100 czy 600tys km bedzie jezdził i jezdził !!! i nasze wnuki jeszcze będą nimi jezdzić : ) awe

Awatar użytkownika
KarolZG

Post autor: KarolZG » pt wrz 24, 2010 6:07 pm

Mądrze kolega prawi.
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3

Awatar użytkownika
lysy76

Post autor: lysy76 » pt wrz 24, 2010 7:46 pm

http://otomoto.pl/nissan-patrol-diesel- ... 04901.html
Jak by ktoś chciał się bujnąć i obejrzeć to nie warto...
Rama chamsko biteksem pomazana na rudą i do tego posmarkana nieudolnie.
Kapie z przewodów paliwowych .
Chłodnica w zaniku.
Brak nagrzewnicy tylnej.
Silnik-stan nieznany, reszta skutecznie odstrasza.
Wujek Dobra Rada 8)

Awatar użytkownika
Loinek

Post autor: Loinek » pt wrz 24, 2010 9:12 pm

lysy76 pisze:http://otomoto.pl/nissan-patrol-diesel- ... 04901.html
Jak by ktoś chciał się bujnąć i obejrzeć to nie warto...
Rama chamsko biteksem pomazana na rudą i do tego posmarkana nieudolnie.
Kapie z przewodów paliwowych .
Chłodnica w zaniku.
Brak nagrzewnicy tylnej.
Silnik-stan nieznany, reszta skutecznie odstrasza.
Szkoda bo już się wybierałem na oglądanie :/

Awatar użytkownika
RudolfWT

Post autor: RudolfWT » pt wrz 24, 2010 9:32 pm

a ten łysol na zapasie to chyba upalany był, bo środka bieżnika to w ogóle nie ma... ;)
GR Y60 -> Y60Long -> 4Runner 3.0v6 - >Y60 Long :)

Awatar użytkownika
lysy76

Post autor: lysy76 » sob wrz 25, 2010 8:42 am

To jeden z lepszych z tego kompletu.
:roll:
Wujek Dobra Rada 8)

wkg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wkg » sob wrz 25, 2010 10:35 pm

Czesć !

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... abNumber=1
A czy tego ktos ogladal w Wałbrzychu ?
Nie chce sie wierzyc w ten przebieg i bezwypadkowosc ...

Witek

badrak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: badrak » sob wrz 25, 2010 11:06 pm

Witam!
Ktoś oglądał tego parcha?
http://otomoto.pl/nissan-patrol-k-260-C14951623.html

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » sob wrz 25, 2010 11:59 pm

badrak pisze:Witam!
Na przedostatnim zdjęciu widać bąble korozji na ramie. To nie wróży dobrze. Cena nierewelacyjna. Ogólnie wygląda nieciekawie.

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » pn wrz 27, 2010 1:15 pm

decc pisze:
Na przedostatnim zdjęciu widać bąble korozji na ramie. To nie wróży dobrze. Cena nierewelacyjna. Ogólnie wygląda nieciekawie.
Opinie tych ,którzy nie widża auta a po jednym zdjęciu wnioskują o reszcie zadziwiają mnie :lol: :o znachory jakieś czy cuś..?! Może by tak kogoś z regionu poprosić to by zbadał zagadnienie a nie wyrokowal na odległość i to sporą ..?!! :)21 :roll: :wink:
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

badrak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: badrak » pn wrz 27, 2010 1:22 pm

dokładnie,
poza tym ta korozja na ramie-po zdjęciu nie zaryzykowałbym takiego stwierdzenia.
W każdym razie tak czy siak dzięki koledze za zainteresowanie, każda opinia jest cenna. A do czego cenna, to już sprawa adresata :)
No to jak, widział ktoś go na żywca?

pzdr

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » pn wrz 27, 2010 3:40 pm

NUREK MAV pisze:
decc pisze:
Opinie tych ,którzy nie widża auta a po jednym zdjęciu wnioskują o reszcie zadziwiają mnie :lol: :o znachory jakieś czy cuś..?! :)21 :roll: :wink:
Dokładnie stary :)21 . Jestem jasnowidzem, patrzę na zdjęcie, zapada ciemność i pojawia się świecący napis: "szrot". :wink:

A teraz serio, bo do tego nie trzeba wróżbity: jak na małym, niezbyt dobrej jakości zdjęciu widać korozję na ramie oraz podmalowane na czarno elementy karoserii, to można wnosić, że auto ma rudy problem. A ponieważ rzecz dotyczy ramy, a bąble są całkiem spore, to istnieje duże ryzyko, że rama jest w rozsypce, albo takową się stanie w najbliższym czasie. Ja bym sobie na tej podstawie to auto odpuścił, zważywszy na fakt, że jest cała masa innych aut do wyboru. Ot i tyle. Taka moja prywatna, subiektywna opinia, z bezinteresownej sympatii do pytającego. :wink:.

Awatar użytkownika
vexx

Post autor: vexx » pn wrz 27, 2010 3:46 pm

Ty żartujesz, czy na prawdę widzisz na tym malutkim zdjęciu korozję i bąble na ramie? :) Progami to bym się specjalnie nie przejmował - to standard. A ty wróżbita to mi totka wywróż :)
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
Nissan Patrol Y61 arrived!

Awatar użytkownika
RudolfWT

Post autor: RudolfWT » pn wrz 27, 2010 3:54 pm

troche rudego może i jest przy tej dziurce, a reszta to jak dla mnie błotko z kałuży ;)
GR Y60 -> Y60Long -> 4Runner 3.0v6 - >Y60 Long :)

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » pn wrz 27, 2010 4:00 pm

vexx pisze:Ty żartujesz, czy na prawdę widzisz na tym malutkim zdjęciu korozję i bąble na ramie? :) Progami to bym się specjalnie nie przejmował - to standard. A ty wróżbita to mi totka wywróż :)
6, 12, 14, 25, 31, 33 - powodzenia :)21

Edit:

A w sumie to masz blisko, może byś się przejechał obejrzeć, co by rozwiało ewentualne wątpliwości? Sam jestem ciekaw czy to rzeczywiście korozja, czy błoto. Auto wygląda na świeżo umyte :)21

Awatar użytkownika
Marek

Post autor: Marek » pn wrz 27, 2010 4:23 pm

decc pisze:...Sam jestem ciekaw czy to rzeczywiście korozja, czy błoto. Auto wygląda na świeżo umyte :)21
IMO na 99% ruda. I to zamalowana na żywca jakimś hammeritem lub podobnym wynalazkiem.
Powiększenie fotki ukazuje coś takiego:

Obrazek

pzdr. :)21
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew

Awatar użytkownika
KarolZG

Post autor: KarolZG » pn wrz 27, 2010 4:44 pm

Przecież z zewnętrznej strony rama mało rdzewieje , bardziej w Patrolu od wewnątrz wyjada ruda ramę , widzialem auta takie , że z zewnątrz super rama a od wewnątrz profila blachy niet .

Jak dla mnie to zamalowane błoto i wróżba z fusów .
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » pn wrz 27, 2010 5:07 pm

Marek pisze:
decc pisze:...Sam jestem ciekaw czy to rzeczywiście korozja, czy błoto. Auto wygląda na świeżo umyte :)21
IMO na 99% ruda. I to zamalowana na żywca jakimś hammeritem lub podobnym wynalazkiem.
Powiększenie fotki ukazuje coś takiego:

Obrazek

pzdr. :)21
Taka rdza to nie rdza :lol: trzeba by zobaczyc dalej. Można też podejrzewac ,że to błoto,baranek się zrobił podczas konserwacji lub farba zważyła i gość tak zostawił itp itd . Dopuki sie nie zobaczy to można fusować 8)
ale racje maja wszyscy :wink: :P
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » pn wrz 27, 2010 9:26 pm

No dobra trochę z innej beczki, W260 z lampami z tyłu ze 160? Pasują w otwór bez rzeźbienia?
Galloper LWB - turysta

piotrasek1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: piotrasek1 » wt wrz 28, 2010 9:30 am

cześć Czy ktoś oglądał tego Nissana?
http://otomoto.pl/nissan-patrol-ladny-gr-C14509343.html

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » wt wrz 28, 2010 9:55 am

Ciekawe czy ma blokadę z tyłu?
Galloper LWB - turysta

jasiek_00
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jasiek_00 » wt wrz 28, 2010 6:34 pm

Witam
Może któryś z kolegów przypadkiem oglądał to autko??
http://otomoto.pl/nissan-patrol-92r-gr- ... 96519.html
Pozdrawiam
Jasiek

Zablokowany

Wróć do „Nissan”