k160 + zderzak + wyciągarka
Moderator: Kosiarz
k160 + zderzak + wyciągarka
Witam.
zderzak już jest( około 45kg) teraz czas na wyciagarke http://wyciagarki.pl/sklep/product_info ... ucts_id/35
(około 40kg+ około 10kg płyta montazowa).Jestem niedzielnym offroadowcem, moze ta wyciągarka wystarczy no nie( podobno escape ma dobry serwis)
Muszę dokładac pióro do resorów czy da rade?
Może macie jakies doswiadczenie z takim zestawem
pozdrawiam,dziekuje z góry za wskazówki
patrol k160 3,3TD lift 2"
zderzak już jest( około 45kg) teraz czas na wyciagarke http://wyciagarki.pl/sklep/product_info ... ucts_id/35
(około 40kg+ około 10kg płyta montazowa).Jestem niedzielnym offroadowcem, moze ta wyciągarka wystarczy no nie( podobno escape ma dobry serwis)
Muszę dokładac pióro do resorów czy da rade?
Może macie jakies doswiadczenie z takim zestawem
pozdrawiam,dziekuje z góry za wskazówki
patrol k160 3,3TD lift 2"
Nissan Patrol k160 SD33T
Re: k160 + zderzak + wyciągarka
lift 2 wysarczy narazie ,zalozysz to sam ocenisz czy wiele siadl 

Jedno jest pewne -każdy samochód jak dołoży mu się 100kg z przodu, to będzie się ujowo prowadził.

sorki lift mam 3"tomek 79 pisze:lift 2 wysarczy narazie ,zalozysz to sam ocenisz czy wiele siadl
z tyłu mam tez zderzak przeprawowy;-) a na zderzaku dołozone koło i hilifta(trapy w bagazniku i pełno innego szpejuN2O pisze:Jedno jest pewne -każdy samochód jak dołoży mu się 100kg z przodu, to będzie się ujowo prowadził.

więc pany wskazane byloby dodac po ladze do resorow, czy moze zobaczyc jak to bedzie wyglądało w rzeczywistosci.
Na temat lebiodki raczej sie nie wypowiadacie?
Nissan Patrol k160 SD33T
z winda to wiesz,jak sie uda to pochodzi,ogolnie do parcha bedzie 

nie jestem fachowcem, ale moim zdaniem to dorzuc sobie kilka kilo lbs'ow i wtedy bedziesz bardziej szczesliwy
ja mam zamiar kupic wyciagare 16 tys lbs i tak bedzie ogolnie malo w pewnych chwilach, a teraz mam tylko 9 tysiecy na jednej wyciagarce i da rade w pewnych sytuacjach, ale tylko podstawowych, bez blota - a jak kupie 16 tys. to pomysle aby dac na tyl te 9 kilo
ja mam zamiar kupic wyciagare 16 tys lbs i tak bedzie ogolnie malo w pewnych chwilach, a teraz mam tylko 9 tysiecy na jednej wyciagarce i da rade w pewnych sytuacjach, ale tylko podstawowych, bez blota - a jak kupie 16 tys. to pomysle aby dac na tyl te 9 kilo
co wy z tymi funtami robicie
ja mam biedne 1600 kilo i wyciągarka siada dopiero jak ciągne 2 patrola na sznurku w bagnie do połowy drzwi
do wyciągania siebie jeszcze nigdy nie było trzeba więcej, nawet zblocza nie mam 

ja mam biedne 1600 kilo i wyciągarka siada dopiero jak ciągne 2 patrola na sznurku w bagnie do połowy drzwi

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Większość wyciągarek tego samego producenta ma jedynie inne przełożenie, silnik jest ten sam, więc lepiej dokupić do tego zblocze i mieć możliwość zmiany prędkości i uciągu.
Te "silniejsze" wyciągarki są po prostu powolne.

Te "silniejsze" wyciągarki są po prostu powolne.

Escape to taka fajna wyciągarka, że nowa 3-miesięczna zes.ała się na pierwszej pieczątce na Zmocie.
Przestraszyła się terenu
Przestraszyła się terenu

Dzika Koza
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
tojato pisze:ja mam zamiar kupic wyciagare 16 tys lbs i tak bedzie ogolnie malo

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
ale tu mowia misiu kolorowy o elektrycznych wyciagarkach, a Ty masz mechanikalbl78 pisze:co wy z tymi funtami robicie![]()
ja mam biedne 1600 kilo i wyciągarka siada dopiero jak ciągne 2 patrola na sznurku w bagnie do połowy drzwido wyciągania siebie jeszcze nigdy nie było trzeba więcej, nawet zblocza nie mam

do Michał4x4
Dziwne, bo nie kojarzę żadnego zgłoszenia gwarancyjnego.
Dziwne, bo nie kojarzę żadnego zgłoszenia gwarancyjnego.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
a co ma piernik do wiatraka.. uciąg to uciąg a czym ty napędzasz przekładnie to inna sprawa,redzik pisze:ale tu mowia misiu kolorowy o elektrycznych wyciagarkach, a Ty masz mechanikalbl78 pisze:co wy z tymi funtami robicie![]()
ja mam biedne 1600 kilo i wyciągarka siada dopiero jak ciągne 2 patrola na sznurku w bagnie do połowy drzwido wyciągania siebie jeszcze nigdy nie było trzeba więcej, nawet zblocza nie mam
do patrola spokojnie wystarcza 9,5 i raz na 100 lat zblocze jak lagier po klamki, a jak komuś 12 nie wystarcza to tylko znaczy że albo wyciągarki używać nei umi albo wyciągarka ma uciąg dużo poniżej tego zo producent napisał

mechanik z uciągem 6000 będzie tak samo klękał jak elektryk z uciągiem 6000 z tą różnicą że mechanik będzie szybszy i wybuchnie bardziej spektakularnie

ma, ma zanczenie, bo sila w elektryku jest na poczatku przez jakis krotki czas, a potem sie akumulator konczy i z 16000 sie robi 6000. 

Ostatnio zmieniony sob paź 30, 2010 1:55 pm przez redzik, łącznie zmieniany 1 raz.
to masz ciulowe ładowanie
albo za mały aku, 

nie mam wogole wyciagarki.lbl78 pisze:to masz ciulowe ładowaniealbo za mały aku,

noredzik pisze:nie mam wogole wyciagarki.lbl78 pisze:to masz ciulowe ładowaniealbo za mały aku,
![]()

wniosek taki, ze biorę escapea 13000 + zblocze i sie zobaczy w praktyce.
Dzięki Pany
pozdrawaim
Dzięki Pany
pozdrawaim
Nissan Patrol k160 SD33T
zadbaj o prądy - bo wyciągarka da radę
o prądach gadałem z dealerem escapeow (mam optimy red 50AH, 815CCA, lepsze bylyby pewnie zółte) w specyfikacji tego wincha wyczytalem, ze potrzebuje 850CCA pradu rozruchowego .Mroczny pisze:zadbaj o prądy - bo wyciągarka da radę
Mówilem mu o moich akumulatorach a on na to, ze w moim przypadku to nie taki wielki problem gdyz ja mam napiecie 24V i to sie inaczej liczy
Ludziom trzeba ufać

i co wy na to ?
Nissan Patrol k160 SD33T
Lekkie sprostowanie - 640 CCA nie 850. Najważniejsze jest tylko prawidłowe podłączenie - przede wszystkim minusa bezpośrednio do minusa akumulatora, byle nie do ramy.
tel. 509700949
Przepraszam mój błąd ja mam 815CCA a jest wskazane 650A prądu rozruchowegoZibi pisze:Lekkie sprostowanie - 640 CCA nie 850. Najważniejsze jest tylko prawidłowe podłączenie - przede wszystkim minusa bezpośrednio do minusa akumulatora, byle nie do ramy.
Krcze na pradach się za bardzo nie znam.
Jak bede wincha masowal to mam mase rozgałęzic na dwa aku?(czy juz bzdury pisze)
czy lepiej zajechac z tym do elektryka ?
pozdrawaiam
Nissan Patrol k160 SD33T
minus na jeden plus na drugi aku 

jak nie wiesz jak podłączyć do jedź do kumatego elektryka, oszczędzisz sobie problemów i kasy.szekerwar pisze:Przepraszam mój błąd ja mam 815CCA a jest wskazane 650A prądu rozruchowegoZibi pisze:Lekkie sprostowanie - 640 CCA nie 850. Najważniejsze jest tylko prawidłowe podłączenie - przede wszystkim minusa bezpośrednio do minusa akumulatora, byle nie do ramy.
Krcze na pradach się za bardzo nie znam.
Jak bede wincha masowal to mam mase rozgałęzic na dwa aku?(czy juz bzdury pisze)
czy lepiej zajechac z tym do elektryka ?
pozdrawaiam
po za tym trzeba dobrać odpowiedni przekrój przewodów elektrycznych no i pamiętaj o heblu
jakie dobieranie
,przewody ma razem z winda