Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

wodzoo

Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Post autor: wodzoo » pt lis 05, 2010 1:52 pm

i jeszcze ten .Dajcie znac jak ktos lookał :D

http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-long ... 35082.html
DII

Awatar użytkownika
kylo_k2
Kontaktowanie:

Post autor: kylo_k2 » pt lis 05, 2010 1:57 pm

Za 8 000 jest to możliwe ale od razu na start szykuj drugie tyle. Z własnego doświadczenia - kupiłem Terrano I 1994r 2.7TD kosztował mnie ok 8000 do tego akcyza, do tego na start wymiana skrzyni biegów, kompletne zawieszenie, blacharka, kompletny układ wydechowy, itd itp. Żeby było jasne nie odradzam Terrano I bardzo dobre auto z bardzo trwałym silnikiem (oczywiście jak nie zalejesz go wodą - nisko zamontowana czerpnia powietrza do filtra, za przednią lewą lampą). A i jeszcze jedno RAMA uważaj na ramę w Terrano I strasznie zżera ją ruda szczególnie tył przy sprężynach, przód przy mocowaniu zawieszenia. To chyba tyle. Generalnie jak nie chcesz popełnić błędu przy zakupie poczytaj forum, ja tego nie zrobiłem i przy zakupie nie zwróciłem uwagi na sypiącą się skrzynie, a na forum było!! Powodzenia w szukaniu terenówki.
Terrano I 2.7 TD, 94r. lift 2" Ironman, AT 32" + 2" bodylift
Terrano II 2.7 TDi 01r

Awatar użytkownika
kylo_k2
Kontaktowanie:

Post autor: kylo_k2 » pt lis 05, 2010 2:00 pm

wodzoo pisze:i jeszcze ten .Dajcie znac jak ktos lookał :D

widzę, że kolega szuka zdecydowanie 2.8 TDi czyżby zła sława 3.0 odstraszała od poszukiwań 3.0Di
Terrano II 2.7 TDi 01r

wodzoo

Post autor: wodzoo » pt lis 05, 2010 2:12 pm

kylo_k2 pisze:

widzę, że kolega szuka zdecydowanie 2.8 TDi czyżby zła sława 3.0 odstraszała od poszukiwań 3.0Di

Tak :)21
DII

Awatar użytkownika
cysman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cysman » pt lis 05, 2010 3:49 pm

kylo_k2 pisze:Za 8 000 jest to możliwe ale od razu na start szykuj drugie tyle.
Dzięki :)2
Pierw czytałem sporo na temat patrola - uświadomiłem sobie, że to jeszcze nie dla mnie. A terrano to u mnie nowy pomysł z autem terenowym. Biorę się za szukanie wątków o terrano I.
A to auto z ogłoszenia stoi ode mnie ok. 120km. Poproszę gościa, żeby mi przesłał więcej zdjęć oraz jakiś szerszy opis auta. Jak będzie to miało sens to wezmę mojego wujka - ma warsztat samochodowy oraz śmiga toyotą land cruiser (będzie się lepiej ode mnie orientował) i się przejedziemy.
Jak nie ten, to któryś może będzie ok :) nie spieszy mi się, to ma być jako drugie auto do weekendowych wyjazdów w teren.
Nissan Terrano I 2.4b - wreszcie jest! :D

Awatar użytkownika
kylo_k2
Kontaktowanie:

Post autor: kylo_k2 » pt lis 05, 2010 5:06 pm

cysman pisze:
kylo_k2 pisze:Za 8 000 jest to możliwe ale od razu na start szykuj drugie tyle.
Dzięki :)2
Pierw czytałem sporo na temat patrola - uświadomiłem sobie, że to jeszcze nie dla mnie. A terrano to u mnie nowy pomysł z autem terenowym. Biorę się za szukanie wątków o terrano I.
A to auto z ogłoszenia stoi ode mnie ok. 120km. Poproszę gościa, żeby mi przesłał więcej zdjęć oraz jakiś szerszy opis auta. Jak będzie to miało sens to wezmę mojego wujka - ma warsztat samochodowy oraz śmiga toyotą land cruiser (będzie się lepiej ode mnie orientował) i się przejedziemy.
Jak nie ten, to któryś może będzie ok :) nie spieszy mi się, to ma być jako drugie auto do weekendowych wyjazdów w teren.
poszukaj raczej seryjnego ewentualnie z liftem 2" i kołami 31" ale na pewno nie podcinanego i nie wiadomo jak motanego bo nigdy nie dojdziesz co i jak. Do tego co piszesz seria Ci wystarczy. Nie wiem jak ty, ale ja w 90% przy samochodzie robię sam, oszczędza to trochę pieniędzy, a nie oszukujmy się Terrano I jest to samochód który w najlepszym wypadku ma 16 lat i od czasu do czasu trzeba się starym tetrykiem zająć.
Terrano II 2.7 TDi 01r

Awatar użytkownika
rus_one

Kontaktowanie:

Post autor: rus_one » pt lis 05, 2010 5:47 pm

Co nie koniecznie oznacza jakieś kosmiczne nakłady :)21 Mnie tyraczka po miesiącu latania (w tym 2 niedziele w terenie, plus samotne wypady "na chwilę" niemal codziennie) kosztowała- 80 zł zbieżność- gość wymienił końcówkę, ale weny mu brakło na ustawienie, 27 zł termostat i chyba 17 filtr powietrza. Reszta to naprawianie drobnych zaniedbań zrobione własnoręcznie. Aaaaa jeszcze tłumik wymieniłem- spawałem oczywiście sam, a puszkę od kolegi z demobilu wziąłem :)17
miasto WOODSTOCKu

Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki

Awatar użytkownika
energy259

Post autor: energy259 » pt lis 05, 2010 6:59 pm

i sprawdź dobrze ramę z tyłu najlepiej jak masz daleko jechać to niech ci gość zdjęcia ramy zrobi, żeby sprężyny ci do bagażnika nie wlazły tak jak u mnie tyran 2 tygodnie stoi w garażu ale już połowa zrobiona muszę zdążyć przed choinką :)21
terrano II 2.7 TD 94"

Awatar użytkownika
RufiG

Post autor: RufiG » pt lis 05, 2010 7:13 pm

Ja go oblukałem z 2,5 miesica temu. Na zdjeciach wygląda duuuużo lepiej niż w realu. W środku syf, szczególnie z tyłu, sądząc po lakierze był włóczony po krzakach. Rdzy pod spodem też nie brakuje. Tak mnie odrzucił, że nawet nie rozmawiałem z właścicielem komisu.

Ps. a tak w ogóle to się nie znam, może pozory mylą. Ja kupiłem wycackanego na zewnątrz, za to silnik remontuje już drugi miesiąc, i końca nie widać :)21
Y61 Long, 2.8 1998 r., pompa mechaniczna, kilka mierników :)21

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » pt lis 05, 2010 7:29 pm

wiec radze Tobie zebys nie wypisywał takich rzeczy ,bo jesli to bylby np.moj patrol i bylby w zadowalajacym stanie i np,chcialbym go sprzedac to bym sie niezle wkarwil :)21

Awatar użytkownika
RufiG

Post autor: RufiG » pt lis 05, 2010 7:56 pm

"Zadawalający" rzecz względna, a wątek służy do wyrażania opinii, zresztą moja została ograniczona tylko do tego, co może dostrzec oko ... nawet lajkonika :wink:

wodzoo

Post autor: wodzoo » pt lis 05, 2010 9:19 pm

RufiG pisze:

Ja go oblukałem z 2,5 miesica temu. Na zdjeciach wygląda duuuużo lepiej niż w realu. W środku syf, szczególnie z tyłu, sądząc po lakierze był włóczony po krzakach. Rdzy pod spodem też nie brakuje. Tak mnie odrzucił, że nawet nie rozmawiałem z właścicielem komisu.

Ps. a tak w ogóle to się nie znam, może pozory mylą. Ja kupiłem wycackanego na zewnątrz, za to silnik remontuje już drugi miesiąc, i końca nie widać :)21
Napisz ile tej rdzy było pod spodem .Syf znaczy brudno czy uwalone olejem i podarte siedzenia .Napisz cos wiecej ,bo jest em zainteresowany .
DII

Awatar użytkownika
RufiG

Post autor: RufiG » pt lis 05, 2010 9:50 pm

wodzoo pisze:
RufiG pisze:

Napisz ile tej rdzy było pod spodem .Syf znaczy brudno czy uwalone olejem i podarte siedzenia .Napisz cos wiecej ,bo jest em zainteresowany .
Jak zobaczyłem zdjecia w Internecie uznałem, że samochód zapowiada się bardzo ciekawie. Wcześniej oglądłem już kilka patroli i w moim subiektywnym odczuciu, ten egzemplarz był bardziej "zmęczony" od pozostałych. Po prostu nie miałem wątpliwości, że był "jeżdżony" w terenie i to nie tylko po szutrach (pewnie dla tego jako jedyny miał MT-ki). Bagażnik zabrudzony, tak jakby rzucane tam były narzędzia czy koło zapasowe (może już coś z tym zrobili). Nie zauważylem, żeby siedzenia byly podarte, ale tapicerka wyraźnie przybrudzona, dywaniki jeszcze gorzej. Pewnie, gdyby się to dało wyczyścić, sprzedaca by to zrobił. Rdzy więcej niż na parszywych, które wcześniej widzialem, ale nie wiem, czy w ilości dyskwalifikującje samochód. To tyle moich "laickich" spostrzeżeń.
ps. pamietam, że byłem mocno wkur... jak go zobaczyłem w realu, prawie tak bardzo, jak przy oględzinach kolejnego patrola, w czasie których sprzedawca zwrócił moją uwagę na wywalone poduszki powietrzne, o czym zapomniałm wspomnieć w przeszło pół godzinnej rozmowie telefonicznej poprzedniego dnia :)21

wodzoo

Post autor: wodzoo » pt lis 05, 2010 9:59 pm

RufiG pisze:
wodzoo pisze:[quote="RufiGNapisz ile tej rdzy było pod spodem .Syf znaczy brudno czy uwalone olejem i podarte siedzenia .Napisz cos wiecej ,bo jest em zainteresowany .

ps. pamietam, że byłem mocno wkur... jak go zobaczyłem w realu, prawie tak bardzo, jak przy oględzinach kolejnego patrola, w czasie których sprzedawca zwrócił moją uwagę na wywalone poduszki powietrzne, o czym zapomniałm wspomnieć w przeszło pół godzinnej rozmowie telefonicznej poprzedniego dnia :)21
Żeby było jasne ,ten o ktorym rozmawiamy mial strzelone poduchy czy inny ktorego ogladales ??
Sorki za doglebnie zadawane pytania ,ale jest piatek wieczor i czujnosc mam jakby troche uspiona :)21
DII

Awatar użytkownika
RufiG

Post autor: RufiG » pt lis 05, 2010 10:01 pm

Wywalone poduszki miał kolejny :)21 Sorki, może ja już pisze mało przejrzyście...

wodzoo

Post autor: wodzoo » pt lis 05, 2010 10:19 pm

RufiG pisze:Wywalone poduszki miał kolejny :)21 Sorki, może ja już pisze mało przejrzyście...
Ok .Ostatnie pytanie .Warto jechac 300km zeby obejrzec czy nie bardzo ,bo sie napaliwszy troche .
Zaznacze ze bralbym raczej bez MT-kow .
DII

Awatar użytkownika
RufiG

Post autor: RufiG » pt lis 05, 2010 10:47 pm

wodzoo pisze:
RufiG pisze:Wywalone poduszki miał kolejny :)21 Sorki, może ja już pisze mało przejrzyście...
Ok .Ostatnie pytanie .Warto jechac 300km zeby obejrzec czy nie bardzo ,bo sie napaliwszy troche .
Zaznacze ze bralbym raczej bez MT-kow .
Nie wiem, co jest dla Ciebie ważne. Dla mnie Nissan miał być jedynym samochodem w domu przez ok. 1 rok. Żeby złagodzić stanowcze "nie" kobity i reszty rodziny chciałem wybrać coś co fajnie jeździ i jest przy tym estetyczne. Ten egzemplarz nie był dla mnie wystarczająco estetyczny, stąd nie przeszedł do drugiego etapu - oceny stanu technicznego (oczywiści z udzialem mechanika). Z drugiej strony, z wnętrzem można wiele zrobić. Wiem, bo w moim egzemplarzu, obok prac mechanicznych, zadbałem o komleksowe czyszczenie wnętrza i samochód wygląda (a wkrótce będzie jeździł) jak nowy :)21
Mam nadzieję, że Ci pomogłem :)21

wodzoo

Post autor: wodzoo » pt lis 05, 2010 10:56 pm

RufiG poszło na PW .
DII

Awatar użytkownika
cysman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cysman » sob lis 06, 2010 10:44 am

Macie rację, poszukam jakiegoś autka bez przeróbek. Ten podwyższony to od jakiegoś handlarza - plusem dla mnie było tylko to, że stoi ode mnie dość blisko. Mało jest ofert takich aut z centralnej Polski.
A coś takiego:
http://allegro.pl/nissan-terano-2-4-b-g ... 65072.html
Oferta wygląda interesująco... Póki co czekam na więcej zdjęć auta.

Awatar użytkownika
rus_one

Kontaktowanie:

Post autor: rus_one » sob lis 06, 2010 11:14 am

Fajne silniki mają ci sprzedający :)21 Temu urosło do 110 koni, chyba 7 koni dodały czerwone sprzęgiełka :)12 Jeden nawet "wydusił" 115 koni z 2,4...
miasto WOODSTOCKu

Mitsumaniaki

Awatar użytkownika
cysman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cysman » sob lis 06, 2010 1:27 pm

rus_one pisze:Fajne silniki mają ci sprzedający :)21 Temu urosło do 110 koni, chyba 7 koni dodały czerwone sprzęgiełka :)12 Jeden nawet "wydusił" 115 koni z 2,4...
może w ich okolicy jest więcej tlenu w powietrzu i to im daje więcej mocy :lol:

Awatar użytkownika
komario

Post autor: komario » sob lis 06, 2010 2:22 pm

cysman pisze:
rus_one pisze:Fajne silniki mają ci sprzedający :)21 Temu urosło do 110 koni, chyba 7 koni dodały czerwone sprzęgiełka :)12 Jeden nawet "wydusił" 115 koni z 2,4...
może w ich okolicy jest więcej tlenu w powietrzu i to im daje więcej mocy :lol:
To jest odwieczno prawo tzw "Granicy Polskiej na Odrze"
Ma to w sobie cos z magii.

Otoz

Kazdy kto przekroczy importowanym samochodem rzeke Odre i wjedzie
do kraju mlekiem i miodem plynacego dostaje wielka nagrode

W JEGO SAMOCHODZIE KILOMETRY SAME SIE COFAJA DO 185000
A MOC WZRASTA ! :)

Niech moc bedzie z nimi :)
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był

Awatar użytkownika
rus_one

Kontaktowanie:

Post autor: rus_one » sob lis 06, 2010 3:49 pm

Tylko 185? Egzemplarze które miałem okazję odmładzać to i po 300k młodniały... Aż wstyd się przyznać że się takie robiło. Na moje usprawiedliwienie dodam że to za czasów jak jeszcze do rosji cały ten złom szedł.
miasto WOODSTOCKu

Mitsumaniaki

machaj13
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: machaj13 » sob lis 06, 2010 10:39 pm

Witam,
czy ktoś może napisać cos o tym egzemplarzu....?

http://moto.allegro.pl/patrol-2-8-td-lo ... 66344.html

wodzoo

Post autor: wodzoo » ndz lis 07, 2010 7:59 pm

Ponawiam pytanie odnosnie tego egzemplaza .Ogladał ktos ??
Ewentualnie powaznie zastanowie sie nad konkretnymi ogledzinami za konkretna flaszke :)21

http://otomoto.pl/nissan-patrol-C15976482.html

?? ?? ?? :D
DII

Zablokowany

Wróć do „Nissan”