http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-long ... 35082.html
Moderator: Kosiarz
widzę, że kolega szuka zdecydowanie 2.8 TDi czyżby zła sława 3.0 odstraszała od poszukiwań 3.0Diwodzoo pisze:i jeszcze ten .Dajcie znac jak ktos lookał![]()
kylo_k2 pisze:widzę, że kolega szuka zdecydowanie 2.8 TDi czyżby zła sława 3.0 odstraszała od poszukiwań 3.0Diwodzoo pisze:i jeszcze ten .Dajcie znac jak ktos lookał![]()
Dziękikylo_k2 pisze:Za 8 000 jest to możliwe ale od razu na start szykuj drugie tyle.
poszukaj raczej seryjnego ewentualnie z liftem 2" i kołami 31" ale na pewno nie podcinanego i nie wiadomo jak motanego bo nigdy nie dojdziesz co i jak. Do tego co piszesz seria Ci wystarczy. Nie wiem jak ty, ale ja w 90% przy samochodzie robię sam, oszczędza to trochę pieniędzy, a nie oszukujmy się Terrano I jest to samochód który w najlepszym wypadku ma 16 lat i od czasu do czasu trzeba się starym tetrykiem zająć.cysman pisze:Dziękikylo_k2 pisze:Za 8 000 jest to możliwe ale od razu na start szykuj drugie tyle.![]()
Pierw czytałem sporo na temat patrola - uświadomiłem sobie, że to jeszcze nie dla mnie. A terrano to u mnie nowy pomysł z autem terenowym. Biorę się za szukanie wątków o terrano I.
A to auto z ogłoszenia stoi ode mnie ok. 120km. Poproszę gościa, żeby mi przesłał więcej zdjęć oraz jakiś szerszy opis auta. Jak będzie to miało sens to wezmę mojego wujka - ma warsztat samochodowy oraz śmiga toyotą land cruiser (będzie się lepiej ode mnie orientował) i się przejedziemy.
Jak nie ten, to któryś może będzie oknie spieszy mi się, to ma być jako drugie auto do weekendowych wyjazdów w teren.
Ja go oblukałem z 2,5 miesica temu. Na zdjeciach wygląda duuuużo lepiej niż w realu. W środku syf, szczególnie z tyłu, sądząc po lakierze był włóczony po krzakach. Rdzy pod spodem też nie brakuje. Tak mnie odrzucił, że nawet nie rozmawiałem z właścicielem komisu.wodzoo pisze:i jeszcze ten .Dajcie znac jak ktos lookał![]()
Napisz ile tej rdzy było pod spodem .Syf znaczy brudno czy uwalone olejem i podarte siedzenia .Napisz cos wiecej ,bo jest em zainteresowany .RufiG pisze:Ja go oblukałem z 2,5 miesica temu. Na zdjeciach wygląda duuuużo lepiej niż w realu. W środku syf, szczególnie z tyłu, sądząc po lakierze był włóczony po krzakach. Rdzy pod spodem też nie brakuje. Tak mnie odrzucił, że nawet nie rozmawiałem z właścicielem komisu.wodzoo pisze:i jeszcze ten .Dajcie znac jak ktos lookał![]()
Ps. a tak w ogóle to się nie znam, może pozory mylą. Ja kupiłem wycackanego na zewnątrz, za to silnik remontuje już drugi miesiąc, i końca nie widać
Jak zobaczyłem zdjecia w Internecie uznałem, że samochód zapowiada się bardzo ciekawie. Wcześniej oglądłem już kilka patroli i w moim subiektywnym odczuciu, ten egzemplarz był bardziej "zmęczony" od pozostałych. Po prostu nie miałem wątpliwości, że był "jeżdżony" w terenie i to nie tylko po szutrach (pewnie dla tego jako jedyny miał MT-ki). Bagażnik zabrudzony, tak jakby rzucane tam były narzędzia czy koło zapasowe (może już coś z tym zrobili). Nie zauważylem, żeby siedzenia byly podarte, ale tapicerka wyraźnie przybrudzona, dywaniki jeszcze gorzej. Pewnie, gdyby się to dało wyczyścić, sprzedaca by to zrobił. Rdzy więcej niż na parszywych, które wcześniej widzialem, ale nie wiem, czy w ilości dyskwalifikującje samochód. To tyle moich "laickich" spostrzeżeń.wodzoo pisze:Napisz ile tej rdzy było pod spodem .Syf znaczy brudno czy uwalone olejem i podarte siedzenia .Napisz cos wiecej ,bo jest em zainteresowany .RufiG pisze:Ja go oblukałem z 2,5 miesica temu. Na zdjeciach wygląda duuuużo lepiej niż w realu. W środku syf, szczególnie z tyłu, sądząc po lakierze był włóczony po krzakach. Rdzy pod spodem też nie brakuje. Tak mnie odrzucił, że nawet nie rozmawiałem z właścicielem komisu.wodzoo pisze:i jeszcze ten .Dajcie znac jak ktos lookał![]()
Ps. a tak w ogóle to się nie znam, może pozory mylą. Ja kupiłem wycackanego na zewnątrz, za to silnik remontuje już drugi miesiąc, i końca nie widać
Żeby było jasne ,ten o ktorym rozmawiamy mial strzelone poduchy czy inny ktorego ogladalesRufiG pisze:wodzoo pisze:[quote="RufiGNapisz ile tej rdzy było pod spodem .Syf znaczy brudno czy uwalone olejem i podarte siedzenia .Napisz cos wiecej ,bo jest em zainteresowany .
ps. pamietam, że byłem mocno wkur... jak go zobaczyłem w realu, prawie tak bardzo, jak przy oględzinach kolejnego patrola, w czasie których sprzedawca zwrócił moją uwagę na wywalone poduszki powietrzne, o czym zapomniałm wspomnieć w przeszło pół godzinnej rozmowie telefonicznej poprzedniego dnia
Ok .Ostatnie pytanie .Warto jechac 300km zeby obejrzec czy nie bardzo ,bo sie napaliwszy troche .RufiG pisze:Wywalone poduszki miał kolejnySorki, może ja już pisze mało przejrzyście...
Nie wiem, co jest dla Ciebie ważne. Dla mnie Nissan miał być jedynym samochodem w domu przez ok. 1 rok. Żeby złagodzić stanowcze "nie" kobity i reszty rodziny chciałem wybrać coś co fajnie jeździ i jest przy tym estetyczne. Ten egzemplarz nie był dla mnie wystarczająco estetyczny, stąd nie przeszedł do drugiego etapu - oceny stanu technicznego (oczywiści z udzialem mechanika). Z drugiej strony, z wnętrzem można wiele zrobić. Wiem, bo w moim egzemplarzu, obok prac mechanicznych, zadbałem o komleksowe czyszczenie wnętrza i samochód wygląda (a wkrótce będzie jeździł) jak nowywodzoo pisze:Ok .Ostatnie pytanie .Warto jechac 300km zeby obejrzec czy nie bardzo ,bo sie napaliwszy troche .RufiG pisze:Wywalone poduszki miał kolejnySorki, może ja już pisze mało przejrzyście...
Zaznacze ze bralbym raczej bez MT-kow .
może w ich okolicy jest więcej tlenu w powietrzu i to im daje więcej mocyrus_one pisze:Fajne silniki mają ci sprzedającyTemu urosło do 110 koni, chyba 7 koni dodały czerwone sprzęgiełka
Jeden nawet "wydusił" 115 koni z 2,4...
To jest odwieczno prawo tzw "Granicy Polskiej na Odrze"cysman pisze:może w ich okolicy jest więcej tlenu w powietrzu i to im daje więcej mocyrus_one pisze:Fajne silniki mają ci sprzedającyTemu urosło do 110 koni, chyba 7 koni dodały czerwone sprzęgiełka
Jeden nawet "wydusił" 115 koni z 2,4...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość