Numer nadwozia D21
Moderator: Kosiarz
Numer nadwozia D21
Witajcie, o mało co nie kupiłbym dziś king caba, niestety mimo moich usilnych starań i jeszcze większych właściciela nie udało się znaleźć numery VIN na ramie*. Czy ktoś może napisać gdzie powinien być?
Szukaliśmy na obu częściach przednich ramy, od zewnętrznej i górnej strony i nie natrafiliśmy nawet na żadne pozostałości.
P.S. czy we wszystkich D21 te silniki 2,5D palą tak dobrze od strzała i nie kopcą, czy ten był jakiś wyjątkowy?
* i raczej nie kupie, bo lepiej zapobiegać niż leczyć...
Pozdrawiam
Szukaliśmy na obu częściach przednich ramy, od zewnętrznej i górnej strony i nie natrafiliśmy nawet na żadne pozostałości.
P.S. czy we wszystkich D21 te silniki 2,5D palą tak dobrze od strzała i nie kopcą, czy ten był jakiś wyjątkowy?
* i raczej nie kupie, bo lepiej zapobiegać niż leczyć...
Pozdrawiam
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
Re: Numer nadwozia D21
prawa podluznica na wysokosci akumulatora, od gory (tak jest w terrano czyli wd21, sadze,ze pickup ma tak samo), no i idac dalej, moje auto jest 1994rok i numer jest mooooocno szczatkowy, aczkolwiek ogladalem ostatnio rame z 1991roku i numerek w stanie idealnym.
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- pick_up_bydgoszcz
-
dokładnie jak kolega napisał
Ford Bronco 2,9 zmotany
Nissan King Cab 2,4
Nissan Pathfinder 3,3
Nissan King Cab 2,4
Nissan Pathfinder 3,3
Czyli w okolicy mocowania belki poprzecznej, za belką w stronę pasa przedniego?
Jeśli na wysokości belki, to musi on być nabity bardzo delikatnie, rama nie była mocno zgnita (przynajmniej w tamtym miejscu) rdza powierzchowna a po numerze ani śladu...
Jeśli na wysokości belki, to musi on być nabity bardzo delikatnie, rama nie była mocno zgnita (przynajmniej w tamtym miejscu) rdza powierzchowna a po numerze ani śladu...
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
ten numer dokladnie to jest przed wachaczem gornym na gornej powierzchni ramy.
Oryginalnie nabiete sa faktycznie dosc delikatnie, bo nie jest to wybite numeratorami, poprostu wygladaja jak wykropkowane (nie wiem, jak to sie zwie fachowo, ale kazdy znak sklada sie z malych kropeczek, ktore zbyt globoko w rame nie wchodza).
Oryginalnie nabiete sa faktycznie dosc delikatnie, bo nie jest to wybite numeratorami, poprostu wygladaja jak wykropkowane (nie wiem, jak to sie zwie fachowo, ale kazdy znak sklada sie z malych kropeczek, ktore zbyt globoko w rame nie wchodza).
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
bzibziak pisze:Czyli w okolicy mocowania belki poprzecznej, za belką w stronę pasa przedniego?
Karwa
czytać nie umie

obok akumultatora jest od góry nabity, nie ważne D21, WD21 wszystkie mają tak samo
Czwarte serce 

ja miałem przejścia ze swoim numerem ..
jest nabity po prawej pod drzwiami pasażera,
nie mogłem znaleźć, podjechałem do nissana i panowie wzięli go na podnośnik, trochę papieru rozpuszczalnik i zaczęli trzeć w miejscu w którym nic nie było widać ... i się pojawił, miło bo zrobili to tak po prostu za dziękuję.
przy okazji oglądałem nowiutką navarę na warsztacie od dołu wyglądała prawie identycznie i ma numer w tym samym miejscu co mój i tak samo delikatnie nabity...
jest nabity po prawej pod drzwiami pasażera,
nie mogłem znaleźć, podjechałem do nissana i panowie wzięli go na podnośnik, trochę papieru rozpuszczalnik i zaczęli trzeć w miejscu w którym nic nie było widać ... i się pojawił, miło bo zrobili to tak po prostu za dziękuję.
przy okazji oglądałem nowiutką navarę na warsztacie od dołu wyglądała prawie identycznie i ma numer w tym samym miejscu co mój i tak samo delikatnie nabity...
info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices