...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Ma ktos jakis patent na uszczelnienie przednich lamp w y60?? Przy tej pogodzie lub przy wjezdzie w bloto czy wode caly czas mam wode w lampie i pekaja mi zarowki!! A moze poprostu nawiercic maly otworek zeby woda miala odplyw??
I mam jeszcze jedno pytanko: Co dokladnie trzeba zrobic zeby zrzucuc bude w parchu?? Bo juz widze, ze wipsna czeka mnie ostra konserwacja! O ile bedzie jeszcze co konserwowac....

zrób otworek , a wjeżdżaj na wyłączonych żarówkach
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
przełożenia w mostach benzyny to 3,9 albo 4,1 w k260 masz 4,6pawel abramczyk pisze:to ma być ten na wtrysku z komputerem, a czemu do 80 km , zresztą ja szybciej niż 60 km nie jeżdzelbl78 pisze:pali różniedo 25 litrów, zapitala nieźle,
która wersja z wtryskiem czy gaźnik?
ogólnie od razu wrzuć 35 albo 37cali bo się max do 80 rozpędzisz
ale to są plany , bo okazuje się że benzyne można kupić za ok 3500 pln a to wychodzi taniej niż bmw i mniej motania

przy okazji TB42 ma inną skrzynie niż w RD28 z 260 nie podejdzie bez motania

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Mam problem z czujnikiem zamknięcia drzwi w drzwiach kierowcy. Jakiś czas temu przestał działać...tzn nie uruchamia światła i nie rozbraja alarmu po otwarciu drzwi (z alarmem radzilem sobie poprzez uchylenie prawych drziw pasazera).
Ostatnio zaistaniała taka sytuacja, że jak zamknę samochód i nie uruchomie swiateł to coś bzzzyczy pod deską rozdzielczą jak otworze drzwi kierowcy lub uruchomieswitała to bzyczenia milknie.
Gdzie szukać przyczyny??? Pewnie jakiś przekaznik, ale prosiłbym o wskazówki by nei rozebrac calej deski rozdzielczej.
Acha Nissan patrol Y60 92 r.
Ostatnio zaistaniała taka sytuacja, że jak zamknę samochód i nie uruchomie swiateł to coś bzzzyczy pod deską rozdzielczą jak otworze drzwi kierowcy lub uruchomieswitała to bzyczenia milknie.
Gdzie szukać przyczyny??? Pewnie jakiś przekaznik, ale prosiłbym o wskazówki by nei rozebrac calej deski rozdzielczej.
Acha Nissan patrol Y60 92 r.
A probowales "recznie" wcisnac maksymalnie guzik i sprobowac zamknac auto?
Ja mialem te same objawy i okazalo sie,ze sam czujnik byl strzelony. Wymienilem na inny - bylo lepiej - ale wciaz raz na kilka razy sie nie zamykal. Podlozylem filcowa podkladke tak, zeby jak najmocniej dociskal czujnik i problemow nie ma.
Aha, niedawno odezwalo sie to samo w drzwiach pasazera. Te czujniki sa chyba jakies slabe. Na dziurach drzwi pracuja i zwyczajnie je niszcza.
Ja mialem te same objawy i okazalo sie,ze sam czujnik byl strzelony. Wymienilem na inny - bylo lepiej - ale wciaz raz na kilka razy sie nie zamykal. Podlozylem filcowa podkladke tak, zeby jak najmocniej dociskal czujnik i problemow nie ma.
Aha, niedawno odezwalo sie to samo w drzwiach pasazera. Te czujniki sa chyba jakies slabe. Na dziurach drzwi pracuja i zwyczajnie je niszcza.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Dziś spróbuje go wykrecić i zobaczyć co i jak..., ale wolę najpierw zasięgnac maksymalnei duzo informacji, bo pogoda nie sprzyja takim operacjom.
Zauwazyłem przed chwila, że sytuacja wystepuje zarówno w przypadku prawych i lewych drzwi. Jak są zamknięte to coś buczy bzzyczy pod tablicą rozdzielcza, wystarczy otworzyć któreś drzwi lub włączyć swiatła i problem znika.
Jakiś przekaznik czy coś??
Zauwazyłem przed chwila, że sytuacja wystepuje zarówno w przypadku prawych i lewych drzwi. Jak są zamknięte to coś buczy bzzyczy pod tablicą rozdzielcza, wystarczy otworzyć któreś drzwi lub włączyć swiatła i problem znika.
Jakiś przekaznik czy coś??
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
ale ja chce całość wsadzić silnik+skrzynia+reduktorlbl78 pisze:przełożenia w mostach benzyny to 3,9 albo 4,1 w k260 masz 4,6pawel abramczyk pisze:to ma być ten na wtrysku z komputerem, a czemu do 80 km , zresztą ja szybciej niż 60 km nie jeżdzelbl78 pisze:pali różniedo 25 litrów, zapitala nieźle,
która wersja z wtryskiem czy gaźnik?
ogólnie od razu wrzuć 35 albo 37cali bo się max do 80 rozpędzisz
ale to są plany , bo okazuje się że benzyne można kupić za ok 3500 pln a to wychodzi taniej niż bmw i mniej motania![]()
przy okazji TB42 ma inną skrzynie niż w RD28 z 260 nie podejdzie bez motania

natomiast odpowiedziałeś mi na pytanie jakie są przełożenia w 260 2,8 td, bo jak to bywa motanie pochłania mase czasu i nerwów , dzisiaj okazało sie że silnik 2,8 benzyna

Super parchatek Super y60 

Kurcze szukam szukam i nic,bylo gdzies o ;rozpiska ze zdjeciami Patroli i latach ich produkcji,
Pomozecie?
Pomozecie?

browarek dla Ciebie
dzieki.

dzieki.
nie i niepawel abramczyk pisze: czy są jakieś łapy pod silnik z przesunięciem o ok 10 cm , i drugie pytanie czy zaciski hamulcowe z 3,3 pasują pod mosty z 2,8td ,
łapy w każdym silniku są inne i inny silnik niż oryginał nie podchodzi plug&play na miejsce starego
łapy się bierze z nowym silnikiem albo mota własne, reduktor w 260 i GRze jest ten sam więc będziesz miał 1 na zapas

Pytanko czy pompa wtryskowa z Terrano TDi będzie pasiła do TD ? 

terrano II 2.7 TD 94"
ŚCIĄGNIĘCIE KIEROWNICY GRY60
czy ktos przerabiał ten problem - jak ściągnąć kierownicę z wieloklinu? wygląda mi to na porządnie wciśnięte i nie chce drgnąć po opukiwaniu.....
czy ktos przerabiał ten problem - jak ściągnąć kierownicę z wieloklinu? wygląda mi to na porządnie wciśnięte i nie chce drgnąć po opukiwaniu.....
PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

za słabo się starasz
czyli za mało napierd.......?Mroczny pisze:za słabo się starasz

PATROLnięty 

Dokladnie,tak napisalem wczesniej

Złap oburącz za fajerę układając łapy w miarę symetrycznie i ciągnij, jednocześnie bujając prawo - lewo, góra - dół, czy jak tam uważasz, powinna zejść, tylko zębów sobie nie wybijsbst pisze:ŚCIĄGNIĘCIE KIEROWNICY GRY60

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Od czego są ściągacze. 

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
ale nie kupie na jedno ściąganko 

PATROLnięty 

Chwyć, ciągnij a ktoś niech przyłoży młotkiem osiowo w ośkę :]
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
tylko zostaw śrubę wkręconą deczko, cobyś potem nie latał z siniakiem na czole 

y60 autobus, czerwony.
to sobie zrób blaszka i 3 śrubysbst pisze:ale nie kupie na jedno ściąganko

- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Kawałek płaskownika i trzy otwory i masz ściągacz.
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Pamiętaj, że nie wolno walić młotkiem w wałek kolumny!!!
Poluzuj nakrętkę i jebutnij obydwoma ręcoma od tyłu kierownicy.
Poluzuj nakrętkę i jebutnij obydwoma ręcoma od tyłu kierownicy.