...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
weź w łapę i podjedź do sklepu - 90% japońskich, koreańskich ma takie same
12x1 skok chyba
12x1 skok chyba
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Nosz kurna, nikt tego nie dorabia tutaj, w sklepach nie mająMroczny pisze:weź w łapę i podjedź do sklepu - 90% japońskich, koreańskich ma takie same
12x1 skok chyba

"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Zamówiłem z sklepiku zakładowym, obiecali wysłać tak żeby dotarło przed południem. Tymczasem jadę szukać jeszcze po sklepach moto. Może faktycznie podejdzie coś od innego japończyka.
Jeśli chodzi o przednie przewody to bierz oryginał - inne mogą mieć kontakt z kołem lub innymi ruchomymi częściami.
nie pamiętam.. ale jakieś tico albo co byłodecc pisze:Zamówiłem z sklepiku zakładowym, obiecali wysłać tak żeby dotarło przed południem. Tymczasem jadę szukać jeszcze po sklepach moto. Może faktycznie podejdzie coś od innego japończyka.
też byłem kiedyś pod murem i kupiłem w pierwszym lepszym sklepie
tylny most mi zaczął trochę wyć.. już za bardzo od 30km/h już go zaczyna być słychać i się nagrzewa (olej we właściwej ilości jest), po dłuższej jeździe trochę głośniej, słychać szzzzum więc obstawiam łożyska wałka atakującego ( o ile tak się to nazywa), luz na planszy niewyczuwalny. łożysko przednie 38120-13201 za 316zł a tylne 38120-61000 za 398zł.
a teraz pytani (1) czy dobrze obstawiam co jest do wymiany, (2) jak potwierdzić bez rozbebeszania wszystkiego, jeżeli nie są to jakieś specjalne łożyska to czy ktoś potrafi powiedzieć jakie są symbole tył łożysk.
bo jak tylko nissan ma to za tą kwotę cały most można kupić...
a teraz pytani (1) czy dobrze obstawiam co jest do wymiany, (2) jak potwierdzić bez rozbebeszania wszystkiego, jeżeli nie są to jakieś specjalne łożyska to czy ktoś potrafi powiedzieć jakie są symbole tył łożysk.
bo jak tylko nissan ma to za tą kwotę cały most można kupić...
info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices
Zacznij od sprawdzenia łożysk kół.
niewątpliwie zanim dobiorę się do dyfra to to zrobię, pewnie błędnie ale założyłem ze to nie koła bo szum jest wyższej częstotliwości niż wynikało by to z obrotów kół i pojawia się już koło 30 i nie zależny od tego czy hamuje czy nie tylko od prędkości, no i dyfer się nagrzewa chyba dużo mocniej niż powinien.
oczywiście sprawdzę ale szykuje się na gorsze..
nurtuje mnie czy to są "normalne" łożyska
oczywiście sprawdzę ale szykuje się na gorsze..
nurtuje mnie czy to są "normalne" łożyska
info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices
- decc
Mroczny pisze:nie pamiętam.. ale jakieś tico albo co byłodecc pisze:Zamówiłem z sklepiku zakładowym, obiecali wysłać tak żeby dotarło przed południem. Tymczasem jadę szukać jeszcze po sklepach moto. Może faktycznie podejdzie coś od innego japończyka.
też byłem kiedyś pod murem i kupiłem w pierwszym lepszym sklepie
Spoko, na jutro powinienem mieć z Rajdów. A u nas kupić się nie da niestety. Jest trzy sklepy na krzyż i lipa.
rus_one pisze:Jeśli pedał schodzi wolno do podłogi po naciśnięciu to nie powietrze. Przy zapowietrzonym po paru depnięciach powinien stwardnieć i trzymać.
Jutro będę odpowietrzał i zobacze, a jeśli to nie powietrze to co ? pompa hamulca puszcza ? Dodam że na wyłączonym silniku trzymam nogą z minute ( dłużej nie wytrzymam hehe ) mocno bardzo i nie schodzi wogóle, a jak już odpalony silnik to naciskam i spada powoli do podłogi.
Patrol GR 2.8 93'
Suzuki Samurai 88'
Suzuki Samurai 88'
Jak dla mnie to normalne zachowanie - poczekaj aż klocki się ułożą.

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Teraz to zgłupiałem... Pedał spada do podłogi jak pompa między sekcjami puszcza, ale na zgaszonym silniku też...mocno bardzo i nie schodzi wogóle, a jak już odpalony silnik to naciskam i spada powoli do podłogi.
miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
na zgaszonym spada wolniej bo bez wspomagania
wiadomo że bez wspomagania, ale ze wspomaganiem spada w 4 sekundy i już podłoga, a bez wspomagania trzymam z minute i nie odczuwam ani milimetra. Mechanik ściągnie zaciski i zobaczy jeszcze czy czasem tłoczki nie puszczają płynu, bo były troche pordzewiane on je poczyścił i może przez to coś puszcza.
Patrol GR 2.8 93'
Suzuki Samurai 88'
Suzuki Samurai 88'
chyba byś zauważył w zbiorniczku skoro tak szybko pedał wpada...
Mialem ostatnio podobnie na zgaszonym ok , na odpalonym moment spadal . Wymienilem klocki bo juz zjechane i nowe tloczki bo stare mialy wzery i puszczaly . Teraz jest okrybex pisze:wiadomo że bez wspomagania, ale ze wspomaganiem spada w 4 sekundy i już podłoga, a bez wspomagania trzymam z minute i nie odczuwam ani milimetra. Mechanik ściągnie zaciski i zobaczy jeszcze czy czasem tłoczki nie puszczają płynu, bo były troche pordzewiane on je poczyścił i może przez to coś puszcza.

GRat Y60
Cześć
Taki problemik w T II 1994
Przy ruszaniu czuć takie stuknięcie/przeskok (w rowerze czasami przeskakiwały łańcuchy - podobne odczucie)
Tylko na pierwszym biegu. Prawie zawsze. Jak ruszam nie naciskając gazu a tylko odpuszczając sprzęgło - nie czuć.
Sprawdziłem: wały, krzyżaki, oleje, napędy działają bez problemu,
raczej tylko jak zasuwam na tyle.
Podpowiecie co jeszcze sprawdzić?
Niby nie przeszkadza bardzo ale wolałbym wyeliminować...
Może sprzęgło?
Z góry dzięki
Maciej
Taki problemik w T II 1994
Przy ruszaniu czuć takie stuknięcie/przeskok (w rowerze czasami przeskakiwały łańcuchy - podobne odczucie)
Tylko na pierwszym biegu. Prawie zawsze. Jak ruszam nie naciskając gazu a tylko odpuszczając sprzęgło - nie czuć.
Sprawdziłem: wały, krzyżaki, oleje, napędy działają bez problemu,
raczej tylko jak zasuwam na tyle.
Podpowiecie co jeszcze sprawdzić?
Niby nie przeszkadza bardzo ale wolałbym wyeliminować...
Może sprzęgło?
Z góry dzięki
Maciej
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
K160 SD33
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Sprawdź poduszki na silniku i skrzyni, luzy na tylnym zawiasie też mogą powodować takie coś.
miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
też tak miałem ostatnio
dwa tygodnie diagnozowałem usterkę.
Zawiniła szekla (duża omega) na zderzaku

dwa tygodnie diagnozowałem usterkę.
Zawiniła szekla (duża omega) na zderzaku

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Patrz o tym nie pomyślałem ;]
W tyraczce myślałem że zawias mi się rozleciał a okazało się że spore bryły lodu miałem między wachaczami. Ale zima odpuściła to chyba nie to
W tyraczce myślałem że zawias mi się rozleciał a okazało się że spore bryły lodu miałem między wachaczami. Ale zima odpuściła to chyba nie to

miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
- sprawdzę w poniedziałek ale ostatnio jak szukałem to sprawdziłem wszystko co może latać, stukać itd... i nic.... nigdzie nie mam luzów.... Chyba się będe musiał przyzwyczaić....rus_one pisze:Sprawdź poduszki na silniku i skrzyni, luzy na tylnym zawiasie też mogą powodować takie coś.
...z zawodu jestem...człowiekiem.
K160 SD33
K160 SD33
-
- jestem tu nowy...
Znow mam problem ze swoim parchem. Tym razem przestal odpalac. Wydaje mi sie, ze stalo sie cos z grzaniem swiec bo po przekreceniu zaplonu kontrolka zapla sie na ok 2s i koniec a zawsze swiecila sie duzo dluzej. Jak najprosciej sprawdzic czy to swiece czy moze przekaznik? Swiece wymienia w w komplecie prawda??
Mam dwa pytania.
1. Czy ktoś z Was używał, ma jakieś doświadczenia, opinie na temat opony General Graber At2.
2. Jak sprawuje się na czarnym opona BF Goodrich MT-KM 2 (sucho-mokro-zima-hałas), czy nadaje się jako opona całoroczna zamiast typowego AT-ka.
Pozdrawiam
1. Czy ktoś z Was używał, ma jakieś doświadczenia, opinie na temat opony General Graber At2.
2. Jak sprawuje się na czarnym opona BF Goodrich MT-KM 2 (sucho-mokro-zima-hałas), czy nadaje się jako opona całoroczna zamiast typowego AT-ka.
Pozdrawiam
PATROL K160 SD33T Krótki - 2szt
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
Piotrek studiowałeś?:piotr e38 pisze:Mam dwa pytania.
Pozdrawiam
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=16&t=71417
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=16&t=80247
Odnośnie KM2 to tak jak gadaliśmy, ale lookniej jeszcze na zdanie innych.
Masz kilka wątków na ich temat w dziale Opony
po PGRowska Nyska z sześćdziesiątego pierwszego*
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99