aku padło

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Re: aku padło

Post autor: pawel abramczyk » wt mar 01, 2011 9:42 am

byłem u kumpla co pracuje w sklepie z moto częściami i powiedział wprost że gwarancja jest na niesprawny aku , a to czy masz elektrolit taki czy inny to nie ma wpływu na gwarancje , pozatym jego też dziwi na jakiej podstawie sprawdzą dlaczego sie uszkodził , on jak przyjmuje gwarancje na sklep to sprawdza ładowanie i wpisuje do karty a tu u Ciebie zaocznie stwierdzą uszkodzenie instalacji elektrycznej :o , możesz reklamacje robić ze produkt nie spełnia swoich podstawowych parametrów
Super parchatek Super y60 :lol:

Adamo

Post autor: Adamo » wt mar 01, 2011 10:26 am

Ja bym zgłosił z rękojmi i niech se w d... wsadzą swoje zapisy warunków gwarancji :)21

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt mar 01, 2011 12:36 pm

Ja Ci napisze cos,czego sie dziwie jeszcze nikt nie napisal.
Sam sobie po czesci jestes winien...

Kupujesz gowno do auta, ktore bylo nie bylo jest terenowe i z zasady ma pracowac w gorszych warunkach.
Wystarczylo pogoglowac/zapytac na forum o opinie i bys sie wyleczyl z tej zacnej "marki". 8)
Wedlug mnie takie aku w duzym dieslu to nie ma prawa dzialac na mrozie.
A gwarancja? Polecam sie kilka razy odwolywac i zadzwonic do rzecznika konsumenta po rade, ew. sad. Za ktoryms razem z reguly miekna i daja nowy. Ale to oczywiscie czas i pieniadze. Mi osobiscie owy rzecznik bardzo pomugl chociaz duzo sie po telefonie na jakas tam infolinie nie spodziewalem. Sprawa teoretycznie nie do zalatwienia zostala rozpatrzona dla mnie pozytywnie od reki. Powodem byl brak polskiej instrukcji.

Kupujac tanie gowna placisz 2 razy.

Ja bym sie przyjrzal jeszcze samemu samochodowi. Patrzyles czy nie ma jakiego lewego poboru? U mnie spiecie robil korektor wysokosci swiatel. Nie pamietam jaki dokladnie byl pobor, ale duzy. W 2 dni rozladowywal zolta optime do zera. Kilka dobrych razy sie tak stalo do momentu jak nie naprawilism. I co ?I nic. Optima ciaga na wyciagarce, grzeje wode, odpala auto w -22 i nie ma problemu. Nie pamietam,ze mam akumulator. Odloz troche szelestow i kup od razu dobry, nowy akumulator w normalnym sklepie. W dluzszej perspektywnie na pewno wyjdzie taniej. Jak bys sprzedawal auto to sobie najwyzej wyjmiesz.

Optima (polecam!) , Varta, Bosch, Centra - dla mnie w tej kolejnosci. Nic innego bym osobiscie nie kupil. Akumulator jest zbyt kluczowy,zeby na nim oszczedzac. Chinksa to sobie mozesz kupic choinke zapachowa albo antene do radia. O! Tyle powiem. :)21
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
Wikson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Wikson » wt mar 01, 2011 4:08 pm

Poniekąd Wojtek_W ma racje nie kupuje się słabych akumulatorów do dużych diesli - jak pisałem kupiłem boscha i działa nawet przy -20 nie narzekam i sprawdź ładowanie również może być wadliwe. Standardowo powinno wynosić 14,5 sprawdzisz najtańszym urządzeniem pomiarowym jakie możesz spotkać w najbliższym elektrycznym. Jak coś to pisz

Pozdrawiam
Wikson
Maverick GLX

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”