TU WITAMY NOWYCH !!!
Moderator: Kosiarz
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Re: TU WITAMY NOWYCH !!!
Smiem twierdzic ze takich wiecej w Polsce niz na wyspach
, tyle juz tego nazwozono

Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Witam ja was mocno .Mam tyranka1 2.4 i będę tu szczery ,że nie kiepa to bryka dla amatora mechanika

Chciałbym się przywitać, czytałem, czytałem ,aż w końcu kupiłem. Dzięki za porady, czasem o coś zapytam.
Na razie doprowadzam do kultury technicznej,choć nie powstrzymałem się i kupiłem już opony.Pozdrawiam.
Na razie doprowadzam do kultury technicznej,choć nie powstrzymałem się i kupiłem już opony.Pozdrawiam.
Witam Wszystkich jestem Marcin ale potocznie i raczej zawsze "Smyku" Czasami będę się posiłkował Waszym zdaniem. Pozdrawiam
Witam!
Jestem Paweł, co raz częściej zaglądam do Was, przyswajając wiedzę na temat Patroli. Myślałem, że będzie prościej rozglądam się za Y61 w benzynie z początku produkcji , ale po przeglądnięciu ogłoszeń - zong
A tak miało być pięknie...
Jestem Paweł, co raz częściej zaglądam do Was, przyswajając wiedzę na temat Patroli. Myślałem, że będzie prościej rozglądam się za Y61 w benzynie z początku produkcji , ale po przeglądnięciu ogłoszeń - zong

2003' XL7 V6
Witam
Jestem Kuba mam 19 lat nie pije od....
. do niedawna mieliśmy z Ojcem jeepa XJ ale udało nam sie go sprzedac i w tym tygodniu zanabyliśmy K160ke. Przeglądam to forum od dłuższego czasu i wywnioskowałem ze ten samochód jest najbardziej trwałym i przede wszystkim najprostszym Patrolem. 
Jestem Kuba mam 19 lat nie pije od....

SuperPatrolSuper K160 34'SIMEX
telefon do mnie: 516 129 444
telefon do mnie: 516 129 444
Witam,
Mam na imię Paweł. Poszukuję auta wyprawowego - ciągle waham się między długim Patrolem Y61 2.8/4.2 a Toyką HDJ 80. Mam nadzieję, że pomożecie znaleźć i wybrać.
Mam na imię Paweł. Poszukuję auta wyprawowego - ciągle waham się między długim Patrolem Y61 2.8/4.2 a Toyką HDJ 80. Mam nadzieję, że pomożecie znaleźć i wybrać.
Y61 Long 2.8
Witam . Mam na imię Wojtek i jestem posiadaczem Nissan-a Terrano II 2.7 TD 
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Terrano II 2.7 TD Long
Witam,
mam na imię Maciej i mieszkam w Warszawie. Nie mam jeszcze auta terenowego, ale rozglądam się... Mam nadzieję, że szanowni koledzy i koleżanki pomogą i doradzą coś.., i potem będziemy mogli urządzać wspólne wypady 4x4. Pozdrawiam
mam na imię Maciej i mieszkam w Warszawie. Nie mam jeszcze auta terenowego, ale rozglądam się... Mam nadzieję, że szanowni koledzy i koleżanki pomogą i doradzą coś.., i potem będziemy mogli urządzać wspólne wypady 4x4. Pozdrawiam
Witajcie.
Już od jakiegoś czasu oglądam dział dotyczący Nissana Patrola. Zastanawiam się, ważę itp, itd.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Jeepa Cherokee trochę zmotanego na MTekach z blokadą itd.
Motałem, motałem a w teren jeżdżę trzy razy w roku
Doszedłem do wniosku, ze to nie ma sensu i podjąłem decyzje o sprzedaży Jeepa i kupnie..... no właśnie.
Podoba mi się Patrol GR. Jeżeli go kupię to nie będę motał tylko używał do zwykłej jazdy, no może kupię jakieś MTeki lub Fedimy Sirocco. Co myślicie? Warto patrola? Zaznaczam, że cenię komfort i będzie mi brakowało automatycznej skrzyni biegów, wiem, że są Patrole z automatem ale to raczej białe kruki
Pozdrawiam jeszcze raz.
Wszelkie opinie wskazane.
Cześć!!!
Czarek
Już od jakiegoś czasu oglądam dział dotyczący Nissana Patrola. Zastanawiam się, ważę itp, itd.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Jeepa Cherokee trochę zmotanego na MTekach z blokadą itd.
Motałem, motałem a w teren jeżdżę trzy razy w roku

Doszedłem do wniosku, ze to nie ma sensu i podjąłem decyzje o sprzedaży Jeepa i kupnie..... no właśnie.
Podoba mi się Patrol GR. Jeżeli go kupię to nie będę motał tylko używał do zwykłej jazdy, no może kupię jakieś MTeki lub Fedimy Sirocco. Co myślicie? Warto patrola? Zaznaczam, że cenię komfort i będzie mi brakowało automatycznej skrzyni biegów, wiem, że są Patrole z automatem ale to raczej białe kruki

Pozdrawiam jeszcze raz.
Wszelkie opinie wskazane.
Cześć!!!
Czarek

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
czy ja wiem czy patrol jest wygodny.... ale jakiej wygody się spodziewać po dwóch sztywnych mostach ?
ja tam lubę nim jeździć, bo mam wtedy w dupie dziury (nie dosłownie)

ja tam lubę nim jeździć, bo mam wtedy w dupie dziury (nie dosłownie)

y60 autobus, czerwony.
To że są 2 sztywne mosty niewiele ma wspólnego z brakiem komfortu.

Powitać jestem marcin może być broda mam terrano 1 2,7td długiego po niewielkich przeróbeczkach ale ogulnie wporzo samochodzik wiadomo to nie patrol ale radzi sobie dobrze a zwłaszcza ze jeżdze nim terz do pracy codziennie. i jak na tą pojemnosc to niewiele pali a przebieg ma niemały!!!!! Pozdrawiam posiadaczy nissanów 

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy 4x4. Na dniach stałam się właścicielką Patrola GR 3.0 TDI (rocznik 2001). Po kilku pierwszych przejażdżkach mam masę pytań. Zacznę od pierwszego - dynamika jazdy/optymalna zmiana biegów:
przy jakich obrotach (optymalnie) doradzacie zmianę biegów? czy w okolicach 2000?
Z góry dzięki za wskazówkę. Pozdrawiam.
Marta
przy jakich obrotach (optymalnie) doradzacie zmianę biegów? czy w okolicach 2000?
Z góry dzięki za wskazówkę. Pozdrawiam.
Marta
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ale też nie pomaga w jego osiąganiuN2O pisze:To że są 2 sztywne mosty niewiele ma wspólnego z brakiem komfortu.

y60 autobus, czerwony.
Witam wszystkich Serdecznie.
Jestem z w-wy i mam na imię Piotrek
Jestem posiadaczem krótkiego y60 RD28T od 2006 i jak do tej pory całą wiedzę dot. serwisowania tego pożdnego autka czerpałem z tego forum.
Niestety mam problem z tylnym mostem. Jakieś pół roku temu zrobiłem lift 2''.
Podczas jazdy ok 60 km/h i odpuszczeniu gazu (lub na luzie) dziwne hurgotanie w tylnej części pojazdu
-Skrzynia obniżona
-krzyżaki nowe (bez sensu wybiłem oryginały które jak się okazało były w stanie idealnym od 91r.)
-brak luzów na wałach
-brak luzów na główkach mostów
Z tego co wyczytałem w różnych postach, sprawdziłem jeszcze luz obrotowy w tylnym moście - No i przy kręceniu za flanszę (lewo, prawo) ewidentnie słychać jakieś stuki tak ja by w prawej piaście.
Prośba do Was o info co do wymiany i jakiś krótki opis jak to wykonać.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Piotrek
Jestem z w-wy i mam na imię Piotrek
Jestem posiadaczem krótkiego y60 RD28T od 2006 i jak do tej pory całą wiedzę dot. serwisowania tego pożdnego autka czerpałem z tego forum.
Niestety mam problem z tylnym mostem. Jakieś pół roku temu zrobiłem lift 2''.
Podczas jazdy ok 60 km/h i odpuszczeniu gazu (lub na luzie) dziwne hurgotanie w tylnej części pojazdu
-Skrzynia obniżona
-krzyżaki nowe (bez sensu wybiłem oryginały które jak się okazało były w stanie idealnym od 91r.)
-brak luzów na wałach
-brak luzów na główkach mostów
Z tego co wyczytałem w różnych postach, sprawdziłem jeszcze luz obrotowy w tylnym moście - No i przy kręceniu za flanszę (lewo, prawo) ewidentnie słychać jakieś stuki tak ja by w prawej piaście.
Prośba do Was o info co do wymiany i jakiś krótki opis jak to wykonać.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Piotrek
Nie założyłeś czasem polibuszy na tył?
Jest na forum taki jeden co walczył z podobnymi objawami ale w longu.

Jest na forum taki jeden co walczył z podobnymi objawami ale w longu.

no niestety
))

Cześć,
Jestem Michał i od tygodnia nie piję... ekhm... to nie to forum ;P. Od tygodnia mam Patrola K260 2.8TD Longa... Na razie ogarniam auto i przymierzam się pomału do pierwszego rajdu turystycznego (zanim nabędę porządne ogumienie...).
Jestem Michał i od tygodnia nie piję... ekhm... to nie to forum ;P. Od tygodnia mam Patrola K260 2.8TD Longa... Na razie ogarniam auto i przymierzam się pomału do pierwszego rajdu turystycznego (zanim nabędę porządne ogumienie...).
Jedyną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych nowych pomysłów...
witam,
od tygodnia jestem posiadaczem nissana patrola k260 2,8 td, na razie "objezdzam" autko i niedługo bede was molestował dziesiątkami mniej lub bardziej głupich pytań
pozdrawiam
od tygodnia jestem posiadaczem nissana patrola k260 2,8 td, na razie "objezdzam" autko i niedługo bede was molestował dziesiątkami mniej lub bardziej głupich pytań
pozdrawiam
- whyduck
- jestem tu nowy...
WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW. OD niedawna stałem się posiadaczem Patrola Pickup-a. Podyskutujemy trochę
Mam trochę pytań, ale to nie w tym wątku! Pozdrawiam Wszystkich

Witam wszystkich forumowiczów 

- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
Witam
. Miał być HDJ, 4Runner, zastanawiałam się nad disco, ale jest Patrol Y61 2,8 td GR, wersja long, z 2000 roku. Dopiero 5 dni w rodzinie - ale już
. Offroadowa dziewica ale na nowych goodrichach. Na razie nie straszcie mnie głowicami itp., babskie emocje nie znają czegoś takiego jak rozsądek. No i piękny jest - a do tego posłuszny aż miło. Pozdrawiam 

Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! 
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
Witaj, po długim pobycie na forum
Autka, gratuluję, najlepsze na świecie bo też takie mam
No i może w przyszłym roku wspólne Marokoko

Autka, gratuluję, najlepsze na świecie bo też takie mam

Lepiej mieć spokój niż rację. 
Parchol Y61 LONG 2,8TDi

Parchol Y61 LONG 2,8TDi
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
GrzechoS pisze:Witaj, po długim pobycie na forum![]()
Autka, gratuluję, najlepsze na świecie bo też takie mam![]()
Długo to trwało - ale wybredna jestem

Noo, wpadł mi nawet do głowy pomysł na nazwę tej uroczej wycieczki (którą tu uroczyście zastrzegam): Pustynny Patrol . Na razie zamierzam przetestować tam patrolka pod koniec czerwca (inszallah, w Maroku bardzo przydatne słowo

Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! 
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com