Nissan Patrol Y60 2.8td jak założyć blow off
Moderator: Kosiarz
Nissan Patrol Y60 2.8td jak założyć blow off
Witam, pytanie jak w temacie ja założyć taki np. taki zawór http://allegro.pl/bov-blow-off-hks-ssqv ... 71594.html ? Chcę to założyć tylko ze względu na fajny odgłos syczenia. Prosiłbym żeby mnie nie krytykować oraz nie pisać tekstu typu "a po co ci to" itp" tylko pomóc mi rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję.
GG 6768956
- wojtek_kom
-
Re: Nissan Patrol Y60 2.8td jak założyć blow off
Ten sam efekt, da głośnik odtwarzający właściwe MP3 

Nissan-y
Zaskrońca se zainstaluj...
też fajnie syczy...
I innych nie wk.urwia...
też fajnie syczy...
I innych nie wk.urwia...
Wujek Dobra Rada 

a widzial ty kiedys blow off'a w diesel'u

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Tak jak najbardziej jest i to nie w jednym także nie widzę problemu. Proszę bardzo http://www.youtube.com/watch?v=wUGOfTwy_v8
GG 6768956
I jeszcze wtrysk paliwa do wydechu w zestawieniu ze świecą zapłonową - będzie marchewa że coś 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-

ja lata temu miałem urządzonko którym podawałem do wydechu w garbusie działeczkę beny tuż po zredukowaniu biegu

jak mi ktoś na dupie siedział za bardzo,czego nie lubię okropnie,miało to piękny piorunujący efekt

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
- Igor V8
-
http://allegro.pl/nissan-patrol-nowy-ze ... 30048.htmlsamuro pisze: taki zawór .... tylko pomóc mi rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję.
... i nie martw się ... będzie syczeć

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- adas bombowiec
Ten odglos wcale nie jest fajny, brzmi jak zepsuta turbina, a to sie kojarzy z wydatkami.samuro pisze:Witam, pytanie jak w temacie ja założyć taki np. taki zawór http://allegro.pl/bov-blow-off-hks-ssqv ... 71594.html ? Chcę to założyć tylko ze względu na fajny odgłos syczenia...
A tak w ogole glowica cala?

Ogólnie dzięki że odpisujecie ale generalnie oprócz "szydzenia" nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi. Czytam wiele postów na tym forum ale takiej kpiny jak ze mnie zrobiono to nie widziałem. Ciekawe czy wszyscy by byli tacy odważni integrując sie razem na "żywo". Jeżeli ten temat będzie nadal taki "zabawny" po prostu go zamknę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
GG 6768956
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Nie, nie, prosimy, nie!!!samuro pisze: Jeżeli ten temat będzie nadal taki "zabawny" po prostu go zamknę.
Pozdrawiam
Obiecujemy poprawę. Naprawdę nie wiem jak się montuje taki zajebisty gadżet jak ten blow-off ale za to chętnie podzielę się wiedza jak zrobić fajny napis NISSAN my Love......
diodowy..

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
- Igor V8
-
Ja na przeprosiny mogę dorzucić zajebisty zestaw naklejek offroadowych 

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

No dobra poddaje się, poczekam aż ktoś napisze coś mądrego.
GG 6768956
to se poczekasz
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
stefan miał w reno. piękne ziuuuuu robiłoramzes pisze:a widzial ty kiedys blow off'a w diesel'u![]()

jak mi się tłumik udupcył to przy 3k erpermów zaczynało gwizdać, a przy zmianie biegu też robiło lekutkie ziuuuuuuuu. przy dzwięku jak w ursusie niezapomniane przeżycia

Zapytałem grzecznie i z kulturą i zostałem wyszydzony perfidnie z "paluchem". Chce sobie to założyć i to jest tylko i wyłącznie moja sprawa, poprosiłem na początku tematu żeby nie kpić ale widzę że mają to w d.... ale nic nieważne. Chce tylko wiedzieć czy juz ktoś z tym się motał i może jakieś pomysły jak to można zamontować nie koniecznie ten z linku. Podobno trzeba mieć przepustnice w aucie żeby to działało a w Patrolu nie ma przepustnicy ale widziałem Patrola z takim psss. Czekam na pomysły.
GG 6768956
montujesz zawór w silniku za pomocą zestawu montażowego otrzymanego przy zakupie 

Dedykowanych do Patrola niema także jest problem. Sa co najwyżej uniwersalne jak to http://allegro.pl/zawor-blow-off-bov-ty ... 40920.html
GG 6768956
jak nie ma to nie ma udupc tłumik za środkowym i zrób 3 dziury. efekt murowany 

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Eee - lepiej zaraz za tym elastycznym łącznikiem 

y60 autobus, czerwony.
A wiec po kolei.
Podstawowa funkcja bova jest niedopuszczenie, by powietrze odbijajace sie od przepustnicy wrocilo do turbiny i dalo w kosc lopatkom. Takze ktos, kto napisal, ze taki dzwiek kojarzy mu sie z problemami z turbo nie ma zadnego pojecia o czym mowi.
Co do Patrola problem jest taki, ze nie ma przepustnicy, wobec czego musisz zamontowac w dolocie, miedzy turbo a kolektorem dolotowym jakas klapke, ktora to bedzie imitowala w/w przepustnice. Blow offa montuje sie za intercoolerem ( domyslam sie, ze y60 jesli go sam nie dolozyles, to go nie ma ) i w miare blisko przepustnicy.
Suma sumarum gra jest niewarta swieczki. Nie dosc, ze montujac taka klapke zaklocasz przeplyw powietrza w dolocie, to do tego dojdzie zapewne ciut wieksze spalanie, bo mniej powietrza dostanie sie do komory silnika, a paliwa tyle samo co wczesniej. No i to kolejna rzecz, ktora moze sie zepsuc. Poza tym bova wbrew pozorom wcale nie jest tak latwo ustawic. Cisnienie w dolocie jest rozne zaleznie od tego, na ile turbo sie rozkrecilo. Jesli sprezyna bedzie zbyt miekka, przy niskim cisnieniu bedzie ladnie dzialac, ale przy peaku, bedzie puszczac troche bokiem, co rowna sie mniejszej mocy i wiekszemu spalaniu. Jesli zas sprezyna bedzie skrecona za mocno, to przy niewielkim cisnieniu powietrze ma duza szanse sie odbic od "nibyprzepustnicy" i wrocic do turbo walac w lopatki.
No i co chyba najmniej istotne, w dieslu turbina nie tylko daje wiecej mocy, ale tez sprawia, ze spaliny sa mniej toksyczne. Jesli wiec odetniesz to "wolne" powietrze, ktore zamiast trafic do silnika, wyleci bokiem, zwiekszasz toksycznosc spalin. Mi to generalnie wisi, ale moze Ty jest pro eko
Moja Supra swiszczala Bovem, plula ogniem i robila wiele innych, bardzo nieekologicznych rzeczy ( np zjadala tylne opony w 8 000 km
)
Jesli jednak zdecydujesz sie mimo wszystko, dobierz odpowiedniego bova, przede wszystkim jesli chodzi o twardosc sprezyny i mozliwosci jej regulacji, do Twojego auta. Patrol ma bardzo male turbo i do tego pompujace jakies smieszne wartosci, szukaj wiec "miekkich" bovow. Mysle, ze Greddy Type-S sie tu sprawdzi, chociaz moze byc ciezko dostepny. Type RS za to zajebiscie brzmi
ale jest napewno za twardy. Tu w aucie kolegi http://www.youtube.com/watch?v=Ss9ZqJN6 ... ideo_title
Na SSQV uwazaj, szczegolnie na allegro i oklicach. Ten model jest szalenie chetnie podrabiany i mozna sie bardzo latwo naciac na chinczyka, ktora rozpadnie sie po kilkuset kilometrach
Podstawowa funkcja bova jest niedopuszczenie, by powietrze odbijajace sie od przepustnicy wrocilo do turbiny i dalo w kosc lopatkom. Takze ktos, kto napisal, ze taki dzwiek kojarzy mu sie z problemami z turbo nie ma zadnego pojecia o czym mowi.
Co do Patrola problem jest taki, ze nie ma przepustnicy, wobec czego musisz zamontowac w dolocie, miedzy turbo a kolektorem dolotowym jakas klapke, ktora to bedzie imitowala w/w przepustnice. Blow offa montuje sie za intercoolerem ( domyslam sie, ze y60 jesli go sam nie dolozyles, to go nie ma ) i w miare blisko przepustnicy.
Suma sumarum gra jest niewarta swieczki. Nie dosc, ze montujac taka klapke zaklocasz przeplyw powietrza w dolocie, to do tego dojdzie zapewne ciut wieksze spalanie, bo mniej powietrza dostanie sie do komory silnika, a paliwa tyle samo co wczesniej. No i to kolejna rzecz, ktora moze sie zepsuc. Poza tym bova wbrew pozorom wcale nie jest tak latwo ustawic. Cisnienie w dolocie jest rozne zaleznie od tego, na ile turbo sie rozkrecilo. Jesli sprezyna bedzie zbyt miekka, przy niskim cisnieniu bedzie ladnie dzialac, ale przy peaku, bedzie puszczac troche bokiem, co rowna sie mniejszej mocy i wiekszemu spalaniu. Jesli zas sprezyna bedzie skrecona za mocno, to przy niewielkim cisnieniu powietrze ma duza szanse sie odbic od "nibyprzepustnicy" i wrocic do turbo walac w lopatki.
No i co chyba najmniej istotne, w dieslu turbina nie tylko daje wiecej mocy, ale tez sprawia, ze spaliny sa mniej toksyczne. Jesli wiec odetniesz to "wolne" powietrze, ktore zamiast trafic do silnika, wyleci bokiem, zwiekszasz toksycznosc spalin. Mi to generalnie wisi, ale moze Ty jest pro eko

Moja Supra swiszczala Bovem, plula ogniem i robila wiele innych, bardzo nieekologicznych rzeczy ( np zjadala tylne opony w 8 000 km

Jesli jednak zdecydujesz sie mimo wszystko, dobierz odpowiedniego bova, przede wszystkim jesli chodzi o twardosc sprezyny i mozliwosci jej regulacji, do Twojego auta. Patrol ma bardzo male turbo i do tego pompujace jakies smieszne wartosci, szukaj wiec "miekkich" bovow. Mysle, ze Greddy Type-S sie tu sprawdzi, chociaz moze byc ciezko dostepny. Type RS za to zajebiscie brzmi

Na SSQV uwazaj, szczegolnie na allegro i oklicach. Ten model jest szalenie chetnie podrabiany i mozna sie bardzo latwo naciac na chinczyka, ktora rozpadnie sie po kilkuset kilometrach
Pomyśl jak będziesz uruchamiał ten zawór ? Mikro włącznikiem pobierającym sygnał na pedale gazu? To chyba tu jest kluczowym problemem a nie trąbka, która zrobi psssyk.samuro pisze:Dedykowanych do Patrola niema także jest problem.

Life's Too Short For A Full Time Job
A co do tego co napisalem wyzej i dywagacji na temat zdrowych i niezdrowych dzwiekow.
20-22 i 35 sekunda http://www.youtube.com/watch?v=lFQyOWE3 ... ure=fvwrel pieknie slychac, jak turbo dostaje po lopatkach odbitym od przepustnicy powietrzem.
20-22 i 35 sekunda http://www.youtube.com/watch?v=lFQyOWE3 ... ure=fvwrel pieknie slychac, jak turbo dostaje po lopatkach odbitym od przepustnicy powietrzem.
ten z linku to własnie taka podróba jak wynika z opisuSpecter pisze:Na SSQV uw
allero pisze:Oferuję fabrycznie nowy zawór Blow Off wzorowany na HKS SSQV
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz kolego Specter czyli bez imitacji przepustnicy po prostu sie nie da tak?
GG 6768956