Terrano II / Maverick ---- podświetlenie panelu ogrzewania
Moderator: Kosiarz
Terrano II / Maverick ---- podświetlenie panelu ogrzewania
Witam . Oświetlenie tablicy rozdzielczej już zrobiłem ale padło mi podświetlenie suwaków od panelu ogrzewania. Nie mogę wykoncypować jak się do tego dobrać . Może ktoś podpowie ?
Re: Terrano II / Maverick ---- podświetlenie panelu ogrzewan
Aby sie do tego dobrać trzeba praktycznie wszystkie plastiki do okuła odkręcić , i delikatnie wysunąć cały ten panel. Pamiętaj że są tam linki od spodu ... Ogólnie to rozkręcać rozkręcać rozkręcać ... oczywiście ja mówię o panelu suwakowymHoare pisze:Witam . Oświetlenie tablicy rozdzielczej już zrobiłem ale padło mi podświetlenie suwaków od panelu ogrzewania. Nie mogę wykoncypować jak się do tego dobrać . Może ktoś podpowie ?
A robiłeś coś z oświetleniem liczników elektronicznych na tablicy (przebiegu, godziny itp), bo w moim podświetlony jest tylko środek tego elementu i działa mi to na nerwy. Jak tak się dobrać i czy da się coś z tym zrobić ?
Niestety w modelu z elektronicznym licznikiem jeszcze tego nie rozbierałem bo jeszcze działa , tak samo w tym z cyferkami na kółeczkach . Ale jeśli delikatnie rozbierzesz to na pewno nic nie popsujesz. Ja zawsze musiałem się sam uczyć
i wiem jedno : wszystko jest dla ludzi tylko spokojnie i metodycznie 

W moim licznik przebiegu jest na kółeczkach a na środku tablicy jest elektroniczny zegarek i ten zegarek jest podświetlony normalną żaróweczką jak reszta tablicy. Można przypuszczać , że elektroniczne liczniki przebiegu są tak samo rozwiązane. Podstawa : rozbierać powoli i bez pośpiechu , nic na siłę. Powodzenia . Ja wymiękłem po rozebraniu panelu ogrzewania.