Terrano II / Maverick ---- podświetlenie panelu ogrzewania

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Hoare
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Terrano II / Maverick ---- podświetlenie panelu ogrzewania

Post autor: Hoare » wt wrz 27, 2011 5:37 am

Witam . Oświetlenie tablicy rozdzielczej już zrobiłem ale padło mi podświetlenie suwaków od panelu ogrzewania. Nie mogę wykoncypować jak się do tego dobrać . Może ktoś podpowie ?

Awatar użytkownika
Satelita

Re: Terrano II / Maverick ---- podświetlenie panelu ogrzewan

Post autor: Satelita » wt wrz 27, 2011 4:39 pm

Hoare pisze:Witam . Oświetlenie tablicy rozdzielczej już zrobiłem ale padło mi podświetlenie suwaków od panelu ogrzewania. Nie mogę wykoncypować jak się do tego dobrać . Może ktoś podpowie ?
Aby sie do tego dobrać trzeba praktycznie wszystkie plastiki do okuła odkręcić , i delikatnie wysunąć cały ten panel. Pamiętaj że są tam linki od spodu ... Ogólnie to rozkręcać rozkręcać rozkręcać ... oczywiście ja mówię o panelu suwakowym

pow
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pow » ndz paź 02, 2011 2:03 pm

A robiłeś coś z oświetleniem liczników elektronicznych na tablicy (przebiegu, godziny itp), bo w moim podświetlony jest tylko środek tego elementu i działa mi to na nerwy. Jak tak się dobrać i czy da się coś z tym zrobić ?

Awatar użytkownika
Satelita

Post autor: Satelita » ndz paź 02, 2011 2:07 pm

Niestety w modelu z elektronicznym licznikiem jeszcze tego nie rozbierałem bo jeszcze działa , tak samo w tym z cyferkami na kółeczkach . Ale jeśli delikatnie rozbierzesz to na pewno nic nie popsujesz. Ja zawsze musiałem się sam uczyć :) i wiem jedno : wszystko jest dla ludzi tylko spokojnie i metodycznie :)

Hoare
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Hoare » ndz paź 02, 2011 2:41 pm

W moim licznik przebiegu jest na kółeczkach a na środku tablicy jest elektroniczny zegarek i ten zegarek jest podświetlony normalną żaróweczką jak reszta tablicy. Można przypuszczać , że elektroniczne liczniki przebiegu są tak samo rozwiązane. Podstawa : rozbierać powoli i bez pośpiechu , nic na siłę. Powodzenia . Ja wymiękłem po rozebraniu panelu ogrzewania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”