jakie , na Rzeczpospolitą , czy na Trybunę Ludu

Moderator: Kosiarz
+ wylezie tyle roboty, że taniej silnik zmienić. U jednego kumpla wyszło kole 10 (Simbus pisze:Mój patrol po zaaplikowaniu mu kół 33 cale plus ponad 500 kg gratów faktycznie jest słabszy i czuć że przydałyby się wolniejsze przełożenia. Podpowiedzcie mi proszę jakie mniej więcej czekają mnie koszty zmiany przełożeń ? Jestem zielony w tym temacie a zaprzyjaźniony mechanik mówi o kwocie około 6 tyś
Japierdo.ę ...adekq pisze: Oryginał nissan 37 zlociszy/sztuka.
Myślę że i tak krótkoSimbus pisze: zaprzyjaźniony mechanik mówi o kwocie około 6 tyś
2.8 ma 4.625, zaś 3.0 Manual 4.11, Automat 4.33 - a koszt przełożeń to nie wszystko, śmiem twierdzić, że to ułamek kwoty. Jeśli ma być zrobione, to muszą być zmienione łożyska i uszczelniacze. A to nie będzie kosztowało 400pln.KarolSawiak pisze:jak zmieniasz na przełożenia 4.66 z Patrola 2.8 ( a masz chyba 4.33 z Patrola 3.0) to możesz i po 400zł za główke mostu dać jak trafi się okazja , a wymienisz sobie samodzielnie jak umiesz bo filozofi tam nie ma większej
Wiem, wiem.. jeśli mówi się o 3.0 to co by nie było to silnik do dupyBa pisze: po drugie jak 3.0 na 33 nie jedzie to chyba masz już dupiaty silnik. Gdy ten silnik jest zdrowy to zapierdziela.
Wątek od początku warto przejrzeć...Blues4x4 pisze:Panowie, a jak sprawa ma się z anglikiem Y60 4,2D?
Obecnie w tylnym moście jest przełożenie 37:8 i zależy na maksymalnym momencie przeniesionym na koło.
Jakie są dostępne przełożenia dla tego mostu, 38:7 i 40:7 (czy inne) ?
Oryginalnie y60 4,2d powinien mieć 4,11Blues4x4 pisze:Panowie, a jak sprawa ma się z anglikiem Y60 4,2D?
Obecnie w tylnym moście jest przełożenie 37:8 i zależy na maksymalnym momencie przeniesionym na koło.
Jakie są dostępne przełożenia dla tego mostu, 38:7 i 40:7 (czy inne) ?
Tylko 4.8 benzyna ... zniesie wszystko pod warunkiem że to oryginalny produkt Nissansebeks pisze:Jest jakaś tabela ze spisem WSZYSTKICH przełożeń z Y60 oraz Y61 ? Szukam mostu o przełożeniu w okolicy 3,5 który zniesie jakieś 800Nm
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości