...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 2
Moderator: Kosiarz
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 2
przecież już Ci panie pisałem kiedyś , przede wszystkim regulacja gazu , jaki masz parownik - reduktor , jak podciśnieniowy wyjeb kup nowszej generacji , ja mam BRC i jest o niebo lepiej jak na landi renczo a niby te same parametry ,a najpierw zrób tak :
- sprawdź w jakim stanie masz kopułkę i palec
-potem każdą świece czy wszystkie tak samo wyglądają
-sprawdź czy na swiecach te nakrętki są dokręcone
-kabele czy są do odpowiednich świec włożone ( choć mój na pomylonych tez jechał ale strasznie kopcił )
-i jedź do gazonika na regulacje i sprawdzenie instalacji 30 zł i masz po problemie
kopułki nie da się załozyć inaczej , ma takie wypustki
-kabele czy są do odpowiednich świec włożone ( choć mój na pomylonych tez jechał ale strasznie kopcił )
-i jedź do gazonika na regulacje i sprawdzenie instalacji 30 zł i masz po problemie
Super parchatek Super y60 

Jak skończę proces nabywania mieszkania i się trochę odkuje to nabędę i gaźnik i opony i wszystko zakonserwuje a na razie jestem bardzo mocno finansowo ograniczony pewnie jeszcze z 1-2 miesiące a jeździć się chce 
A jaka jest poprawna kolejność kabli jak to sprawdzić?

A jaka jest poprawna kolejność kabli jak to sprawdzić?
- bilans
- Kontaktowanie:
pawel abramczyk pisze:przecież już Ci panie pisałem kiedyś , przede wszystkim regulacja gazu , jaki masz parownik - reduktor , jak podciśnieniowy wyjeb kup nowszej generacji , ja mam BRC i jest o niebo lepiej jak na landi renczo a niby te same parametry ,a najpierw zrób tak :
święte słowa ..
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
N2O pisze:Wygląda na klocek wkładany między półośki(potrzebny do ustawienia luzów na łożyskach kół) w niektórych modelach terrano.caver pisze:W komplecie z blokadą ARB RD136 (Patrol, przednia) jest część ze zdjęcia. Przerabiał może ktoś ten temat. Nie mam pojęcia gdzie to zamontować?![]()

GU4-37", Sprinter camper-32", Man-48"
Dobra Został z listy jeszcze tylko gazownikbilans pisze:pawel abramczyk pisze:przecież już Ci panie pisałem kiedyś , przede wszystkim regulacja gazu , jaki masz parownik - reduktor , jak podciśnieniowy wyjeb kup nowszej generacji , ja mam BRC i jest o niebo lepiej jak na landi renczo a niby te same parametry ,a najpierw zrób tak :
święte słowa ..

Założyłem nową kopułkę i palec pracuje jakoś lepiej chyba troszkę ale obaczymy jak się przejadę do roboty...
Aczkolwiek wczoraj po przeczyszczeniu kopułki jak jechałem to dało się odczuć spontanicznie poprawę raz zaczynał żyć a raz szedł jak zwykle ale były takie rowki na elektrodach powypalane z 0.5-1mm
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
jeżeli jeździsz na lpg to nie dotykaj gaźnika , nie ma części a regeneracja w moim przypadku kosztowała 250 zł , a że masz ten z elektryką i podciśnieniami to nie wiem czy ktoś to ogarnie , nowy kosztuje ponad 3000 (w zależności od kursu USA) i nie wiadomo czy są w stanie go zamówić , jak ma przebłyski to coś z ustawieniami , może kąt zapłonu ,

No zobaczę teraz z nową kopułką...
Masz u siebie LPG? Jak tak to też masz zmniejszony przekrój wlotu powietrza? Bo umnie jest taka końcówka redukcyjna a jak ją zdejmuje to obroty spadają drastycznie...
Masz u siebie LPG? Jak tak to też masz zmniejszony przekrój wlotu powietrza? Bo umnie jest taka końcówka redukcyjna a jak ją zdejmuje to obroty spadają drastycznie...
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
mam lpg i tylko na tym jeżdże i odpalam , mikser mam bezpośrednio na gaźniku , z jedną śrubą regulacyjną ,

Beny nie masz?
Zima nie ma problemu z tym?
Bo jak mialem UAZA i padla mi bena to lalem do chlodnicy ciepla wode, mikser opalarka troche i palil od strzala, ale sma procedura byla upierdliwa.
Zima nie ma problemu z tym?
Bo jak mialem UAZA i padla mi bena to lalem do chlodnicy ciepla wode, mikser opalarka troche i palil od strzala, ale sma procedura byla upierdliwa.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Ale nie masz żadnej redukcji wlotu powietrza do filtra??pawel abramczyk pisze:mam lpg i tylko na tym jeżdże i odpalam , mikser mam bezpośrednio na gaźniku , z jedną śrubą regulacyjną ,
Mi parch narazie przy -5 od pierwszego odpala na gazie
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
nie mam benzyny , po mimo zregenerowania gaźnika paliwo przecieka przez jakieś ustrojstwo od przyspieszenia , po lewej stronie gaźnika taka dźwigienka ,
odpala od kopa , jak jest mróz to mu w dolot ciepły samostart psikam i odpala bez problemu
nie mam żadnych zwężek w dolocie , wyjeb to , jedyne co mi zwęża dolot do mikser ale nie ma to wpływu na pracę silnika
kurde nie umie wsadzić zdjęć , bo bym Ci pokazał jak mam
odpala od kopa , jak jest mróz to mu w dolot ciepły samostart psikam i odpala bez problemu
nie mam żadnych zwężek w dolocie , wyjeb to , jedyne co mi zwęża dolot do mikser ale nie ma to wpływu na pracę silnika
kurde nie umie wsadzić zdjęć , bo bym Ci pokazał jak mam

Wgraj gdzieś w net i kliknij nad postem przycisk IMG i wstaw w środek tego co wyskoczy link 
Ja jutro zrobię i pokarze jak to u mnie wygląda bo zaraz się do roboty zbieram i mi się już nie chce latać do autka
A jeszcze jedno jakie masz obroty na jałowym? jak jest zimy i jak się nagrzeje?

Ja jutro zrobię i pokarze jak to u mnie wygląda bo zaraz się do roboty zbieram i mi się już nie chce latać do autka
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
nie wiem jakie mam obroty bo jeszcze nie założyłem obrotomierza

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Bo na dolocie nie ma być żadnych innych zwężek niż mikser. To mikser jest zwężką Venturiego (czy jak mu tam byłopawel abramczyk pisze:...
nie mam żadnych zwężek w dolocie , wyjeb to , jedyne co mi zwęża dolot do mikser ale nie ma to wpływu na pracę silnika ...

Paweł
Dopasuj sobie jakiś prostszy gaźnik.
miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
SlonPl pisze:Wgraj gdzieś w net i kliknij nad postem przycisk IMG i wstaw w środek tego co wyskoczy link
u mnie w obydwu benzynach wlot filtra powietrza ustawilem jak najbardziej sciany grodziowej,i nigdy nie mialem problemu z gazem,choc mysle nad tym by mu blosa zalozyc

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Ma chodzić dobrze nawet bez filtra. Jeśli po zdjęciu go coś się dzieje to instalacja jest skopana.
miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
miałem to wsadzone , używane bo używane ale com się u wk..riał to moje , daj se spokój z blosem , ja nie odczułem żadnej różnicy w patrolu , w mondeo jeździło i bmce też ale szczerze szkoda kasy na blosa , dobry mikser na średnicę gaźnika to 200 zł , i zapitala aż miłotomek 79 pisze:SlonPl pisze:Wgraj gdzieś w net i kliknij nad postem przycisk IMG i wstaw w środek tego co wyskoczy link
u mnie w obydwu benzynach wlot filtra powietrza ustawilem jak najbardziej sciany grodziowej,i nigdy nie mialem problemu z gazem,choc mysle nad tym by mu blosa zalozyc
co do obudowy filtra to się zgadza ma być odwrócony w stronę grodzi
a gaźnik mam taki najprostrzy , nic nie zamierzam kombinować , prawie pasuje z forda granady z rozstaw śrub lekko się nie zgadza ale kryzę można zrobić za 150 zł . ale po co
jak ogarnę laptopa i nauczę się zdjęcia dawać to założe wątek tylko o trolu L 28 i spoa coby potomni wiedzieli
no chyba że wcześniej kupiec sie znajdzie

A jak uchwyt pbrucic jak mi wezyki podcisnienia ograniczaja ruch. Pozatym i tak mu chce kibel rure wstawic ale niewiem siak bo filtr ma dwa wloty od przodu i od dolu a w srodku jakas klapke sterowana podcisnieniem.
To zwerzenie mam na wlocie od czola a na przewodzie z miksera zaworek zalozony...
To zwerzenie mam na wlocie od czola a na przewodzie z miksera zaworek zalozony...
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Ja tam wolałbym mieć działające alternatywne zasilanie 
SlonPl
Pokaż to cudo
Coś mi się zdaje że ktoś nieźle to zdrutował 

SlonPl
Pokaż to cudo

miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
SlonPl pisze:A jak uchwyt pbrucic jak mi wezyki podcisnienia ograniczaja ruch. Pozatym i tak mu chce kibel rure wstawic ale niewiem siak bo filtr ma dwa wloty od przodu i od dolu a w srodku jakas klapke sterowana podcisnieniem.
wlasnie poka poka,bo tam jakas sieczka niezla u ciebie

lo matko
przedluz wszystkie weze,choc ja nie musialem,i obroc ten filtr w bok,ku pomie sprzegla,po zatym co to zawaz zasilajacy
ogrodowy jakis 

przedluz wszystkie weze,choc ja nie musialem,i obroc ten filtr w bok,ku pomie sprzegla,po zatym co to zawaz zasilajacy

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Ooooo stary
Ale kłąb drutu 
Ze zdjętym filtrem robi?

Ze zdjętym filtrem robi?
miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
WAz moj jest... Motalem na szybko bo stary byl mocno pekniety
A weze nie stykna
A weze nie stykna
nie probowalem, wystarczy ze dekiel zdejme chyba?