Gdzie mieszczuchy myją auta po błotnych eskapadach?? WAWA
Moderator: Kosiarz
Gdzie mieszczuchy myją auta po błotnych eskapadach?? WAWA
Tak się zastanawiam, czy macie jakieś myjnie w Wawie gdzie obmyją auto z błota i nie będą płakać z tego powodu??
Mieszkam w bloku i nie mam własnego podwórka.
Wszędzie zakazy a jak kiedy podjechałem Yeti po "testach" to pan na myjni miał na końcu języka aby mi powiedzieć @#$!%@$
Mieszkam w bloku i nie mam własnego podwórka.
Wszędzie zakazy a jak kiedy podjechałem Yeti po "testach" to pan na myjni miał na końcu języka aby mi powiedzieć @#$!%@$
Pozdrawiam
Patrol Y61-2,8 TD LONG - na wyprawy.
Re: Gdzie mieszczuchy myją auta po błotnych eskapadach?? WAW
Aqua na ciszewskiego np. ( ursynow )
jak dobrze ze juz wiosna to mozna odpalic karcher;a ... i poswiecic jedno popoludnie na przeplukanie auta

jak dobrze ze juz wiosna to mozna odpalic karcher;a ... i poswiecic jedno popoludnie na przeplukanie auta

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Dokładnie, koniec przymrozków odkręciłem kran na polu i myjka w dłoń. Od 2 lat przymierzam się do podciągnięcia kranu z kotłowni do garażu jakieś 3m
Wtedy miał bym ciepłą myjkę przez cały rok, no ale...
U nas na myjniach pod marketami nikt się nie czepia, ale jak ostatnio swojego umyłem to mi się zrobiło głupio. Zostało takie gruzowisko że pomimo kolejki nikt za bardzo nie chciał wjeżdżać na moje stanowisko. Wrzuciłem 3 zł i spłukałem wszystko w okolice kratki, na następny dzień podłączyłem kran na ogródku...

U nas na myjniach pod marketami nikt się nie czepia, ale jak ostatnio swojego umyłem to mi się zrobiło głupio. Zostało takie gruzowisko że pomimo kolejki nikt za bardzo nie chciał wjeżdżać na moje stanowisko. Wrzuciłem 3 zł i spłukałem wszystko w okolice kratki, na następny dzień podłączyłem kran na ogródku...
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
No kurka, ja nie mam tego ogródka, no i kranu...Sawa GR pisze:........................... Wrzuciłem 3 zł i spłukałem wszystko w okolice kratki, na następny dzień podłączyłem kran na ogródku...
Pozdrawiam
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Dlatego pisałem u nas nikt się pod marketami nie czepia błocka. Na jednej myjce codziennie ekipa od budowy kanalizy, zjeżdżając na bazę myje sobie catepillary, nikt ich sie nie czepia a zostawiają piaskownicę albo słomę...
Coś tam u was w stolycy nie bardzo, stoi w jakimś regulaminie myjni jak bardzo mocno utyranym samochodem możesz przyjechać?
Coś tam u was w stolycy nie bardzo, stoi w jakimś regulaminie myjni jak bardzo mocno utyranym samochodem możesz przyjechać?

Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
Ja myję w samoobsługowej w Alejach Niepodległości, ale zawsze spłuczę co spadło, poza tym staram się większe pacyny kijeczkiem oberwać jeszcze poza drogą. Nawet specjalnie przed myjnią jeździłem na polną drogę obtrącić większe kawałki, bo w myjni jak taka gruda jak cegła spadnie, to jest kłopot. Z drugiej strony Patrol na MT ma znacznie większe możliwości ublocenia się niż Kyron
Zwykle u mnie 80% mycie to płukanie podwozia, wymywanie błota z ramy i osłon, nadwozie to chwila.

Zwykle u mnie 80% mycie to płukanie podwozia, wymywanie błota z ramy i osłon, nadwozie to chwila.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Na myjniach samoobsługowych sieciówek BP czy Orlen nikt się nie czepia bo obsludze naogół nie zależy. Jest takich kilka. Ja tam jeżdzę zeby zgrubnie zmyć syf - zawsze po sobie sprzątam i nikt się nigdy nie czepia. TAk naprawdę najważniejsze moim zdaniem jest umycie podowozia w szczególnosci z zakamarków nadkoli, ramy i itp. Stojące tam błoto zmienia swoją wilgotność i i wywyołuje korozje. Umycie podwozia to problem ja zanam jedno miejsce z podnośnikiem zakład zabezpieczeń antykorozyjnych na tyłach stacji orlen ( strona zachodnia ulicy ) przy Prymasa Tysiąclecia
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Pomaluj śliskim epoxydem, błoto prawie samo odpada. Wcześniej ciężko było błocko wypłukiwać, teraz jak mam wszystko pomalowane, błocko szybko wyłazi, ze wszelkich zakamarków. Często wystarczy kilka dużych kałuż i tak ze 80km/h.
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
Ja mam BP pod nosem z myjnią samoobsługową ale te wszystkie oznaczenia, że qudów i terenówek myć nie wolno mnie odstraszają.
Pozdrawiam
Tak jak ramzes napisał na Ursynowie można śmiało myć np na Ciszewskiego (tam jest myjnia ze słoniem chyba) czy na Płaskowickiej (skrzyżowanie z Rosoła koło Orlenu jest tam myjnia yellow czy jakoś tak)
Nikt tam nigdy się do mnie nie czepiał ale może dlatego że są przyzwyczajeni bo niedaleko jest "Skarpa" i "Pola wilanowskie" gdzie można nieźle samochód pobrudzić
Nikt tam nigdy się do mnie nie czepiał ale może dlatego że są przyzwyczajeni bo niedaleko jest "Skarpa" i "Pola wilanowskie" gdzie można nieźle samochód pobrudzić

W teorii nie ma różnicy między teorią a praktyką... Ale w praktyce jest.
Trochę daleko ode mnie, bo ja zdrugiej strony mieszkam ale jak będzie potrzeba to się Ursynów lekko zabrudziadaśko pisze:Tak jak ramzes napisał na Ursynowie można śmiało myć np na Ciszewskiego (tam jest myjnia ze słoniem chyba) czy na Płaskowickiej (skrzyżowanie z Rosoła koło Orlenu jest tam myjnia yellow czy jakoś tak)

Pozdrawiam
Robo wash na Czarnomorskiej
No co Ty? Do Robowasha wppuszczą takiego ubłoconego??Salata123 pisze:Robo wash na Czarnomorskiej
... chociaż może i wpuszczą ale potem porządnie skasują

Pozdrawiam
Radzymińska vis a vis Trockiej.... tam myje, spłukuję po sobie i jest gitara
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Ja spłukuję na Płochocińskiej. zaraz za zjazdem z Modlińskiej, po lewej albo w Markach na Lewandów. Zero problemów, chociaż na Płochocinskiej wyskoczył koleś z budki i mówi "traktorów nie myjemy" Odpowiedziałem "to nie myjcie" i robiłem swoje. Od tamtej pory pan przychodzi i nawet z uśmiechem coś tam zagaduje 

Dobre.jagódka pisze:Ja spłukuję na Płochocińskiej. zaraz za zjazdem z Modlińskiej, po lewej albo w Markach na Lewandów. Zero problemów, chociaż na Płochocinskiej wyskoczył koleś z budki i mówi "traktorów nie myjemy" Odpowiedziałem "to nie myjcie" i robiłem swoje. Od tamtej pory pan przychodzi i nawet z uśmiechem coś tam zagaduje
Myślę, że w wiekszości takich myjni samoobsługowych nie można myć "traktorów" kwestia tylko czy ktoś się przyczepi

Pozdrawiam
Mozna myc, tylko myjnia musi byc przygotowana.leokady pisze: Myślę, że w wiekszości takich myjni samoobsługowych nie można myć "traktorów" kwestia tylko czy ktoś się przyczepi
Po myciu nie splukiwac tego do studzienki, tylko szufla i do taczki mozna zaladowac i wysypac gdzies obok, gdzie wskaze obsluga. Czasem obsluga sama potrafi to zrobic.
Dokladnie. Najwazniejsze nie robic bydla. Na zadnej BP nigdy nie gonili chociaz tabliczki wisza. Ale zawsze piatka idzie na sprzatniecie po sobie.
A prywaciarzy omijac no tam tylko kurz lubia splukiwac... Nie raz z morda wyskakiwali zanim wjechalem... Najwieksze buraki na Gorczewskiej vis a vis Wola Park - od lat tam plaskiego mylem ale jak raz uje do mnie wyskoczyli to myslalem ze do rekoczynu z mojej strony dojdzie. Zlotowki in juz nigdy nie zostawie.
A prywaciarzy omijac no tam tylko kurz lubia splukiwac... Nie raz z morda wyskakiwali zanim wjechalem... Najwieksze buraki na Gorczewskiej vis a vis Wola Park - od lat tam plaskiego mylem ale jak raz uje do mnie wyskoczyli to myslalem ze do rekoczynu z mojej strony dojdzie. Zlotowki in juz nigdy nie zostawie.
PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Ehhhh. Jeszcze jak się zajmowałem myciem samochodów to z szerokim usmiechem witałem wszelkie uebane terenówki
no ale ja też lubię ubłocić sprzęt...
Oczywiście nawet złocisza dopłaty nie wołałem.

Oczywiście nawet złocisza dopłaty nie wołałem.
miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
W Falenicy jest Myjnia Syrena na Patriotów vis a vis PKP Falenica. Chłopaki myją wszystko, czasem tylko delikatna dopłata za jak to cennik określa "wybitnie" brudne auta 

GR Y60 -> Y60Long -> 4Runner 3.0v6 - >Y60 Long 

- chemik2000
-
było... nerwowo...

Pozdrawiam