T2 przednie zawieszenie
Moderator: Kosiarz
T2 przednie zawieszenie
Co jest powodem że auto ma dziwnie nisko przód a tył stoi wysoko 

Gaz 69M z 1955 - DO SPRZEDANIA
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
mnie to tez bedzie czekac za niedlugo... tyl stoi wysoko a przod oklapl... ale to sie zrobi jak bede wymienial opony
btw jaki rozmiar opon jest optymalny do seryjnego T2?
A pytanie do kolegow mam takie: ile mechanik moze skasowac szelestow za podkrecenie drazkow?? Za odpowiedz dzieki

A pytanie do kolegow mam takie: ile mechanik moze skasowac szelestow za podkrecenie drazkow?? Za odpowiedz dzieki

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
jak tylko bedzie czas zeby dokonczyc strone to i tak bede musial odwiedzic firme i na pewno z Grzeskiem zagadam... poki co mam w cholere roboty w pewnej firmie na okresie probnym... a co do firmy na R... to sadze, ze zrobia i to dobrzeMarcin-Kraków pisze:Pogadaj z ojcem dyrektorem niech cie zaanonsuje w pewnej firmie na R.. i ci to zrobia.czarny bielsko pisze: A pytanie do kolegow mam takie: ile mechanik moze skasowac szelestow za podkrecenie drazkow?? Za odpowiedz dzieki

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
bzdury gada, nówka salonówka nie jest siadnięta.
Mi w serwisie autoryzowanym, dawno temu mechanicy-wymieniacze ustawiali w/g norm fabrycznych. Nie był po tej operacji klapnięty.
A w ogóle, to moja rada jest taka, że jak już to robicie w mądrym warsztacie, to od razu trzeba poprosić o przestawienie na wieloklinie. Bo z czasem wymagania co do wysokości rosną i dużo łatwiej potem samemu sobie podkręcić
ASO dwa lata temu za regulację ( z przestawianiem właśnie ) i zbieżność zainkasowali 200zł. W/g mnie znośnie
Mi w serwisie autoryzowanym, dawno temu mechanicy-wymieniacze ustawiali w/g norm fabrycznych. Nie był po tej operacji klapnięty.
A w ogóle, to moja rada jest taka, że jak już to robicie w mądrym warsztacie, to od razu trzeba poprosić o przestawienie na wieloklinie. Bo z czasem wymagania co do wysokości rosną i dużo łatwiej potem samemu sobie podkręcić

ASO dwa lata temu za regulację ( z przestawianiem właśnie ) i zbieżność zainkasowali 200zł. W/g mnie znośnie

łoś też człowiek
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Załóż nowe drążki to zobaczysz jak przód bedzie stał, jak przód siadnięty to znaczy że czas drążków juz minął i ta operację trzeba będzie powtarzać coraz częściej
zawsze mozna drążki przeprężyć przestawiając na wieloklinie ale tego bym nie stosował w pojazdach co są eksploatowane w terenie bo przprężony drążek przy dobiciu może skończyć żywot, i to ci powie każdy mechanik i zrobi ci ale tylko na twoją odpowiedzialność
ja założyłem nowe i od roku upalam Terranko w terenie i pomiary nie pokazały aby sie przód coś obniżył
no ale ja sie mogę nieznać mam w końcu T1
zawsze mozna drążki przeprężyć przestawiając na wieloklinie ale tego bym nie stosował w pojazdach co są eksploatowane w terenie bo przprężony drążek przy dobiciu może skończyć żywot, i to ci powie każdy mechanik i zrobi ci ale tylko na twoją odpowiedzialność
ja założyłem nowe i od roku upalam Terranko w terenie i pomiary nie pokazały aby sie przód coś obniżył
no ale ja sie mogę nieznać mam w końcu T1
Czwarte serce 

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
moje umarly ze starosci, mialy 260kkm przelataneWiechu pisze:Ja mam przestawione, pierwszy raz.
Może nie upalam co tydzień, ale swoje już w d...pę dostał.
Przelatałem 40tyś i stoi jak stał po regulacji.
Może Twoje, były już któryś raz z rzędu przestawiane i dlatego klękły ?
no ale teraz sa nowe i troszke go pomotalem
Czwarte serce