hałas w skrzyni biegów terrano II
Moderator: Kosiarz
Re: hałas w skrzyni biegów terrano II
kupuje patrola terrano to już nie dla mnie 

Nissan Terrano II 2,7TDI
...ale też mniej o 25 KMThespian pisze:trzeba było kupić TD a nie TDI, masz wtedy 80% mniej pierdół które mogę się zepsuć

WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
O widzę że skarbonka ma jeszcze drugie dnofotokora pisze:kupuje patrola terrano to już nie dla mnie

Posłuchaj: Każde następne auto kupowałem w miarę możliwości młodsze wiekowo. Z Maverickiem postąpiłem diametralnie inaczej, cofając się do ery dinozaurów. Ten dinozaur teraz pozytywnie mnie zaskakuje. Generalnie był to udany, niedrogi zakup, którym bezstresowo opylam sobie wakacyjne wyjazdy.
zmiana decyzji
terrano zrobie na cacy i oddam w ręce żony a ja rozbije wiosną świnke i kupie se patrola 

Nissan Terrano II 2,7TDI
Nofotokora pisze:zmiana decyzjiterrano zrobie na cacy i oddam w ręce żony a ja rozbije wiosną świnke i kupie se patrola

Kup se Patrola. Koszty są przynajmniej męskie 

...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
K160 SD33
Końcówka drążka wew. (w IC): t2 - 35zł, patrol - 135 złWhitie pisze:Kup se Patrola. Koszty są przynajmniej męskie

WJ21
no dobra to powiedzcie mi jeszcze jakie sa szanse na wytarganie sprzęgła pod domem bez specjalnego sprzętu?
Nissan Terrano II 2,7TDI
Mówią, że trzeba skrzynię wyjąć.... a inni, że da się odsunąć... Tak czy inaczej pod blokiem / domem karkołomne to zajęcie...
K160 SD33
K160 SD33
jak mi dzisiaj w "warsztacie" powiedzieli że za 800zł zmienią mi sprzęgło to ich wyśmiałem.
robie pod blokiem
i napisze czy sie da 
robie pod blokiem

Nissan Terrano II 2,7TDI
Da się, ale lewarki, opuszczanie skrzyni samemu, wygoda, itp itd... a jeśli robisz sam i coś się omsknie, i skrzynia spadnie na głowę, to będzie ała 

Dołożyli mu te konie żeby na asfalcie bardziej SUV'a przypominał, bo 100 koni w terenie w zupełności wystarczanissterr pisze:...ale też mniej o 25 KM

Tylko za jaką cenę

ja płaciłem 400zł i byłem przy tym, skomplikowana sprawa. Powodzenia życzę bez kanału czy podnosnika. Ale znam gościa co robił to pod domem, więc się da.
no i skrzynia zdjęta. tarcza sprzęgla wysypana wieloklin w tarczy lata luzno i stuka. ale czy to powoduje hałas w kabinie podczas jazdy?
wałekktóry wychodzi ze skrzyni ma lekki luz i kręci się jakby glośno .
Nissan Terrano II 2,7TDI
albo jezdzić autobusem wtedy masz 100% pierdół mniejThespian pisze:trzeba było kupić TD a nie TDI, masz wtedy 80% mniej pierdół które mogę się zepsuć

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
no panowie zalałem dziś do osobówki testowo nowy olej (dostałem troche na próbe), powiem ze jestem w szoku jak skrzynia działa (a na nią nie narzekałem), teraz poprosze żeby mi jeszcze dosłali tego cuda i zaleje nim wsio w miśku i nissanie
nie dość że skrzynia bezgłośnie pracuje to biegi wchodzą jak masełko, redukcja z 5 biegu na 3 przy 4,5 tys obrotów w dieslu i bieg wchodzi że nawet nie czuć
nie dość że skrzynia bezgłośnie pracuje to biegi wchodzą jak masełko, redukcja z 5 biegu na 3 przy 4,5 tys obrotów w dieslu i bieg wchodzi że nawet nie czuć

Czwarte serce 

Witam serdecznie. Po sprzedaży Samuraja przenoszę się na to forum z moim nowym kolegą mianowicie Terrano II 2,7, 2001 rok. Aby nie zakładać nowego tematu podłącze się tutaj. Chodzi o to ze przy ruszaniu bądź przyspieszaniu na każdym biegu w zakresie od ok 1200 obr. do 2000 obr. słychać dziwny dźwięk i tak jakby czuć było lekkie wibracje. Dźwięk trudno opisać ale coś jakby buczenie. Poza tym na 5biegu wyraźnie coś świszczy. Dźwięk jest podobny do takiego co wydają zdalnie sterowane samochody na baterie
Jak dałem reduktor na N i wbijałem biegi nie słychać było jakichś niepokojących dzięków. Bardziej dokładnie nie jestem w stanie opisać co się dzieje
Czy to może być skrzynia padnięta czy może coś w sprzęgle?

Terrano II na rope
- krzychooxxx
ja stawiam na sprzeglo, mam to samo ale nie chce mi sie rozbierac T2 gdy patrol na etapie skladania 

CJ7 AMC 304 v8 @37"
ZJ 5,2 v8
ZJ 4,0
XJ 2,5TD
Y60 V8 4,4 BMW
Y60 5,7 V8 Corvette
721 735 009
ZJ 5,2 v8
ZJ 4,0
XJ 2,5TD

Y60 V8 4,4 BMW
Y60 5,7 V8 Corvette
721 735 009
A ja bym tak od razu nie stawiał na poważne sprawy.Pietia46 pisze:Witam serdecznie. Po sprzedaży Samuraja przenoszę się na to forum z moim nowym kolegą mianowicie Terrano II 2,7, 2001 rok. Aby nie zakładać nowego tematu podłącze się tutaj. Chodzi o to ze przy ruszaniu bądź przyspieszaniu na każdym biegu w zakresie od ok 1200 obr. do 2000 obr. słychać dziwny dźwięk i tak jakby czuć było lekkie wibracje. Dźwięk trudno opisać ale coś jakby buczenie. Poza tym na 5biegu wyraźnie coś świszczy. Dźwięk jest podobny do takiego co wydają zdalnie sterowane samochody na baterieJak dałem reduktor na N i wbijałem biegi nie słychać było jakichś niepokojących dzięków. Bardziej dokładnie nie jestem w stanie opisać co się dzieje
Czy to może być skrzynia padnięta czy może coś w sprzęgle?
Postawiłbym go na podnośniku, odpalił, pojeździł trochę w powietrzu i popatrzył od spodu

K160 SD33
K160 SD33
Pytanko mam takie nabyłem mavericka 2,4 benzyna i na 1,2,3 i 5 biegu podczas jazdy strasznie hałasuje na 4 cisza jak makiem zasiał jakieś podpowiedzi co w skrzyni może na tych biegach hałasować 

pod domem robi się tak : http://www.nissan-pickup.yoyo.pl/foty/t ... index.html też się daIgi.Jeep pisze:ja płaciłem 400zł i byłem przy tym, skomplikowana sprawa. Powodzenia życzę bez kanału czy podnosnika. Ale znam gościa co robił to pod domem, więc się da.

info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices
Podepne się po Twój post.fotokora pisze:no i skrzynia zdjęta. tarcza sprzęgla wysypana wieloklin w tarczy lata luzno i stuka. ale czy to powoduje hałas w kabinie podczas jazdy?
Czy po wymianie sprzęgła pomogło ? Odgłos znikł ? Mam taki sam problem i nie wiem gdzie już szukac.
Witam.
Nadal hałas dokucza podczas jazdy . Jak poznać czy to hałas ze skrzyni czy z reduktora?
Nadal hałas dokucza podczas jazdy . Jak poznać czy to hałas ze skrzyni czy z reduktora?
Nissan Terrano II 2,7TDI