silnik 3,3 w y60
Moderator: Kosiarz
silnik 3,3 w y60
Witam mam pytanie,mam cały dół od y60 i chcę zamontowac 3,3 wraz ze skrzynią czy mocowanie silnika bedzie pasowac i ewentualnie jakie przeróbki mnie czekają
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Re: silnik 3,3 w y60
3.3 ma instalację na 24V. Więc będziesz musiał sobie to ogarnąć.
Mocowanie też jest chyba inne z tego co wiem...
Mocowanie też jest chyba inne z tego co wiem...
y60 autobus, czerwony.
czeka cie sporo pracy i nic nie pasuje...
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
A tak prawdę mówiąc warto w ogóle robić taki swapbandzior pisze:czeka cie sporo pracy i nic nie pasuje...

y60 autobus, czerwony.
Mam całego k160 silnik po kapitalce i rane ,mosty od y60.Ma być tak buda silnik ze skrzynią od k160 a rama mosty od y60
Tylny wał będzie pracował pod ciulatym kątem. K160 ma gruchę z prawej strony.
W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
- BENGI
- Kontaktowanie:
do ogarnięcia i myślę że warto
ja tak mam
ale roboty kupa 

ja tak mam

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

Kumpel tez tak ma(3.3 td ze skrzynią w budzie y60 -krótki),było troche roboty.Choć tylny wał idzie w bok,nie wywala krzyzaków.Przełozenie idealne pod koła 35,mocy nie brakuje.
4x4
Jak to wygląda z umiejscowieniem silnika i skrzyni. Umiejscowienie łap pod silnik w y60 różnią się od k160 jak to zwymiarować Może ma ktoś jakieś dane ,foty?
a z wysokością nie ma jaj? w sensie wysokością silnika?
po mojemu - nie ma to sensu zupełnie. Będzie jeszcze cięższe żelazo, orobisz się jak głupi i tyle. Co jest nie tak z 2.8, ze chcesz to popełnić?
po mojemu - nie ma to sensu zupełnie. Będzie jeszcze cięższe żelazo, orobisz się jak głupi i tyle. Co jest nie tak z 2.8, ze chcesz to popełnić?
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Dokładnie - jak klękło, lepiej kupić następne 2.8 we w miarę zdrowej kondycji, niż kombinować cuda, żeby zyskać dodatkowy ciężar o mocy porównywalnej do 2.8...Mroczny pisze:po mojemu - nie ma to sensu zupełnie. Będzie jeszcze cięższe żelazo, orobisz się jak głupi i tyle. Co jest nie tak z 2.8, ze chcesz to popełnić?
y60 autobus, czerwony.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
nic nie będzie pasować , rościej i szybciej przerobić K na spręzyne niż paprać się w swap silnika do ramy Y 60 ,
tym bardziej że masz zestaw i kompletne mocowania wachaczów , sprężyn i amortyzatorów
tym bardziej że masz zestaw i kompletne mocowania wachaczów , sprężyn i amortyzatorów
Super parchatek Super y60